А1 Македонија

И што ти рекоа од контакт центарот, што бил сношти проблемот? Абе нека си ја средат мрежата, оптиката и останатите работи за да имаат секаде мрежа и интернет. Замисли да им беа скинати каблите како на телеком, лелеле што ќе праевме после, ало ме слушаааааш???? Алоо... Ќе требаше да помини цела недела дури ги средат, а вака нека се средат како што треба и да ја зајакнат мрежата што поскоро.
Имаш docsis кај тебе или уште си со комбо боксот? Барај, поднесувај барања повеќе за кабловска да ти пуштат, ќе имаат ќар ако твојата улица ја поврзат со кабелски интернет и нема да имаш проблеми ако на телефон нешто снема мрежа.
Мала улица е во градот од која повеќето се на Телеком кабловска за жал нема само АДСЛ или комбо бокс ,а вчера бев кај роднини тие имаат доксис

Последно уредено:
Мала улица е во градот од која повеќето се на Телеком кабловска за жал нема само АДСЛ или комбо бокс ,а вчера бев кај роднини тие имаат доксис
Подај барање можи ќе ти пуштат кабел преку бандери до дома. Нема врска мала или голема улица, ако имаат во близина негде нека ти пуштат кабел во секој случај многу подобар интернет ќе имаш. Јас сум доста оддалечен од Прилеп 30км и од А1 за жал нема кабловска, а има само од кабеленет Прилеп и од телеком бакарот на кој никогаш нема да се приклучам, оти новите рутери им се катастрофа и еден од нив видов кај пријатели, значи буквално им снемуваше интернет и многу загреваат.
Подај барање, ако треба подсобери потписи и појди до салон нека ти пуштат кабел, не останувај само со комбо боксот и кажи им дека ќе се претплатиш ако треба на L интернет пакетот.

И што ти рекоа од контакт центарот, што бил сношти проблемот? Абе нека си ја средат мрежата, оптиката и останатите работи за да имаат секаде мрежа и интернет. Замисли да им беа скинати каблите како на телеком, лелеле што ќе праевме после, ало ме слушаааааш???? Алоо... Ќе требаше да помини цела недела дури ги средат, а вака нека се средат како што треба и да ја зајакнат мрежата што поскоро.
Имаш docsis кај тебе или уште си со комбо боксот? Барај, поднесувај барања повеќе за кабловска да ти пуштат, ќе имаат ќар ако твојата улица ја поврзат со кабелски интернет и нема да имаш проблеми ако на телефон нешто снема мрежа.
Ne kazuvaat direktno za problemot bil so optikata...
jas od drug izvor razbrav,od vraboten vo tehnicka od A1,
Sabajle brzinata bese Ok od sega pak varira okolu 50mbps

Подај барање можи ќе ти пуштат кабел преку бандери до дома. Нема врска мала или голема улица, ако имаат во близина негде нека ти пуштат кабел во секој случај многу подобар интернет ќе имаш. Јас сум доста оддалечен од Прилеп 30км и од А1 за жал нема кабловска, а има само од кабеленет Прилеп и од телеком бакарот на кој никогаш нема да се приклучам, оти новите рутери им се катастрофа и еден од нив видов кај пријатели, значи буквално им снемуваше интернет и многу загреваат.
Подај барање, ако треба подсобери потписи и појди до салон нека ти пуштат кабел, не останувај само со комбо боксот и кажи им дека ќе се претплатиш ако треба на L интернет пакетот.
Поднесов барање за М пакет на С бев немаше техничка можност за доксис само АДСЛ 16 Mbps и Комбо бокс 50/2Mbps

Што мислите за А1 Net Protect? Мислите дека вреди да се активира? Стварно штити?

Што мислите за А1 Net Protect? Мислите дека вреди да се активира? Стварно штити?

Помалку кликање на сомнителни линкови, проверка на секоја акција и вакви глупости не се потребни.

Нит антивирусна сум инсталирал, нит некој ме хакирал, украдил пасворд или било што.

Ebi ja mrezata, vcera vo stip dali imase 10000 lugje mrezata padna i nikako nemozese nitu da dobies nekoj nitu da te dobijat, nemase voopsto mreza, kaj telekom nemase problem i za internet.

Ebi ja mrezata, vcera vo stip dali imase 10000 lugje mrezata padna i nikako nemozese nitu da dobies nekoj nitu da te dobijat, nemase voopsto mreza, kaj telekom nemase problem i za internet.
Ниту со 3G мрежа не можеше? Ако прават модернизација сега во Штип сметај дека има шанси луѓето да имаат проблеми, ама ако го зголемат капацитетот на мрежата би можело на една базна по 100 000 луѓе да се поврзат без проблем.

Ниту со 3G мрежа не можеше? Ако прават модернизација сега во Штип сметај дека има шанси луѓето да имаат проблеми, ама ако го зголемат капацитетот на мрежата би можело на една базна по 100 000 луѓе да се поврзат без проблем.
Voopsto nemase mreza
Автоматски споено мислење:

No service

Jas vi kazuvam deka A1 so implementacija na 5g, i so vadejne na huawei i zte oprema i postavuvajne na nokia i ericson,ja rasipaa mrezata,od 1234,vikaat Prilep ima upGrade na mrezata mu vikam tapaa e samo vo 06/07na sabajle e 100/50mbps, ami vikaat toa e super im vikam do mart 2023 bese 200-240mbps so 50/60mbps Up, ami vikaat toa mozi na moment, im vikam sega stigaat sms za miss call a vika toa telefonot,im vikam 4tel, ne cinat.? i na lyca stiga miss call i na green,a mrezata e A1,vo prevod kaj nikoj ne cini...vika ke proverele dopolnitelno.....Teska rabota

Voopsto nemase mreza

No service
Eve ti without signal.....

Attachments

• IMG_20230923_151152.jpg
    IMG_20230923_151152.jpg
    105,9 KB · Прегледи: 28
  • IMG_20230923_151152.jpg
    IMG_20230923_151152.jpg
    105,9 KB · Прегледи: 28
Pak A1 ....

Cel den nema kabelska bitola ke ni odbiete li od smetkata za neisporacana usluga dodeka se servisira?? Mn cesto vi se slucuva kvalitet i usluga prema cena nikakov.

• 8iuTX4LlGZO.png
    Author
    А1 Македонија
    Здраво Пеце, во моментов се соочуваме со глобална потешкотија поврзана со фиксните услуги во реонот на Битола. Нашите екипи се веќе на терен и очекуваме во најкус можен рок истата да биде надмината. Се извинуваме за настанатите непријатности, и Ве молиме за трпение/Никола

Pustile infoo,na stranata deka Bitola denes se raboti na Docsis,(ama ne dopolnile deka Prilep denes od 5 -2 povici se aloo aloo me slusass alooo)!!!
Со брат ми праевме муабет денеска 2 пати, јас дома тој Прилеп беше и се си беше во ред.
Ќе додадам само дека имаат некои проблеми со стабилноста и јачината на сигналот кај мене, еве нема стабилен сигнал на комбо боксот, а исто и на мобилен забалежувам дека се менува мрежата.
Еве вечерва еден од подобрите резултати на комбо боксот:

Attachments

• Screenshot_20230926-213149_Speedtest.jpg
    Screenshot_20230926-213149_Speedtest.jpg
    61 KB · Прегледи: 16
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom