А1 Македонија

Со брат ми праевме муабет денеска 2 пати, јас дома тој Прилеп беше и се си беше во ред.
Ќе додадам само дека имаат некои проблеми со стабилноста и јачината на сигналот кај мене, еве нема стабилен сигнал на комбо боксот, а исто и на мобилен забалежувам дека се менува мрежата.
Еве вечерва еден од подобрите резултати на комбо боксот:
1,7 so 0.8 .....jaoo majkooo ...
Drugar ti denes 2 pati, ama jas imav okolu 70 kratki povici i 10 podolgi od 10min, od tie kratkite na 3to zvonejne vrskata bese dvajcata se slusame Ok,toa seckajne e samo ako i 2te sim sme vo Prilep, ako jas od Prilep zvonam skopje,gevgelija,i sv nikole zvonev nema problem....toa i im posociv na 1234, popladnevo se javiv na prijatel koj uste od cabletel raboti a1, koj e odrzuvajne na optikata niz gradot, i so nego alo alo aloo aloo , drugiot pat ok, toa preku VoLte,posle smeniv 3g nemase seckajne ,mu kazav soe vika ne si prv i nie isto im prenesuvame ama vika jas ne sum po mobilnava, a do site bazni ima optika niz Prilep ...
Автоматски споено мислење:

1,7 so 0.8 .....jaoo majkooo ...
Drugar ti denes 2 pati, ama jas imav okolu 70 kratki povici i 10 podolgi od 10min, od tie kratkite na 3to zvonejne vrskata bese dvajcata se slusame Ok,toa seckajne e samo ako i 2te sim sme vo Prilep, ako jas od Prilep zvonam skopje,gevgelija,i sv nikole zvonev nema problem....toa i im posociv na 1234, popladnevo se javiv na prijatel koj uste od cabletel raboti a1, koj e odrzuvajne na optikata niz gradot, i so nego alo alo aloo aloo , drugiot pat ok, toa preku VoLte,posle smeniv 3g nemase seckajne ,mu kazav soe vika ne si prv i nie isto im prenesuvame ama vika jas ne sum po mobilnava, a do site bazni ima optika niz Prilep ...
Btw od popladnevo go ostaviv 3g, nema gluvi povici ..ama pak im prijaviv za sto plajkam 5g tarifa zada koristam 3g.!.?
Problemot im e so4i5g i VoLte....

Attachments

• Screenshot_2023-09-26-21-44-37-536_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-09-26-21-44-37-536_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    248,9 KB · Прегледи: 17
После надградбата на Доксис во Битола има промена на на брзината на 4г

Attachments

• Screenshot_20230927-073428.png
    Screenshot_20230927-073428.png
    283,9 KB · Прегледи: 28
Blaze si vi ...
Prilep ke dremime na 3g
Можи не требаше да менуваш сим картичка, бидејќи можно е да се соочиш еве со вакви проблеми. Јас бидејќи сум на припејд разговорите ми идат на 3G автоматски, а интернетот можам да го користам на 4G. За жал морам да ти кажам дека низ Прилеп подобра е 3G покриеноста за разлика од 4G која доста паѓа надвор од градот.

Можи не требаше да менуваш сим картичка, бидејќи можно е да се соочиш еве со вакви проблеми. Јас бидејќи сум на припејд разговорите ми идат на 3G автоматски, а интернетот можам да го користам на 4G. За жал морам да ти кажам дека низ Прилеп подобра е 3G покриеноста за разлика од 4G која доста паѓа надвор од градот.
Uste sum na 3g, nena problemi,osvem sto podolgo we ceka za vospostavuvajne povik, a go primetiv problemov deka e samo na Lte, bidejki i Lyca od 4 na povik odi na 3g,i nema problemi ...

Uste sum na 3g, nena problemi,osvem sto podolgo we ceka za vospostavuvajne povik, a go primetiv problemov deka e samo na Lte, bidejki i Lyca od 4 na povik odi na 3g,i nema problemi ...
Na 100 tina metri od bazna vo periferija na PP,

Attachments

• Screenshot_2023-09-27-17-46-00-737_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-09-27-17-46-00-737_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    246,5 KB · Прегледи: 30

После надградбата на Доксис во Битола има промена на на брзината на 4г
koga pisuvaat deka menjaat doccis izgleda menjaat i optika, baznite so optika se vrzuvaat ne so kabelska ili?

koga pisuvaat deka menjaat doccis izgleda menjaat i optika, baznite so optika se vrzuvaat ne so kabelska ili?
Значи вака:
-А1 врши модернизација на кабелската Docsis 3.0 мрежа со тоа што поставува повеќе оптички влакна со цел растерертување на мрежата каде што е преоптоварена и корисниците се соочуваат со проблеми. Повеќе оптички кабли кои се претвораат во бакар се поставуваат, а тоа значи подобар интернет и да се надминат проблемите со оптовареност.
-Мобилната мрежа е сосема друг сектор каде што оптичкиот кабел оди до централата и служи за сите услуги од областа на мобилната телефонија. Оптичките кабли не се едноставни и ги има различни видови, а овие кои се користат за до централа се специјални и погломазни.

Откако беше најавено модернизација на Доксис на мобилната имаат поголем проток барем така имам забележано

Ako objavat kako vo Hrvatska, paket so internet (2TB) + TV preku 5G ke ima masoven transfer od A1

Би сакала да потенцирам дека, покрај во Скопје, Телеком е единствениот оператор којшто испорачува гигабитни 5G брзини во повеќето градови во Македонија. Веќе во 15 градови обезбедуваме врвно корисничко искуство со гигабитен 5G интернет преку фреквенцискиот обсег од 3.7GHz, базиран на massive MIMO технологија. Во исто време со воведувањето на новата 5G технологија, целосно ја модернизиравме мобилната мрежа: поставивме 900 нови базни станици и го зголемивме капацитетот на 4G за дури 70%. Како резултат на тоа имаме гигабитни брзини и ниска латенција којашто е од витално значење за врвното корисничко искуство. Ова е најголемиот технолошки развој во последниве десет години на телекомуникацискиот пазар во државата генерално, врз чија основа во наредните години ќе се развиваат нови функционалности и ќе се гради дигиталното општество.

• А кои функционалности на 5G ќе се развијат/користат во блиска иднина?

Ние веќе работиме на примена на вештачката интелигенција преку 5G технологијата за подобрување на ефикасноста на самата мрежа и висок степен на автоматизација за подобро корисничко искуство. Преку вештачката интелигенција ќе можеме да детектираме и најмали недоследности во функционирањето на мрежите и системите и да пресретнеме или спречиме пречки без корисниците да ги забележат.
Друга многу важна примена на 5G технологијата е фиксниот безжичен пристап преку 5G којшто ќе ни овозможи да испорачуваме широкопојасен интернет со ултра голема брзина во областите со помала густина како алтернатива за поврзување со оптика.
Покрај овој технолошки потенцијал, новата 5G технологија е и основа за пософистицирани и посигурни IoT паметни решенија, како што се решенијата за паметни градови, коишто ќе придонесат за намалување на емисијата на штетни гасови бидејќи тоа е енергетски најефикасниот стандард досега. Ова е уште една област на развој во која компаниите можат да дадат свој придонес. Многу е важно да се подигне свеста на корисниците за 5G и за сите други услуги коишто се нудат со новата технологија, а особено за позитивните ефекти врз заштитата на животната средина, но и врз економските перспективи. Ова треба да биде заеднички напор на сите чинители вклучени во новите технологии, како операторите, така и регулаторните тела.

• Каде и кога ќе се користи комбинираната/хибридна FWA технологија?

Има места каде што од различни причини не можеме да поставиме оптика, на пример, во руралните области каде што има потежок пристап. Со помош на 5G уреди, ќе се овозможи фиксен интернет со многу големи брзини. Исто така, постојат области каде што треба интервентно да се инсталира оптика, а процесот на добивање дозволи е во тек, но трае долго. Додека тече тој процес на добивање дозволи и изградба на оптичка ифраструктура, ја користиме 5G технологијата, овозможувајќи им на корисниците да имаат загарантирани гигабитни брзини и квалитетна услуга. За прв пат годинава ја воведовме нашата интрегрирана бродбенд стратегија и нов модел на изградба на мрежа и нејзино ставање во функција. Продолжуваме сериозно да инвестираме во изградбата на оптичката мрежа, потпираjќи се на 3 клучни точки: стартегија и нов модел на изградба на мрежа и нејзино ставање во функција. Тоа значи дека ќе градиме секаде, особено каде што имаме побарување од корисниците за фиксен интенет. Во случај од оправдани причини да не можеме да стигнеме со оптика, ќе користиме хибрид или FWA за да гарантираме гигабитни брзини.

P.S. odgovorot na ova od A1 ke go najdete vo Mojot A1 App (azurirajte ja prvo) hahahahha

дали некој успејал да земе уред од А1 мене ми кажуваат дека нема на залиха скоро ништо ради промоцијава?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom