А1 Македонија

Држава: Црна гора
Население: 620.000 жители
Мобилни оператори: 3
Telekom.me | 1.me | mtel.me

Понудата летово вака изгледа
InShot_20230815_235807014.jpg
Автоматски споено мислење:

*mala drzava sme bile, mnogu bile 3 operatori, bla bla bla

Attachments

• InShot_20230815_235807014.jpg
    InShot_20230815_235807014.jpg
    838,9 KB · Прегледи: 5
Држава: Црна гора
Население: 620.000 жители
Мобилни оператори: 3
Telekom.me | 1.me | mtel.me

Понудата летово вака изгледа
Прегледај го приврзокот 387767

*mala drzava sme bile, mnogu bile 3 operatori, bla bla bla
Ami kako ke te ubedat....mora nekako da go molzat narodot za nisto....Italija vo Eu,golema zemja mn,narod,nemaat visoki plati kako ostanatite,mn,operatori mn,virtuelni site rabotat za 6/7€ ima ponudi sto se so 100/200gb, isto i Romanija,Polska i mn, drugi...
Nie deka na balkan najotepani namnogu plajkame so najniski plati....

Ami kako ke te ubedat....mora nekako da go molzat narodot za nisto....Italija vo Eu,golema zemja mn,narod,nemaat visoki plati kako ostanatite,mn,operatori mn,virtuelni site rabotat za 6/7€ ima ponudi sto se so 100/200gb, isto i Romanija,Polska i mn, drugi...
Nie deka na balkan najotepani namnogu plajkame so najniski plati....
100gb за 299 денари имаш сега од А1 што е сосема ОК.
За 200 денари имаш 5gb и се неограничено од Lycamobile или 133.33 месечно со годишен план платен однапред.
Ако гради некој оператор инфраструктура ќе му треба време да си ја врати инвестицијата. Мала земја сме, ама во некои делови раселена или скроз нема луѓе како Мариово.
Ама постпејд пакетите дека се скапи да скапи се и затоа Lycamobile направи малку размрдување во припејд и тоа доста се виде дека можат да понудат многу повеќе за помалку. Плус разговорите со странски земји кај што има Lycamobile се бесплатни или 1 ден/ минута.

mozebi ke pustat 5G za site, valjda ne se samo glupive telefoni
Aaaa,vaka ke se navredime so 4g+ i VoLte ...so ni falii .....haaaaasamo da e stabilno kako prethodno... mene licno 5g ne mi treba pa +200mbps imase na 4g+ kolku da bidi doma seuste sum na 50/3 pa nema problem....

100gb за 299 денари имаш сега од А1 што е сосема ОК.
За 200 денари имаш 5gb и се неограничено од Lycamobile или 133.33 месечно со годишен план платен однапред.
Ако гради некој оператор инфраструктура ќе му треба време да си ја врати инвестицијата. Мала земја сме, ама во некои делови раселена или скроз нема луѓе како Мариово.
Ама постпејд пакетите дека се скапи да скапи се и затоа Lycamobile направи малку размрдување во припејд и тоа доста се виде дека можат да понудат многу повеќе за помалку. Плус разговорите со странски земји кај што има Lycamobile се бесплатни или 1 ден/ минута.
Ama pripejd.......299 ama samo internet.?
Neka napravi pripejd A1 kako od lyca ili so garantirani 12m,deka ke bide ponudata taa da si aktiviras od moj A1, ili da si ja platis od moj a1, jas ke gi vratam site brojcina od lyca pak na A1, samo poradi podrskata 24/7 i nekoi dr, sitnici Otp od banki nekoi registracii koi se po sms i sl,sitni problemi .....
A postpejd pak koj saka neka si plajka 1000ka+ za mn,internet za roaming itn..
Za lycamobile znam se,bidejki od prviot den imam br,koj seuste raboti, a za nova mreza 99% ne vozmozno....nikoj nema da pravi....mozi network share da pravat kako sto niz eu 5g to im e sharing

Последно уредено:
Дали некој има инсајт инфо за А1 роденеднските тарифи?

Bratce na domasen internet brzinata zavisi od tarifata, i jas sum od Kocani na DOCSIS kabelski internet nikogas ne mi e bilo pod 80/90 download i 7 upload, ama tarifata mi e 100 download i 10 upload

Ako prais vekje test pisi podetalno nesto a ne samo kocani

Bratce na domasen internet brzinata zavisi od tarifata, i jas sum od Kocani na DOCSIS kabelski internet nikogas ne mi e bilo pod 80/90 download i 7 upload, ama tarifata mi e 100 download i 10 upload

Ako prais vekje test pisi podetalno nesto a ne samo kocani
odma go iskara, inaku da, treba da pise deka e fiksen net ama posledno koga imam mereno vo Kocani ne bese nad 20/2 mobilnata, za zal

E taka e za mobilnata vo centar na gradot na telekom 200/50 na A1 30/5
А1 ја имаше најбрзата мобилна мрежа во цела Македонија, ама со модернизацијата на мрежата и со тоа 5G -то ја смалија брзината на 4G и тек треба да поставуваат нови базни станици.
Телеком ја има најдобрата и најбрзата мобилна мрежа во Македонија сега потврдено и од Оокла за 2023, со 70% подобра 4G покриеност и до крај на година 70% од населението покриено со 5G се очекува да биди. Дали македонски телеком ќе го оствари процентот од 70% до крај на година ќе видиме, ама ќе видеме и дали ќе успее сепак после 14 години работа во Скопје дали ќе успее да го прекрие со оптичка мрежа како што направи и со 5G технологијата.
А1 Македонија па го има супер брзиот оптички и кабловски интернет во Македонија кој е достапен во 10 градови и дел од околините на тие градови. Инсталацијата е рамна на таа од Македонски телеком што значи дека имаат квалитетна оптика рамна на македонски телеком, ама не проширена како што е проширена од Македонски телеком.
На местата каде што нема а1 кабловска или оптика има македонски телеком ADSL/ VDSL / оптика, а во селата како моето каде што оперира телеком имаат донесено во базната станица VDSL опрема т.е. оптички кабел до базната и потоа со конвертор претворена технологија оптика - бакар при што крајниот корисник има можност да има брзина од стабилни 30Mbps и да користи max tv на 2тв приемници. Ама за VDSL не му одобруваат на А1 заради тоа што нема техничка можност, ама пак затоа телеком после пуштеното барање кај нив одобруваат за VDSL интернет и ова се зависи од телеком. Макс тв е најдобрата интерактивна телевизија достапна насекаде низ Македонија, а A1 DVB-T е веќе застарен станард за следење телевизија без интерактивни можности и без зависење од интернетот.

А1 ја имаше најбрзата мобилна мрежа во цела Македонија, ама со модернизацијата на мрежата и со тоа 5G -то ја смалија брзината на 4G и тек треба да поставуваат нови базни станици.
Vo Kocani i regionot od vreme Telekom ima pogolema brzina i ima mnogu sela sto voopsto nemaat 4G na A1 seuste.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom