А1 Македонија

Официјално во договорите пишува дека мегабајт е 9,9 ден. Јас се јавив и реагирав и пак ми тврдеа дека сигурно интернетот после надминувањето на вклучениот сообраќај не се доплаќа туку се намалува само брзината а цената била онаа од м тарифата и била само формално така ставена. На моето прашање зашто ставаат формални цени а важни напомени од типот дека по надминувањето на лимитот трансферот не се наплаќа нема, добив одговор, дечко забелешката е на место ќе проследиме до одговорните а вие слободно трошете со сигурност нема да имате дополнителни трошоци. Сега останува да ја чекаме првата сметка па тогаш ќе видиме дали е ова вистина или малку не издриблале.:)

Via alcatel ot 995

Официјално во договорите пишува дека мегабајт е 9,9 ден. Јас се јавив и реагирав и пак ми тврдеа дека сигурно интернетот после надминувањето на вклучениот сообраќај не се доплаќа туку се намалува само брзината а цената била онаа од м тарифата и била само формално така ставена. На моето прашање зашто ставаат формални цени а важни напомени од типот дека по надминувањето на лимитот трансферот не се наплаќа нема, добив одговор, дечко забелешката е на место ќе проследиме до одговорните а вие слободно трошете со сигурност нема да имате дополнителни трошоци. Сега останува да ја чекаме првата сметка па тогаш ќе видиме дали е ова вистина или малку не издриблале.:)

Via alcatel ot 995
Откако ќе го поминеш тој лимит од 1 гига, и ќе ти падне брзината на беда невидена, нема ни да ти се отвара интернет преку 3G. И јас мислам дека не би требало да се наплаќа дополнително.

добро бе не прогнозирајте што како, до сеа има ли некој поминато 1024мб или нема ?

Денес се префрлив од припејд на постпејд, и нормално со нов телефон, но интернетот не ми е активиран, како да го активирам, ако може некој да ми помпогне?

Денес се префрлив од припејд на постпејд, и нормално со нов телефон, но интернетот не ми е активиран, како да го активирам, ако може некој да ми помпогне?

Пробај со ова

требало разговорот да го снимаш:)
Нема смисла да се гњавиш со такви безначајни работи. Но ако ти дошло до тоа има доказ и исказ и на страната нивна можеш принт да си направиш и да се тужиш со нив. Се на се понудата е добра кај да е ќе пуштат и нови пакети со интернет ќе си активираш еден и завршена работа секако не планирам да се гњавам со 64/64 брзина по надминување лимит.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=0774CB6453BCB14C93E32F17F4999053
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=ABE9E9262B24E843B9D6154005CBF8A6

Поздрав.

Ако си склопил договор на 15-ти од месецот сигурно нема да ти дадат 1000 минути. Ке добиеш да речеме 500, итн. На ВИП месецот се рачуна од 25 до 25, така да на 25-ти наредниот месец ке добиеш 1000 мин заедно со се што ти следува.
Дали тоа значи дека и сметката ќе биде помала или без разлика кој ден си потпишал пак ќе си платиш 555 денари

Фала брат, тоа е, ама к*р да ги отепа ми го нема мојот модел LG E610 :facepalm:

иди таму во Мобиле нетворк и уклучиго сам се мести посто мојот беше л3 и без проблем интернет си доби.

Шо направија со црните пазари андроид? зашто ништо неможеш да симнеш што коштало пари а на пример на blackmart alpha е беспари?

Сакам да го продолжам договорот (веќе е истечен или е при крај) и ме интересира дали ке останам на 290 претплата бидејќи зедов за промоцијата што беше за пола претплата. Сега на 290 е само кон 1 број 1000 минути не ми одговара тоа :)

И ако може предлог за телефон до 3000 ден ако веќе го продолжувам договорот да се подновам малку.

А оној договор на неопределено време кога можеш да го раскинеш ? Знае некој ? Слушнав дека мораш барем првите 3 месеци да го користеш ?

Добро бе мајкаму стара , мене само ми се чини или стварно е така? Скоро сите телефони што за м тарифа беа бесплатни сега ги направиле кој по 1500, кој 4000! Ја осакатиле понудата максимално! Сакав да продужуам договор пред време, ама изгледа ќе ме предомислат!

Back
На врв Bottom