А1 Македонија

Edno vreme koga go pustija na popust meseceniot pripejd paket XL za 250 den mozese da se aktvira samo dva pati a sega mislam deka e neograniceno i moze da se aktivira sekoj mesec

Edno vreme koga go pustija na popust meseceniot pripejd paket XL za 250 den mozese da se aktvira samo dva pati a sega mislam deka e neograniceno i moze da se aktivira sekoj mesec
Чисто сумљам дек ќе го остават така ама ќе видиме :)

Најзагарантирана е на 4Г комбо боксот, на него можи на вифи да достигниш до 150Мбпс тероретски и во користење, а за другите технологии зависи колку им е дозволено да зрачат во зграда.
Ова ти е огромна грешка.
1.Комбо Бокс технологијата - чисто како технологија е најнестабилната технологија што посоти.
Буквално Комбо Бокс споредено со кабелска технологија ти е ко лан кабел и вифи да споредуваш за стабилност и брзина.

Модемот треба да ти биде на совршено место за да моеш да добиеш добар сигнал, временскиот услови ти играат ОГРОМНА улога, колку повеќе уреди имаш закачено толку ПОСЛАБ ти е нетот, колку е пооптоварена базната толку послаб нет итн.

Генерално за А1 на Комбо Бокс загарантирана брзина ти е 1 MBPS download на лан кабел - По договор.
Максимална брзина на Комбо Бокс ти е 50мбпс.

Ти на ВИФИ можеш да добиеш и 300мбпс ако имаш ДОБАР РУТЕР (класичен рутер што сам ќе си го монтираш и ќе биде строго за вифи) и стабилна линија до тој рутер - читај Оптика.

Да повториме, на Комбо Бокс НЕ Е ЗАГАРАНТИРАНО НИШТО. Технологијата е НЕСТАБИЛНА исто како и преку ВИФИ што е нестабилно. Не е битно дали се работи за 4џи рутер на А1, Телеком или Мтел.

Иначе ме интересира, кој оператор нуди до 150мбпс брзина преку 4џи рутер? И ако може дај да видам понуда пошто кај мене сум на стар бакар и реално 50ка редовно да имам (1/3 од тоа ти што го пиша) ми е топ. :)

Ова ти е огромна грешка.
1.Комбо Бокс технологијата - чисто како технологија е најнестабилната технологија што посоти.
Буквално Комбо Бокс споредено со кабелска технологија ти е ко лан кабел и вифи да споредуваш за стабилност и брзина.

Модемот треба да ти биде на совршено место за да моеш да добиеш добар сигнал, временскиот услови ти играат ОГРОМНА улога, колку повеќе уреди имаш закачено толку ПОСЛАБ ти е нетот, колку е пооптоварена базната толку послаб нет итн.

Генерално за А1 на Комбо Бокс загарантирана брзина ти е 1 MBPS download на лан кабел - По договор.
Максимална брзина на Комбо Бокс ти е 50мбпс.

Ти на ВИФИ можеш да добиеш и 300мбпс ако имаш ДОБАР РУТЕР (класичен рутер што сам ќе си го монтираш и ќе биде строго за вифи) и стабилна линија до тој рутер - читај Оптика.

Да повториме, на Комбо Бокс НЕ Е ЗАГАРАНТИРАНО НИШТО. Технологијата е НЕСТАБИЛНА исто како и преку ВИФИ што е нестабилно. Не е битно дали се работи за 4џи рутер на А1, Телеком или Мтел.

Иначе ме интересира, кој оператор нуди до 150мбпс брзина преку 4џи рутер? И ако може дај да видам понуда пошто кај мене сум на стар бакар и реално 50ка редовно да имам (1/3 од тоа ти што го пиша) ми е топ. :)
Знам дека е нестабилен и често сега имаме бавен интернет заради модернизацијата на мрежата, ама тоа е крсмет кога потпишуваат од дома договори за ваков тип на интернет. Јас пишав за вифиот дека е јак на комбо боксот, односно дека имаш иста брзина како на лан кабел и точка. 20 Mbps на кабел и 20Mbps на вифи и тука завршувам со дискусијата, бидејќи ЗТЕ се најдобри за вифи точка.
Измерена брзина пред 2 години, пред премин на овој договор имав задоволство да ја истестирам најголемата брзина на комбо бокс во Македонија од цели 100Mbps безжично преку вифи, односно од неограничениот интернет за ноќно сурфање што беше. Сега најдобра брзина доколку праам договор јас лично би била идеални 50Mbps прелу бакар, имав потврда на 2 пати во салон на телеком дека има кај мене VDSL. Можно е за некоја година и оптика да добиеме, ама зависи кога ќе испланираат за ова место кај што живеам да пуштат оптички кабли низ бандери, бидејќи за населено место теренски е многу изводливо.
За жал кај нас во Македонија немаме таков план за пуштање на чиста оптичка инфраструктура, односно план за покривање на државата со оптички кабел од страна на општините и соодветно регулаторно тело за поставување инфраструктура. Како што гледам тешко дека ќе има и тие што се во некои градови цели улици ќе си чекаат оптика уште долго, ама да се надевам дека за брзо ќе се реши овој проблем кој преовладува веќе години.

Еве спидтест од комбо бокс (дури го имав 10 дена пред да го вратам) преку wifi

Attachments

• A1 Combo Box Speedtest Rezultati Okt2022.jpg
    A1 Combo Box Speedtest Rezultati Okt2022.jpg
    161,6 KB · Прегледи: 31
Еве спидтест од комбо бокс (дури го имав 10 дена пред да го вратам) преку wifi
Ne go biva, i jas go koristev so pred nekoe vreme pa se prefrliv na kabelski na novite tarifi
Автоматски споено мислење:

Ti im vikaj na monterite deka na A1 zgolemenite brzini se vo tarifite ne e akcija, tie zapnale deka bilo akcija i deka nemalo da bide za sekogas. Carevite edvaj se snajdoa speedtest da napravat.

Vo Slovenija site uslugi A1 gi nudi preku 5G mreza. Brzina na Combo Box 300/100.

kaj nas se vleckaat, Combo Box za da go zgolemat na 500GB im trebase 2 godini

Споредба а1/телеком во Битола, нов пазар. Иста локација ист телефон
Screenshot_20230505-161148.png

A1 nova s 60gb I promocija za biznis korisnici

A1 nova s 60gb I promocija za biznis korisnici
Kolku sto gledam za privatni korisnici e toa....

Kolku sto gledam za privatni korisnici e toa....
Dobro e sto A1 se seti na najnbaranata tarifa....60GB+50 vo sef, e povejke od dovolno e sega cenata e diskutabilna 899so dogovor i 799 bez dogovor, realno povejke od 600mkd, ovaa ne treba da bide.....

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom