A1 Combo Box

• Креатор на темата Креатор на темата 840223
  • Време на започнување Време на започнување
Во контакт центарот кога се јавив, таа таму ми кажа дека уште постои тоа со неограничено, а во салонот ми рекоја дека нема. Усогласеност 0. Сепак ќе се распрашам подобро. Фала ти.
Вчера татко ми бил во А1 салон и му го понудиле А1 Net S со вклучени 200GB брзина 20/1Mbps, го прашала агенката дали сака појак интернет, сега разлика од Combo boxot е тоа што имаме вклучени 200GB и нема неограничено сурфање туку само се троши од вклучениот интернет. Интернетот е доста стабилен, а брзината зависи колку е оптеретена базната станица и колку уреди во исто време се користат, пингот е истиот како што беше некаде од 25ms - 39 ms и истиот рутер што беше за Combo boxot истиот го користиме, само се направи промена на интернет тарифниот модел - рутер:ZTE MF283V.
11696743690.png

Последно уредено:
Во контакт центарот кога се јавив, таа таму ми кажа дека уште постои тоа со неограничено, а во салонот ми рекоја дека нема. Усогласеност 0. Сепак ќе се распрашам подобро. Фала ти.
Sega dali internetot e neogranicen poslem 12?

некој да каже импресии, брзина, стабилност и слично? Година и пол никој нема ништо пишувано :)

некој да каже импресии, брзина, стабилност и слично? Година и пол никој нема ништо пишувано :)
Od novive brzini ako ima nekoj 50/2mbps,500gb, iako e skoro 10tina dena...mislam deka imase nekoj kaza okolu 40/45....

Od novive brzini ako ima nekoj 50/2mbps,500gb, iako e skoro 10tina dena...mislam deka imase nekoj kaza okolu 40/45....
Па сакам да земам комбо боџ затоа прашав, мерев дома на мобилен и задоволен сум (на пенџере дирекно кон предавател 60мб, дневна 38, ходник 12) брзините дома (стан) се тие, би требало да е стабилен колку што може да е стабилен мобилниот нет

Па сакам да земам комбо боџ затоа прашав, мерев дома на мобилен и задоволен сум (на пенџере дирекно кон предавател 60мб, дневна 38, ходник 12) брзините дома (стан) се тие, би требало да е стабилен колку што може да е стабилен мобилниот нет
Bi trebalo da e i postabilen, ako mu ja pogodis lokacijata, a signalot mislam i preku gateway koga ke vlezes vo modemot mozes da gledas da menuvas rezim only Lte auto,....

Па предпоставувам дека рутерот е далку подобар во фаќање сигнал од мобилниот башка си има и надворешни антени. Морам све да прашам што е кај е бидејќи се потпишува договор на 2 години

Па предпоставувам дека рутерот е далку подобар во фаќање сигнал од мобилниот башка си има и надворешни антени. Морам све да прашам што е кај е бидејќи се потпишува договор на 2 години
Го користам м пакетот во Битола брзината варира помеѓу 35-45mbps модем даваат zte mf286r во пакетот има антени ,најважно е да ја погодиш локацијата каде е најсилен сигналот
Автоматски споено мислење:

Го користам м пакетот во Битола брзината варира помеѓу 35-45mbps модем даваат zte mf286r во пакетот има антени ,најважно е да ја погодиш локацијата каде е најсилен сигналот

Автоматски споено мислење:

Цел стан го истестирав го најдов местото..на пенџере со поглед на отворен простор :)

Zabelezav deka razlikata vo A1 Net S i A1 Net M bezicniot internet e sto vo tarifata A1 Net M vi davaat od novite ruteri koi podrzuvaat 4G+, zatoa internetot e po stabilen i najnormalno po brz.
Eve koi se novite ruteri:

Овој рутер го имав и јас пред месец и кусур, интернетот не беше нешто посебно за што пишав и овде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom