A.C.A.B.

objasni mi zosto nikogas mene ne mi pravele problem na utakmica, a strastven navivac sum?

Чим кенкате, не сте изеле доволно ќутек сеуште.
А треба. Мислам дека во тоа навивачките групи нема 10 души со здрав памет.
Навивај, јачај се, лупај се у груди, све тоа океј.
Ама немој да кршиш нешто што ја од мој џеб сум го платил, немој да правиш неред во населба во која јас живеам, и, те молам, ако се тепаш, иди влези во ринг, немој на улица, зашо еден ден ќе повредиш мое дете и ќе треба мадињата да ти ги искорнам, да ги поховам, и со нив да те ранам.

Чим кенкате, не сте изеделе доволно ќотек сеуште.
А треба. Мислам дека во тоа навивачките групи нема 10 души со здрав памет.
Навивај, јачај се, лупај се у груди, све тоа океј.
Ама немој да кршиш нешто што ја од мој џеб сум го платил, немој да правиш неред во населба во која јас живеам, и, те молам, ако се тепаш, иди влези во ринг, немој на улица, зашо еден ден ќе повредиш мое дете и ќе треба мадињата да ти ги искорнам, да ги поховам, и со нив да те ранам.
Со ова е објаснето се, за таквите јас прв сум што би ги тепал и би им корнел мадиња тоа не се навивачи. Навивачот е дојден да навива не да се тепа и да к рши - објаснето во милион наврати. Тоа се хулигани кои заслужуваат. А, Навивач никогаш не напаѓа обични фанови или минувачи туку само се тепаат со другите навивачки групи доколку дојде до судир. Тоа е тоа... И да немој да викаш дека нема 10 души со здрав памет зошто не ни знаеш прав навивач и неможеш така да ги карактеризираш.

acab kaj nas se pod nula, ma ne vredi ni da gi mrzis, za ocaj se lugeto

А и поставување на албанска полиција каде што се албански навивачи не е многу паметна опција бидејќи со свои очи гледав како навивач од Шкендија го симна македонското знаме и стави албанско додека полицијата седеше со скрстени раце, кога ние тргнавме кон нив добивме пендреци...
(Напредок - Шкендија)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom