Tupac (2Pac) Shakur

• Креатор на темата Креатор на темата ТЕНК
  • Време на започнување Време на започнување
. ама умре од BLOOD.. од глупост... ваљдааа....
Од кај знаеш кој го убил? Гледаш дека се тоа е намесетено и убиствитo на 2pac и Biggie. Имале моќни непријатели во власта. Се сомневам дека ФБИ е замешано...Тоа bloods vs crips е преувеличена работа од медиумите.Сум гледал десетици документарци на оваа тема.

Извонреден уметник.
Ми се допаѓаат неговите филмови.
Не доживеа да види црн претседател.

ќе кажам само дека е најдобар рапер шо некогаш постоел ... овие денес можат само лајна да јадат во споредба до него

Decki mnogu vi e cool ova so go imate napraeno stvarno......sekoja cest.....
Respect.....4 u all..............:bravo:

фала:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Диќ, ќе почнеш тема и таа ја има. Абе ај таман се израдував дека прв ми текна за него.........

За мене оваа песна е нешто посебно...

a ова ми го мате есапот

сакаше ама неможе да се смени светот со пиштоли и дрога

We gotta make a change...
It's time for us as a people to start makin' some changes.
Let's change the way we eat, let's change the way we live
and let's change the way we treat each other.
You see the old way wasn't working so it's on us to do
what we gotta do, to survive.:smir:

We gotta make a change...
It's time for us as a people to start makin' some changes.
Let's change the way we eat, let's change the way we live
and let's change the way we treat each other.
You see the old way wasn't working so it's on us to do
what we gotta do, to survive.:smir:

И што и ја сакам промени , Тупак во оваа и во други песми зборува да се сменат луѓето да живеат поубаво а сите знаеме дека Тупак е гангстер и каква промена можел да направи тој?

Од една страна правел добротворни концерти а од друга страна убивал луѓе и се занимавал со дрога.:toe:

ја почитувам неговата музика и ги имам сите негови албуми но далеку е од мартин лутер кинг!

нели дарт?

Класика RIP 2Pac & Kadafi(1977-1996)
Врчак ја има преработено оваа трака од ТУПАК односно цела му е преземена, само не ми текнува како се викаше неговата трака... Пред да заспијам мислам...:tapp:

хеахе баш деноиве мu завлегов асално ко порано два дена без прекин тресе, никако не скурчува, мајстор си е мајстор.
од мене за вас...
или па..

И што и ја сакам промени , Тупак во оваа и во други песми зборува да се сменат луѓето да живеат поубаво а сите знаеме дека Тупак е гангстер и каква промена можел да направи тој?

Од една страна правел добротворни концерти а од друга страна убивал луѓе и се занимавал со дрога.:toe:

ја почитувам неговата музика и ги имам сите негови албуми но далеку е од мартин лутер кинг!

нели дарт?

ГАНГСТЕР- да од него е испаднато она Гангстер рапер ама незнам колку си запознаен со неговата филозофија дека тој лично е против тоа, истото може да се види од фактот дек он е првиот и оследниот што ги обединил двете фракции Крипс и Блодс. Значи не сака да биде гангстер но е приморан од самото општество.

Класика RIP 2Pac & Kadafi(1977-1996)

Штета што и Кадафи умре по него.

нели дарт?

еве ти лекција по социологија :smir:

брат свак пост ти е некој текст или спот дај пиши да га виду твое мислење сс твои зборови.:ne_zboram

Дали навистина Кадафи е полубрат на 2пак?

брат свак пост ти е некој текст или спот дај пиши да га виду твое мислење сс твои зборови.:ne_zboram

Дали навистина Кадафи е полубрат на 2пак?
Незнам точно али мислам дека му е нешто ко братучед така нешто али не сум сигурен не сум читал многу за Кадафи али некој ден ке прочитам биографија.Штета шо загина на 19 год незнам точно од што:kesa:ваљда од ган шатс имаше дбри лирики.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom