Tupac (2Pac) Shakur

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
abe daj vise ednas ostajte gi lugeto nek apocivaat vo mir, 2pac i biggi bea neviden tandem no sekogsa nekoj ke te zaee i za sitna riba ke si rasipes odnosi. edniot imase podobri liriki i rimi drugiot stil i temi....taka da ostaj go toa za koe ne si dostoen da zboris

Член од
11 мај 2008
Мислења
82
Поени од реакции
2
Decki mnogu vi e cool ova so go imate napraeno stvarno......sekoja cest.....
Respect.....4 u all..............:bravo:

Jin

Член од
17 февруари 2008
Мислења
419
Поени од реакции
20
2pac

Барав по темиве никаде да видам 2pac , ако има а не сум забележал...бришете
Тупак Шакур според многумина крал на рапот а и според мене исто :). Сите песни му се топ, јас посебно ги сакам Ballad of a dead soldier, Last ones lefts, hit em up и др...многу е дискутабилно за неговата рана смрт,кој го убил и слично... Дај и вие кажете што мислите за него , кој негови песни ги сакате и се останато што сакате да кажете во врска со 2Pac

D

DeviL_32`

Гостин
Grab ya glocks when u see 2pac, call the cops when u see 2pac, who shot me but ya punks didn't finish now you bout to fell the wrath of the menace nigga i HIT EM UP :)
2Pac 4 life

Soulscar

Uber macedonische
Член од
29 мај 2009
Мислења
154
Поени од реакции
8
Tupac Amaru Shakur (2Pac)

Ме интересира што имате да кажете за Тупак. Незнам дали веќе има нешто напишано но ме интересиаат вашите мислења.

Можам да кажам за него дека:
- Е еден од најголемите ако не и најголемиот артист на овој вид музика.

- Крварел за својот вид на музика и определувања
и ТОА ПОВЕЌЕ ПАТИ. Според бројот на раните можам да кажам дека е блиску до терминатор:vozbud:

- Најискрениот рапер некогаш кој овој вид на музика го користи за изворната негова вредност. Тоест во неговите текстови претежно се обработуваат теми од социјалниот живот на кој не се обрнува внимание во последниве 10 години од музичката индустрија

- Искусен рапер со многу непријатели (B.i.g. paff daddy fugys....) и сојузници (sug,dre.ice cube .....) и преставувано неколку лејбели.

- Еден од најконтроверзните ликови во америка кој можел да крене револуција во секое време според подржаноста на неговите идеи.

- Има многу што да се кажува за типот за кој денес се обидуваат само да достигнат барем дел од неговата слава ама на погрешен начин. СЕПАК ЧОВЕКОТ БИЛ - ФИЛОЗОФ, СОЦИОЛОГ, РЕВОЛУЦИОНЕР И НАЈВЕЌЕ ОД СЕ `ИСКРЕН`:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Повелете победете го ова......................:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
25 ноември 2007
Мислења
277
Поени од реакции
193
пријателе мислам дека не треба да клавам биографија...пошто многу добро знаат лугето за кој станува збор....мислам дека нема да има уште еднаш некој ко него...еден и единствен....има толку многу видеа филмови за него воопшто објаснато која е неговата цел и такви работи...но за мене најбитно е неговото творештво...зошто одите малце подалеку од видикот на другите и му ги отвори очите на многу луге....значи не е битен само како рапер...туку целосно како личност....почит до тебе за темата...иако мислам дека ја имат отворено...али многу уназат така да добро е што некој пак се сети...=) R.I.P. Mr. Shakur

D

DartWader

Гостин
Го поштувам ... сакаше да го промени светот ... но заврши трагично :costumed3

D

DeviL_32`

Гостин
Мојот најголем идол у животот :) До пред некое време ми беше испран мозокот дека тој е жив и дека тој ќе се врати b иеаеаеуаеауеуаеуеуеуауаеуаеиуиќ but not now :)
R.I.P. 2Pac :salut:

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
според мене нема потреба да се отвара тема за човеков...еден од најголемите уметници кои што се изразувале преку хип хоп от,и секогаш ќе има што да се каже во негова корист а и обратно,а овде на форумов не верувам дека има многу членови кои што ќе дискутираат за него со цврсти факти(знам дека има исклучоци) освен нели ако не напраи copy-paste од некој др.форум/страна,како и да е,ја не би дискутирал за Тупак овде,не ме сваќајте погрешно,ПОздрав :smir:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
па шо да кажам... не сум живеел у негово време... а и не го слушам... не сум негов фан... онака е... да останел жив веројатно ке прешол на комерцијалата.... имам глеано документарци дза него... викаат дека не бил ганг мембер... he's color was green... the color of the money... ама умре од BLOOD.. од глупост... ваљдааа....

Член од
13 јули 2009
Мислења
92
Поени од реакции
2
Човекот имаше идеи и беше бескомпромисен..човек што имаше што да каже.и не се плашеше да зборува во своите текстови за некои работи во тоа време што ретко кој се осмелуваше..

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Се е ок. Го поштуам. Само многу ме нервираат уфилманите дечишта со никови тупак и такви работи.
Слушнале или прочитале дека тупак бил најак "мафијаш или whatever" и одма летаат по него а немат ни една песна слушнато.
Се е ок само да немаше -13 годишни фанови уште подобро ќе беше

Soulscar

Uber macedonische
Член од
29 мај 2009
Мислења
154
Поени од реакции
8
пријателе мислам дека не треба да клавам биографија...пошто многу добро знаат лугето за кој станува збор....мислам дека нема да има уште еднаш некој ко него...еден и единствен....има толку многу видеа филмови за него воопшто објаснато која е неговата цел и такви работи...но за мене најбитно е неговото творештво...зошто одите малце подалеку од видикот на другите и му ги отвори очите на многу луге....значи не е битен само како рапер...туку целосно како личност....почит до тебе за темата...иако мислам дека ја имат отворено...али многу уназат така да добро е што некој пак се сети...=) R.I.P. Mr. Shakur
Гледам ти си за блодс - страната на Тупак. Но истиот се бореше против поделба на Крипс - оние кои го убија и Блодс. Незнам дали знаеш но тој е единствениот што успеал да ги обедини и смири но само на кратко овие две банди. Тој ден беше наречен Блодс & Крипс фратернити деј.................. Никој друг на свет неможе тоа да го оствари.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Мојот најголем идол у животот :) До пред некое време ми беше испран мозокот дека тој е жив и дека тој ќе се врати b иеаеаеуаеауеуаеуеуеуауаеуаеиуиќ but not now :)
R.I.P. 2Pac :salut:
Луѓето како него не се враќаат, само ние сме премногу глупи и незнаеме да ги искористиме правилно. КОга бил жив и творел го суделе и тепале за се и сешто, само да се тргне од светов поради неговото зборување за вистината. Човеков бил тепан најмалку 3 пати од полиција без причина од кои 2 пати одкако стана звезда. А одкако отиде во затвор - ако го имаш гледано документарецот стана бед ес тип. Замисли му се нудело да биде водач на црнечката револуција во Америка исто како таткому и мајкаму, но типот не успеал да преживее до тој степен. Копилиња како B>I>G> на секој чекор, и оние кои до вчера ги смирувал (Крипс) на крајот му забиваат нож у грб.:costumed1

Но типот е и бес тоа :zver:

Дури ни мртов немопжат да го запрат............исто како штом кажа и самиот

Soulscar

Uber macedonische
Член од
29 мај 2009
Мислења
154
Поени од реакции
8
па шо да кажам... не сум живеел у негово време... а и не го слушам... не сум негов фан... онака е... да останел жив веројатно ке прешол на комерцијалата.... имам глеано документарци дза него... викаат дека не бил ганг мембер... he's color was green... the color of the money... ама умре од BLOOD.. од глупост... ваљдааа....
Стварно не го познаваш типот. Додека бил жив се борел против комерцијала и сега се превртува во гроб од неа посебно од преработките на неговите песни. Штета што не е жив да може да им се спротивстави на Фарел, Солџа бој и сите останати недозреани серковци:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Тупак и комерцијала не идат во никој случај.

Човекот имаше идеи и беше бескомпромисен..човек што имаше што да каже.и не се плашеше да зборува во своите текстови за некои работи во тоа време што ретко кој се осмелуваше..
Затоа и умре..... Покрај кавгата со БИГИ

Се е ок. Го поштуам. Само многу ме нервираат уфилманите дечишта со никови тупак и такви работи.
Слушнале или прочитале дека тупак бил најак "мафијаш или whatever" и одма летаат по него а немат ни една песна слушнато.
Се е ок само да немаше -13 годишни фанови уште подобро ќе беше
Алал вера. Значи најголем ШЕТ ти е емитирање на некој и преставување како него - ДА НЕ ТИ СЕ ВЕРУВА КОЛКУ САМО ГОМНОЈАДЦИ СЕ ЗАМИСЛУВААТ ДЕКА МОЖАТ ДА СЕ РАМНАТ СО НЕКОЈ КАКО НЕГО.:nerv:

Kajgana Shop

На врв Bottom