Tupac (2Pac) Shakur

D

DartWader

Гостин
. ама умре од BLOOD.. од глупост... ваљдааа....
Од кај знаеш кој го убил? Гледаш дека се тоа е намесетено и убиствитo на 2pac и Biggie. Имале моќни непријатели во власта. Се сомневам дека ФБИ е замешано...Тоа bloods vs crips е преувеличена работа од медиумите.Сум гледал десетици документарци на оваа тема.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Извонреден уметник.
Ми се допаѓаат неговите филмови.
Не доживеа да види црн претседател.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
ќе кажам само дека е најдобар рапер шо некогаш постоел ... овие денес можат само лајна да јадат во споредба до него

Soulscar

Uber macedonische
Член од
29 мај 2009
Мислења
154
Поени од реакции
8
Decki mnogu vi e cool ova so go imate napraeno stvarno......sekoja cest.....
Respect.....4 u all..............:bravo:
фала:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Диќ, ќе почнеш тема и таа ја има. Абе ај таман се израдував дека прв ми текна за него.........

D

DeviL_32`

Гостин
За мене оваа песна е нешто посебно...

a ова ми го мате есапот

D

DartWader

Гостин
сакаше ама неможе да се смени светот со пиштоли и дрога

We gotta make a change...
It's time for us as a people to start makin' some changes.
Let's change the way we eat, let's change the way we live
and let's change the way we treat each other.
You see the old way wasn't working so it's on us to do
what we gotta do, to survive.:smir:

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
We gotta make a change...
It's time for us as a people to start makin' some changes.
Let's change the way we eat, let's change the way we live
and let's change the way we treat each other.
You see the old way wasn't working so it's on us to do
what we gotta do, to survive.:smir:
И што и ја сакам промени , Тупак во оваа и во други песми зборува да се сменат луѓето да живеат поубаво а сите знаеме дека Тупак е гангстер и каква промена можел да направи тој?

Од една страна правел добротворни концерти а од друга страна убивал луѓе и се занимавал со дрога.:toe:

ја почитувам неговата музика и ги имам сите негови албуми но далеку е од мартин лутер кинг!

нели дарт?

H

Hercules

Гостин

Класика RIP 2Pac & Kadafi(1977-1996)
Врчак ја има преработено оваа трака од ТУПАК односно цела му е преземена, само не ми текнува како се викаше неговата трака... Пред да заспијам мислам...:tapp:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.685
Поени од реакции
48.876
хеахе баш деноиве мu завлегов асално ко порано два дена без прекин тресе, никако не скурчува, мајстор си е мајстор.
од мене за вас...
или па..

Soulscar

Uber macedonische
Член од
29 мај 2009
Мислења
154
Поени од реакции
8
И што и ја сакам промени , Тупак во оваа и во други песми зборува да се сменат луѓето да живеат поубаво а сите знаеме дека Тупак е гангстер и каква промена можел да направи тој?

Од една страна правел добротворни концерти а од друга страна убивал луѓе и се занимавал со дрога.:toe:

ја почитувам неговата музика и ги имам сите негови албуми но далеку е од мартин лутер кинг!

нели дарт?
ГАНГСТЕР- да од него е испаднато она Гангстер рапер ама незнам колку си запознаен со неговата филозофија дека тој лично е против тоа, истото може да се види од фактот дек он е првиот и оследниот што ги обединил двете фракции Крипс и Блодс. Значи не сака да биде гангстер но е приморан од самото општество.

Класика RIP 2Pac & Kadafi(1977-1996)
Штета што и Кадафи умре по него.

D

DartWader

Гостин

нели дарт?
еве ти лекција по социологија :smir:

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
брат свак пост ти е некој текст или спот дај пиши да га виду твое мислење сс твои зборови.:ne_zboram

Дали навистина Кадафи е полубрат на 2пак?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
брат свак пост ти е некој текст или спот дај пиши да га виду твое мислење сс твои зборови.:ne_zboram

Дали навистина Кадафи е полубрат на 2пак?
Незнам точно али мислам дека му е нешто ко братучед така нешто али не сум сигурен не сум читал многу за Кадафи али некој ден ке прочитам биографија.Штета шо загина на 19 год незнам точно од што:kesa:ваљда од ган шатс имаше дбри лирики.

Kajgana Shop

На врв Bottom