Кога и како почнавте да слушате метал? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Damien
  • Време на започнување Време на започнување
Пред околу една година, бев на поседок кај братучед ми и он си е така по металот, а ја тогаш мразев метал и се што е слично, али ете по цел ден слушајќи ги тие јаки звуци и дрнкањето на гитара по 4 саати дневно ме навлекоа кон овој жанр;) Благодарна сум му на братучед ми:)

се запознав со метаталот од дома нешо го слушнав татко ми као пушта нешо цедиња и се заинтересирав добро и тогаш почнав со металика. и после дојде е на типка кај мене у зграда(се пресели) и она слушаше метал и она ми даде цедиша од др бендови и така усовршив!:vozbud:
мн сум и благодарна!!!

уше ко дете ги слушав Iron Maiden, после слушав и punk и thrash speed, бендови ко Sodom, Кreator, Razor, Vectom,Tankard, Destruction, Testament,Darkness,Cranium,D.R.I,Extrem Noise Terror, Napalm Death, Terrorizer i taka street punk i metal za mene se najbolji muzicki zanrovi.A kako pa na tv go gleav znam Maiden pa kupiv ploca od niv, posle se upoznav so drugi sto slusaat takva muzika i taka do den denes si slusam isto.

Па со татко ми уште од порано си слушаме AC/DC, Deep Purple ама не ми беа толку в мозок влезени па еден другар ми даде касета од Black Sabbath - Paranoid. Ја слушав на рипит цел ден на систем, после ги собрав и другиве албуми од Black Sabbath. После преминав на Pantera, BLS и тако даље па Napalm Death, Cannibal Corpse до Cradle of Filth и Mayhem. И така сеа си слушам од класик рок до блек метал. Омилено нешто од метал ми е дум. И од пред една година почнав да свирам гитара :baeh:

од шесто итоа од ко ја слушнав Back in Black од AC-DC па Paranoid од Black Sabbath и така натака...сите почнале приближно од тука...

и уш нешо...HIM не се метал бре ало...:tapp:

pa pred nekolku godini mislam deka bev 5 ili 6 odd i spijav so pusteno radio i nekade kaj 3h pocna nothing else matters i me razbudi taa pesna i od togas gi slusnav i drugite pesni na metallica i mn drugi bendovi

Братучетка ми пред 3-4 години ми пушти CD со песни од Arch Enemy, Battlelore, и такви некои death metal бендови, и така почнав со металот. После еден другар ми ги пушти Metallica, и се повеќе и повеќе навлегував во музикава, се додека еден ден 100% од мојата омилена музика не стана метал, а јас почнав да носам темна облека и да пуштам коса:pos2:

Кога бев 4то одд, а тоа ти е од око 2001, почнав со металот. Случајно така мал буричкајќи по кутиите со стари ствари na татко ми налетав на 3 впечатливи и оргинал касети:D:D - Metallica - Ride The Lightning, Scorpions - Best Ballads, Judas Priest - Painkiller. Башка тогаш компјутери,системи и било какви ЦД плеери беа тежок луксуз...така да први ги боцнав Скорпионс во мојот стар и добар Филипс касетофон....Со технологијата напред, постепено почнав ова она. Екстремните метали ги открив и почнав да ги слушам во почетокот на 8мо одд и прв таков бенд ми беше Dark Tranquillity со албумот Damage done:D, претпоставувам дека тогаш е бил свежо искочен,не ми се смета....

Вака почна...
У далечната 2001-2002 дремев секој ден со Grafusion :D
Он ги слушаше Лимп Бискит, Металика... не се сеќавам кои други. И од слушање се заразив. :D

Од седмо одделение слушам Slayer. Не ми текнало да сменим друг бенд. И да сменим некој бенд, по некое време пак се враќам на Slayer.

НЕ дај боже да почнам да слушам ама верувам у себе нема да се изневерам -МЕТАЛ НИКОГАШ У ЖИВОТ :salut:

Ја како што гледам насловот на темава е " Кога и како почнавте да слушате метал?", а не "Дали слушате метал?".

on: Ја почнав негде у прва, една другарка почна да ми носи цедиња од Металика, Ајрон Мејден ... и бидна :pipi:

пааа....во седмо мислам што значи пред некои 5-6 години....слушав пред тоа рок и една другарка во вокмен (хехехеееее...тоа беа времиња) имаше касета од S.O.A.D и од тогаш ете така премиерно па после почнав нирвана и компанија а металика не сум слушала и не верувам дека ке почнам.....имаат некои добри песни ама не ми се по ќеиф

Ценам се што има во метал само не Траш-метал и Дет-метал. Али нешто најдобро што сум чул ти е рап и метал колку и да звучи чудно баш е добро и откачено:vozbud:

Oд 3то одделение Дан-ман ми дае ЦД од нирвана.. :helou:..па после почнав хим едно 2 добри години да ги слушам..па раммштајн и компанија...За разлика од други ја непочнав со металика..металика ги слушам од 8мо .... и бај д веј сеа само треш металлл

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom