Кога и како почнавте да слушате метал? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Damien
  • Време на започнување Време на започнување
РОК: 26.06.1992 (Оценките во прво одделение...јас и брачед ми на касета од ЕНА ВЕКО ...верувам на 90% од форумџиите не им е позната...своевремено беше хит типката...) снимен беше албумот на Нирвана со познатаа Smells Like Teen Spirit...и од тогаш I was hooked!

МЕТАЛ: 1995 година некаде...Metallica со Load албумот и Nothing Else Matters...после сфатив дека другите (постарите албуми им се поубави)

После имаше периоди на ROCK...BLACK METAL...што ти не...

Сега си се вратив на GOOD OLD ROCK! нема подобро од тоа верувајте!

Битолски кабадаја...ако не се направи нешо паметем...

JOE брат ме срамиш...и јас чкембар ама дајте без вакви испади... :tapp:

vo osnovno pocnav pri kraj znaci 7-8 i traese 2-3 godini i tolku.
me navlekoja drugarite i potoa site se otkazavme!!!

Rastev so Pink Floyd, Led Zeppelin, AC-DC, Deep Purple i cel zid ploci na tatko mi.
E posle samite godini pocnaa da mi baraat nesto uste povatreno i na kraj epten zavlegov. :) Ali experimentiram veke dolgo vreme, baram cudni kombinacii na muzika

kolku so se sekjavam bev 3-to ili mozda 4-to oddelenie , sea ne mi teknue koj ali nekoj od maalo mi dade kaseta so pesni od metallica , uste neznaev ni kako se vikaat togas ali mi se zasvigjaa malce ... kolku so mi teknue na pesnite togas , mislam deka bea master of puppets , one , enter sandman , unforgiven , creeping death i use 5-6 pesni ... posle nekoe vreme dobiv i kaseta od iron maiden so phantom of the opera , fear of the dark , number of the beast , seventh son of a seventh son ...... i koa gi cuv maiden mi se odmilija metallica ... ali posle godina dena vise bev skroz zabegan po metalot ... pocnav da slusam megadeth , pantera , helloween , kreator ova ona ... i sea sum vise skroz zabegan ... anyway , metal rulez !!!!

Метал...

Прво нешо шо слушнав мислам дека беше Machine Head...па после со Металика, па Пантера итн.(скоро сите со металика почињаат, али ја не)
Тоа пред 2 години, еден другар ми дае цд со метал нешо и така...
После тоа, забегав со Dream Theater, случајно брат ми го купи Train Of Thought...
Сеа нешо у последно време Lamb Of God, Hatebreed, At The Gates, Throwdown, Children Of Bodom, God Forbid, Machine Head, Slipknot слушам...а и од нашиве највише, SMUT и Hardfaced...

:)

Mesaja напиша:
Метал...

Прво нешо шо слушнав мислам дека беше Machine Head...па после со Металика, па Пантера итн.(скоро сите со металика почињаат, али ја не)
Тоа пред 2 години, еден другар ми дае цд со метал нешо и така...
После тоа, забегав со Dream Theater, случајно брат ми го купи Train Of Thought...
Сеа нешо у последно време Lamb Of God, Hatebreed, At The Gates, Throwdown, Children Of Bodom, God Forbid, Machine Head, Slipknot слушам...а и од нашиве највише, SMUT и Hardfaced...

Па ок, али овие бендови се забегани накај металкор, не се чист метал. Сепак се поштува
\m/

Ja pocnav pred nekoe vereme, prvo pocnav rock pa punk pa grundge pa na kraj zavrsiv so metal. Ja pocnav prvo so Iron Maiden pa posle Metallica pa Korn Slipknot soad itn

па јас прво слушав рап ама то беше 1 месец само и еден ден јас така го нервирав татко ми со рап а тој ден требаше да ојме охрид и тргнавме па татко ми имаше намислено и тој мене да ме нервира па по патот ми пушти AC-DC ама мене ми се свиѓаа и на бегајне му го дрпнав цд то од кола и почнав да ги слушам и некако се заинтересирав za за овје стилој на музика ја довнлоадирав Пантера-Каубојци од пеколот(cowboys from hell) после зедов и други песни од пантера еден другар ми даде едно двд со метал песни и се заразив баталив рап и сега не помислувам да го слушам

седмо одд rock, осмо за прва metal.. и то keep on rock-metalling hahaha :):)

Од кој знам за себе слушам рок од екџ југосл.простори. Метал поточно хеви метал почнав да слушам пред едно 4 години баш ка сеа се сеќавам другарми дојде кај мене дома и ми вика Еј брат мораш ова да слушаш иначе ќе ти се налутам.Ставам ја во Дивиди и кога пошна музиката и самиот текст одма се заљубив во хеви металот иначе песната беше Run to the hills од Iron Maiden. И до ден денс уште ги слушам т.е. олд скулл\m/

prvo nesto bese "nirvana" nekoja kaseta od postariot brat,sum bil detence 8-9 godini,posle toa "iron maiden" - so nekoja kompilacija ... i do den denesen "ja neguvam" :)
muzikata so gitari i kvalitetnata muzika ...
seto e periodicno : spored raspolozenieto ... nekogas baladi pretezno metal,nekogas nesto po-agresivno za "frlanje" na energija ...
ama vo glavno : muzikata zasluzuva pocit!
pravena e so kef - ja slusame so uste pogolem i se razbira uzivame vo nea :)
!

Pa slusav se ama koa slusnav Guns 'n' Roses,Deep Purple i itn. svativ sto e muzika,sto e umetnost.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom