За љубов се потребни двајца?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Па да, многу јасно дека се потребни двајца..Меѓутоа не можат и двајцата да сакаат на ист начин и со иста јачина...Со иста сила..

Двајца, но не секогаш има иста посветеност. Многу пати се наоѓам во дилема дали ја заслужувам љубовта што ја добивам, затоа што сметам дека јас не давам онолку колку што треба,а тоа знае да ми стане личен проблем, па затоа се трудам да бидам понесебична.

За љубов се потребни двајца, за платонска љубов само еден.:)
Посветеноста покажува само дека не може сите да љубиме со иста јачина и силина, дека сме различни и различно ја искажуваме заљубеноста.

Па зависи кој како ја дефинира љубовта. Љубов може да биде и некој/а да сакаш а тој/таа не - невозвратена љубов. Пријателството е еден вид љубов. Е сега некој праша тука дали за љубовта се потребни двајца. Па да. Еве конкретен пример. Ти сакаш некој/а безрезервно - сакаш да бидеш во врска со него/неа, а тој/таа те сака како пријател само. Пак за љубовта се потребни двајца. Но сепак најубава е онаа љубов каде двајцата се сакаат подеднакво - колку тој, толку и таа па макар и да е само пријателска.

За врска се потребни двајца, а за љубов е потребен еден. Секој може да сака, да биде вљубен, без разлика дали е во врска или не. Таа љубов е невозвратена, кога сака само едната страна, ама љубов е.
Сепак многу е подобро кога љубовта е двострана, односно возвратена, така врската подобро функционира. А доколку е невозвратена, врската кога тогаш ќе пукне (ако воопшто имало врска).

Ни повеќе, ни помалце..........
ДВАЈЦА
Just the two of us...:wub:

многу логично...едино ако си најголемиот нарцис, па и хомо, па сам во себе да се заљубиш...

Дали ја потврдувате оваа изрека?
Мислите дека вистинската љубов е таа во која двајцата партнери се сакаат исто?
Ако е така, како треба да сакаат за да не се изгубат некаде во тоа? Со резерва и размислување и во ист чекор како другиот или кој како стигне без оглед дали ќе изгледа како да се труди помалку или повеќе?
(пишувам така како да треба да прави нешто секој, бидејќи нели љубовта повеќе се докажува со дела)

И да ... а можеби мислите дека љубов е и кога само едниот безрезервно сака и дава без да очекува нешто за возврат? Со тоа нели, задоволувајќи го партнерот се задоволува и сам и би се чувствувал исполнет?

Ако сте ја почувствувале на своја кожа едната или другата варијанта, од која сте имале повеќе "рани"?
Ако не, според тие околу вас, која врска подобро функционира?

И така ...:helou:

Се согласувам со изреката во целост!Вистинската љубов треба да се негува и на двете страни зошто ако е еднострана нема да биде целосна и едниот партнер нема да биде задоволен,исполнет и сакан!За да не се изгубат личностите додека се сакаат им треба разбирање,доверба,искажување на љубовта на свој начин,преданост и тоа би било тоа:pipi:

Сум осетила како е да сакаш и тоа да ти биде возвратено.Не очекував ништо за возврат но добивав повеќе одколку што треба,верував слепо и можеби поради тоа се се заврши онака како што се заврши,ама додека траеше беше најубавото нешто што ми се случило!И секако дека верувам само во ваква врска,онаму каде што нема љубов нема ни иднина!:pipi:

За љубов се потребни тројца
Decko i cura plus se naoga u kombinaciaj predizvik treta osoba kako reper .

Ja mislam bez takva treta osoba ne znaeme da procenime pravilno dali e toa vo sto sme solidna vrska .

Isto mislam ako se odolee so predizvikot na tretoto lice toas taa ljubov e nesto jako inace e kur se trese.

Bez predizvik ( moznost za nesto novo ) toa za mene ne e ljubov nego pomiruvanje so sudbinata...utepani parovi...koj i taka i taka nikoj drug ne bi gi sakal .

Ljubov e da mozes u sekoj moment da si so nekoj drug no ti ostanuvas so toj sto si .

според мене љубовта е нешто најсвето кое не иде така лесно, за кое треба да поминеш малце подолг период (релативно) со некого па таа да се роди и да се развива.
многу се гнасам од денешните употреби на зборот љубов, денес можеш љубов да најдеш дури и коа ја отвараш вратата од фрижидер
и ДА за љубов се потребни двајца, и многу многу работа за да не остане само на еден :)

Нормално дека се потребни двајца. Ако се сакаат двајцата ќе сакаат да бидат заедно и само така ќе опстане врската, а ако само едниот сака тој сам се труди како сосила да го тера другиот да биде со него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom