За љубов се потребни двајца?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Дивајн напиша:
Дали ја потврдувате оваа изрека?
Мислите дека вистинската љубов е таа во која двајцата партнери се сакаат исто?
Ако е така, како треба да сакаат за да не се изгубат некаде во тоа? Со резерва и размислување и во ист чекор како другиот или кој како стигне без оглед дали ќе изгледа како да се труди помалку или повеќе?
(пишувам така како да треба да прави нешто секој, бидејќи нели љубовта повеќе се докажува со дела)

И да ... а можеби мислите дека љубов е и кога само едниот безрезервно сака и дава без да очекува нешто за возврат? Со тоа нели, задоволувајќи го партнерот се задоволува и сам и би се чувствувал исполнет?

Ако сте ја почувствувале на своја кожа едната или другата варијанта, од која сте имале повеќе "рани"?
Ако не, според тие околу вас, која врска подобро функционира?

И така ...:helou:

Vo ljubovta mislam deka dvajcata eden so drug treba da se ispolnuvaat,ne so rezerva, ni so posojano da imaat isto mislenje.ednoto e mnogu sebicno, drugoto e pregolema laga.Site misllime deka koga sakame i pruzame se deka se ke bide vo red i licnosta mora da ne saka.No ne e sekogas taka.ako ne ne saka ke si najdeme drug:)i ednostavno treba da prodolzime da si ja barame drugata nasa polovina:):smir::smir:

Se znae za ljubov se potrebni dvajca i toa najdobra e onaa ljubov kade i dvajcata davaat i zemaat podednakvo....
E sega, problemot kaj nas kako luge, a osobeno kaj devojkite, nastanuva sto koga ke se zaljubime, vednash nashite ocekuvanja se zgolemuvaat vo smisla : E ako me saka ke mi se javi..... Ako me sakashe nemashe taka da napravi i sl.gluposti:tapp:

Или тројца или повеќе. Не знам како би можел некој нешто ко љубов да сведе на ексклузивно моногамна врска.

Koga obostrano ima bezrezervna ljubov, polna so pocit, razbiranje i strast.
Toa e vistinskoto, a koga edniot ljubi, drugiot se zaebava toa e zivo sranje. Ke ti pukne filmot koga i da e

"За љубов се потребни двајца?" Според мене доволно е сам да ја имаш љубовта, па да ја делиш, лево десно:). Значи доволно е еден, а пожелно е двајца, а според некои и повеќе :)

За вистинската двајца,за платонската еден!
Кој повеќе пати?Тој што ќе се вложи и себе си во име на љубовта а на крај ќе остане со .!. во раце!

Никола напиша:
Или тројца или повеќе. Не знам како би можел некој нешто ко љубов да сведе на ексклузивно моногамна врска.

Sposoben si podednakvo isto da dadesh ljubov na 2 do 3 zeni?

RealGirL напиша:
За вистинската двајца,за платонската еден!
Кој повеќе пати?Тој што ќе се вложи и себе си во име на љубовта а на крај ќе остане со .!. во раце!

Treba unapred da procenish kade ke vlozuvash emocii

Што значи тоа подеднакво? Не сме комунизам, нема подеднакво и нема на кантар мерење за една толку за друга толку. Секоја си ја сакам на свој начин, ме иритира кога се вели е не може така. Или една или ништо. Оставете ги луѓето да си го прават она кое го сметаат за убаво и според нив правилно.
Дали сум ги сакал подеднаквo? Што се нема да ви текне да прашате:)

Никола напиша:
Што значи тоа подеднакво? Не сме комунизам, нема подеднакво и нема на кантар мерење за една толку за друга толку. Секоја си ја сакам на свој начин, ме иритира кога се вели е не може така. Или една или ништо. Оставете ги луѓето да си го прават она кое го сметаат за убаво и според нив правилно.
Дали сум ги сакал подеднаквo? Што се нема да ви текне да прашате:)

Nemoj tolku da se iritirash...ke izgubish od energijata site da gi "sakash na svoj nacin":tapp:

Па како што гледам секој различно. Абе имењак немој да се караш за џабе :) Полека... Немора за тебе да важи тоа што важе за друг. А шо има врска комунизмот со сакањето?

Инаку јас би рекол само двајца. Ни појке ни помалку!

Dzish напиша:
Па како што гледам секој различно. Абе имењак немој да се караш за џабе :) Полека... Немора за тебе да важи тоа што важе за друг. А шо има врска комунизмот со сакањето?

Инаку јас би рекол само двајца. Ни појке ни помалку!

Па комунистите се залагаат за еднаквост во се.. е не може.
Која колку ќе заслужи толку ќе биде почитувана и сакана.
пазарен систем. треба да сработиш за да заработиш.
Доста со привилегии и протекционизам
Треба да постои борба, конфликт, за да има напредок.
Жена треба да е цело време на сец, да знае дека можеш одма да ја замениш со друга.
Само така ќе може да даде се од себе.:)

Никола напиша:
Па комунистите се залагаат за еднаквост во се.. е не може.
Која колку ќе заслужи толку ќе биде почитувана и сакана.
пазарен систем. треба да сработиш за да заработиш.
Доста со привилегии и протекционизам
Треба да постои борба, конфликт, за да има напредок.
Жена треба да е цело време на сец, да знае дека можеш одма да ја замениш со друга.
Само така ќе може да даде се од себе.:)

Dobro si go naucil pazarniot sistem, samo nikade ne spomna za tockata na ekvilibrium?
Ova go imash oseteno na svoja koza i zboruvash od iskustvo, sigurna sum...Kolku pati si bil na sec a?

Pa, mislam deka sum se nasla i vo dvete "varijanti"... Obicno na pocetok od vrskata (ako dvajcata vistinski se sakaat) bezrezervno si ja pokazuvaat i dokazuvaat ljubovta, i dvajcata se podednakvo srekni i ispolneti bidejki nasle licnost dostojna za nivnata ljubov...Barem taka bese na pocetokot od mojata 4godisna vrska... No po odredeno vreme, kako da izbleduva seta taa strast i potreba od dokazuvanje na ljubovta, pa nastanuva monotonija sto moze da dovede i do propast na vrskata, kolku i da e golema ljubovta! Za zal, vo istata taa vrska od 4 godini, jas se cuvstvuvam kako da treba samata sebesi da se ubeduvam deka se uste ljubovta e isto tolku golema kolku sto bila na pocetokot, bidejki deckoto veke na nikakov nacin ne znae da pokaze kolku mu e dojdeno do mene....ili sto bi rekol toj, dovolno e sto sum so tebe za da znaes deka te sakam! I iako jas se uste ja dokazuvam svojata ljubov kon nego, tesko e koga ne dobivam nisto za vozvrat!

...it takes two to tango,love and war...

секако се потребни двајца, ако сакаат нивната љубов и врска да трае треба и двајцата да се почитуваат пред се, да се сакат, да си помагат и секако да се жртвуват за она што го имат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom