Шах

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Порано тренирав шах.Многу е забавно.Неам играно од дамна и сеа сум жива труба.

Ех па и ти брат неможе нешто да си тренирал и да бидеш труба после у тоа

На този линк може да симнете безплатен софтуер за игра в нај-големија в Европа шах сервер: chessbase.com.
http://chessbase.com/download/cblight/index.asp :)
Исто може да се гледат турнири на мајсторите во реално време. Jaс тамо ке го гледам мачот за световната титла по шах на нашиот Веселин Топалов со Ананд ...

Во последно време почесто играм со компјутерот, така за занимација.:tapp::tapp::tapp::tapp:

ко помал со дедо ми сум играл , а сеа поретко у сколо еднино на компјутер малце ако играм:toe:

Во последно време по 3-4 партии на ден играме :)

Порано играв на плажа ко помала шах со татко ми.:smir:

Играв шах со татко ми порано.Сега слабо,скоро никогаш

Обожувам да играм шах, дома до пред некое време ги терав сите да играме и секогаш барем 3 рунди :) Да се види финалниот победник :)
Знам да поднесам пораз и несакам некој да ми попушта, сакам ако победам тоа да биде чесно и навистина да се види моето знаење. Но, ми било криво кога играв со некој од моите и ќе ме победи две рунди по ред :) Абе шахисти и што ќе правиш :) Се разбира дека можеше да ми попушти, но јас самата не го сакав тоа. Сакав да се усовршувам и од секоја изгубена игра, да научам нови потези.
Сега го заборавив шахот, киснам по цел ден на компјутер :)

Прееска играв со татко ми, го победив (100% сум сигурен дека ми попушти -.-) и пред малце играв со еден другар на нет, и него го победив, и си ветивме дека утре ќе мавнеме една партија LIVE CHESS, па биче лоодило :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom