Шах

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од противникот колку потези ќе има.Ако е бот моеш у 4 потези да го згазиш...иначе шах од 4 години играв дури идев и на часови(поише ко заебанции беше),али кај 12 коа напунив се затворија поише школи и од тогаш само 10 пати иам играно...може да се рече дека пропаѓа играва...за жал.

Јас уште си играм шах ко ќе имам можност, ама послабо во последно - слабо од другариве играат шах, а и тие шо играат не се баш некои добри играчи. :toe:

Најинтелегентна игра. Секако играм кога имам можност. Не разбирам зошто некои играат табла кога нема никакво замарање во играта. Фрлаш коцки, чекаш нешто да ти се падне.

Ова е она вистинското надмудрување. Треба да се читаат потезите на противникот и секое мислење да се планира со 4- 5 потези унапред.

Најчесто со татко ми плескам, но тешко ми иде. Стара комунистичка школа е.:)

има.. ама послабо!.. еве ако правите рачунајте ме и мене.. известете ме по ПП.

шах традиционално пензионерска игра или не? океј поензионериве тепаат шах со денови и денови али и млади играат бе зашо да не.. ја порано со еден комшија за време на распуст шах по цели денови играв!!! интересна е играта едноставно секоја партија учиш се нешто ново и ново и ново ....

Играла сум шах како помала со тато.Ама не толку професионално.И сега играм некогаш за релаксација-ама нема со кој.Ногу ногу не се игра шах у мојо град.

Играм понекогаш, но ретко кој сега игра шах. :wink:

играм редовно шах. Играм на chesscube, ајде ако има кандидати на направиме некоја партија...

Леле луѓе мене никогаш во ова не ме бива кој пат да заиграм на поа партија ќе ми отиде паметот и ќе загубам

игам кога сум во школо на компјутер тепаме досада :toe:

шах не се игра сам, а со компиутерот е премногу досадно... се јадеме со еден другар а другите ги мачкам на леб, ама сите сме онака аматери, значи интересно е, а поготово кога нема струја :) хахах

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom