Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

  • Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Dli bi jadele pecena macka, peceni gluvci lebarki i drugi kineski specijaliteti i so mislite za nivnata kujna(HRANA)
 
Xa Xa Xa,ne jas nikogas ne bi probal od toa,mislam odma ke povratam...Uhhh sea ke nemozam da spijam!! Ne ne nikogas ne sum probal i nema da probam!!
 
Па не знам. Да пробам и ќе ви кажам!
 
Имам јадено во кинески ресторан и тука во БТ и во СК и на други места...никогаш не сум налетал на лебарки (готвени) или кучиња...
Претежно пилешко се дава...
 
Па бидејќи балкански е да згазиш лебарка со нога и фино лепо тоа белото да ти се размачка по голото стапало, зошто па да не го изедам тоа што сум го уловил? Зар што сме ако не се покажеме како мажи? Фуфици? Човеци што не јадат инсекти?
 
Mlad_man напиша:
Dli bi jadele pecena macka, peceni gluvci lebarki i drugi kineski specijaliteti i so mislite za nivnata kujna(HRANA)
Очигледано имаш многу тесна претстава и полна со предрасуди за кинеската храна. Кучиња, мачки, и други инсекти можат евентуално да се најдат на менито во изолираните југоисточни делови на Кина а таква храна се јаде пред се во југоисточна Азија како Тајланд&Co. Кинеската храна најмногу се базира на пилешка а ако идеш во централна кина се повеќе на свионско месо, инаку начините на кој се спрема се доста сложени односно има еден куп додатоци кои месото го права дополнително многу зачинето и исполнето со вкус, некој може тоа да поднесе некој неможе.
Освен тоа на крајбрежлето на кина се спрема и исклучително многу риба, која е зготвена а не жива како во јапонската кујна (суши)
 
Bacillus gagous напиша:
Очигледано имаш многу тесна претстава и полна со предрасуди за кинеската храна. Кучиња, мачки, и други инсекти можат евентуално да се најдат на менито во изолираните југоисточни делови на Кина а таква храна се јаде пред се во југоисточна Азија како Тајланд&Co. Кинеската храна најмногу се базира на пилешка а ако идеш во централна кина се повеќе на свионско месо, инаку начините на кој се спрема се доста сложени односно има еден куп додатоци кои месото го права дополнително многу зачинето и исполнето со вкус, некој може тоа да поднесе некој неможе.
Освен тоа на крајбрежлето на кина се спрема и исклучително многу риба, која е зготвена а не жива како во јапонската кујна (суши)
Пошто гледам Млад мен дека не објаснил убаво..еве од постот на Гаго...ке кажам....
Зошто да не...би ја пробал секако посебно кинеската риба...и кинескиот ориз со пилешко мммм..to e to
 
Ги имам пробано батаците (жабји) и извинете за болдот не видов :nesvest:. Имам и ориз јадено а ко видов дека во оризот имаше остатоци од кокошка, фно лепо во веце.....:pov:
 
Eh ako e za toa,i jas imam ideno vo kineski restoran i jadeno zabji bataci...Nego jas mislev temava e dali sme jadele takvi neobicni jadenja kako lebarki i dr.
 
Poprvo b i se ubula nego lebarki da jadam.Moze bilo sto osven lebarki.:salut:
 
јас би јадел...па не е забрането а не е ни штетно за разлика од свинското ;)
 
Не сум гурман, така да не би пробала нешто толку „специјално” како лебарки (иако првпат слушам дека се готват, ама ај :pos:).

А немојте да мислите дека нашата македонска кујна нема чудни специјалитети...мислам, кукурек :zbunet:
 
Скулгрл напиша:
Не сум гурман, така да не би пробала нешто толку „специјално” како лебарки (иако првпат слушам дека се готват, ама ај :pos:).

А немојте да мислите дека нашата македонска кујна нема чудни специјалитети...мислам, кукурек :zbunet:

Не заборавај пача
 
kungpao.jpg


Вакво имам јадено...не беше лошо... Kung Pao пилешко...без толку мирудиии...ама оки беше...ништо посебно
 
засега не планирам да пробам, а за во иднина не знам, можеби.. некогаш
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom