Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Очигледано имаш многу тесна претстава и полна со предрасуди за кинеската храна. Кучиња, мачки, и други инсекти можат евентуално да се најдат на менито во изолираните југоисточни делови на Кина а таква храна се јаде пред се во југоисточна Азија како Тајланд&Co. Кинеската храна најмногу се базира на пилешка а ако идеш во централна кина се повеќе на свионско месо, инаку начините на кој се спрема се доста сложени односно има еден куп додатоци кои месото го права дополнително многу зачинето и исполнето со вкус, некој може тоа да поднесе некој неможе.Mlad_man напиша:Dli bi jadele pecena macka, peceni gluvci lebarki i drugi kineski specijaliteti i so mislite za nivnata kujna(HRANA)
Пошто гледам Млад мен дека не објаснил убаво..еве од постот на Гаго...ке кажам....Bacillus gagous напиша:Очигледано имаш многу тесна претстава и полна со предрасуди за кинеската храна. Кучиња, мачки, и други инсекти можат евентуално да се најдат на менито во изолираните југоисточни делови на Кина а таква храна се јаде пред се во југоисточна Азија како Тајланд&Co. Кинеската храна најмногу се базира на пилешка а ако идеш во централна кина се повеќе на свионско месо, инаку начините на кој се спрема се доста сложени односно има еден куп додатоци кои месото го права дополнително многу зачинето и исполнето со вкус, некој може тоа да поднесе некој неможе.
Освен тоа на крајбрежлето на кина се спрема и исклучително многу риба, која е зготвена а не жива како во јапонската кујна (суши)
Скулгрл напиша:Не сум гурман, така да не би пробала нешто толку „специјално” како лебарки (иако првпат слушам дека се готват, ама ај).
А немојте да мислите дека нашата македонска кујна нема чудни специјалитети...мислам, кукурек :zbunet: