K-15 (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Jas svetot go razbiram kako niva.... Ne. Jas go razbiram svetot kako bavca..Ne. Jas bavcata ja razbiram kako niva... Sostavi nesto: pole natprevap narodi :) Zakon se nema so

Ej sea mi tekna na skecov.Prethodno koa izlagaat Mile i Caci i Mile koa mu vika na Caci:
-Abe ovoj za 2 avgut nema da dojde ke zaebe?
Caci:
-Od kaj znaes be?
Mile:
-KAko be da ne znam utre e 4 maj.
Caci
- Ej da be kao ne mi tekna porano.

Mene mi praj kef odi Mile na ured i mu vika na lekarot:
-Da ne imas nesto protiv kaslicava?
doktorot:
-Ne be slobodno kaslaj si:pos::pos:

A ova:Toso go stopira Mile na sred ulica:
Toso: abe batka iam eden problem..
Mile:Kazi!
Toso:sekoe sabajle kenjam u osum
Mile: e sto ima tuka problem
Toso: Pa se budam u devet
Mile:More idi ti u picku materinu!

i posle doagja Caci i filozofira deka ova e demokratska drzava i sekoj moze da ide kade saka... :pos:

Денес беше феноменално, малце е стар скечот ама топ беше.

Миле - ќе купувам кола од 12000 евра со 12 вентила тоа ти се фаќа 1000 евра вентил па се испклати
Тошо - ќе купам јас некоја кола од 1000 кубика па да ми се фати по 5 евра кубик...
Миле - абе будал еден во кубика се мерат дрва

Не знам, момците се вистински легенди но морам да признаам дека последниве циклуси тотално ме разочараа. :( Таков недостиг на идеи, такви глупости, немање инспирација, изнасилени "шеги" не сум навикнат да гледам од нив. Не викам дека нема по некој добар скеч и од новиве, ама тоа е неспоредливо со оние златни години на К-15. Ако тогаш од 10 скеча 9 беа лудница, денес од 10 само 2-3 се добри.

Слично размислување сум слушнал и од многу мои познаници, меѓутоа кога подобро ќе размислам, ова е нешто сосема нормално. Па луѓето веќе 10 години интензивно снимаат па разбирливо е и они да имаат креативна криза, нешто што му се случува на секој што се бави со творештво. Можеби ќе биде најдобро после овој циклус да направат една подолга пауза, мислам дека после еден таков одмор нивното враќање на екраните ќе биде урнебес. :icon_cool

Не знам за вас, ама мене ми недостасува Бапчо уште од кога престана да снима со нив. Со него сето тоа имаше сосема друга димензија!

Тате врати се!!! :cuc:

Романтичар напиша:
Ако тогаш од 10 скеча 9 беа лудница, денес од 10 само 2-3 се добри.

Апсолутно си во право, ретко се погаѓа нешто интересно од новиве.

Мора да е некоја креативна криза,а и народот веке е навикнат на нив и изгледа не му се интересни толку веке.

како и да е, они се увек интересни, па макар и да се у криза

БАПЧО ВРАТИ СЕ

Dedo Mraz, zlato moe Ljubov neverna,
ne mozam bez tebe jas za nova godina
Dedo Mraz, zlato moe, ziva prevara,
sal me motas kako sakas, pak me zaeba.
Zemjata ja vrtat cudni sleperi,
vinjari i biznismeni, SALABAJZERI,
Zemjata ja pasat samo volovi,
..............................
ne ja znam ponatamu ama SEMA e :) :D :D :D

ЛЕЛЕ колку само К-15 се закон!

Мене многу ми се свиѓаат ”на брат му шо му ја скрши кичмата” и ”одржување на табанот”.Леле

da veslam uf imam problem stom stegnam space se pustat porakava..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom