Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување Време на започнување
Ја слушам и тоа само она што ми се свига.
А ми се свига во поголем дел освен тешкиот турбофолк кој не го поднесувам.Ми звучи сељачки..:kez:

Abe koj srpska muzika...toa ne e muzika...
ama se ima i takvi so ja slusaat, so ke mu prajs...:toe:

Абе српскиве песни, за пијанчење, погодени се! Јас да ви кажам искрено српско не слушам! Ама кога ќе отидам во кафана, ваму-таму каде што пуштаат, слушам нормално и уживам!

Vlatko_Rusin напиша:
Абе српскиве песни, за пијанчење, погодени се! Јас да ви кажам искрено српско не слушам! Ама кога ќе отидам во кафана, ваму-таму каде што пуштаат, слушам нормално и уживам!

Затоа и постои таа `музика`.

српска музика да се расположиш е супер за пијанченје исто така погодува у срце :) позз .

Па според мене српската музика е добра и поише е за у кафани, а иначе ја слушам српско, освен оние ептен забегани турбо фолк песни:je:

е значи највише од све ме ку*чи коа под српска музика подразбирате турбофолк. не само што ме ку*чи, него и ме вреѓа на национална основа :pos: и сите одговори се у стилот: мразам српско , тоа е за у кафани, све шабанерија , бла бла...
а никој уствари не отишол подалеку од бедното ~нешто~ (стварно не знам како да го опишам, ама музика сигурно не е) наречено турбофолк... и коа некој ќе каже дека слушал „српско” одма е шабан...
српската музика не е само Цеца & со. исто како што и македонската не е Кисми, Врчак и Биоритам.
освен ~субјектите~ кои го изведуваат турбофолкот, на српската сцена има и многу други музичари и пред се различни музички стилови.
И одговород на прашањето ми е да, слушам српска музика, и мислам дека е феноменална. Секако, зборам за ЕКВ, Електрични Оргазам, Галија, Рибља Чорба, Ју Група, Смак...

Кафанските ги одобрува само под дејство на алкохол, а другите со закон да се забранат :)

ЕКВ, Електрични Оргазам, Галија, Рибља Чорба, Ју Група, Zdravko Cholich, Viktorija.......................

Спска музика.. па ако зборувате за турбо фолк воопшто не ми се допаѓа. Но има одлична српска музика.. како на пример српски рап. Во последно време најмногу ги слушам Френки, Едо и Марчело.. закон се!

Најдобра музика е српската. Само тоа слушам.

Да ти пуштат песна од Тунгузија и ако ти се свиѓа ке ја слушаш ??? Зборот ми беше дека ако ти де допаѓа песната ќе ја слушаш ако не здравје :)

Use da znaev za koja Srpska muzika stanuva zbor ke daev mislenje,sega taka ke ima mnogu za pisuvanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom