Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто зборот српска музика го ограничувате на ТУРБО ФОЛК?

и, од кога Турбо фолкот е музика? Турбо фолкот е за гледање, не за слушање

Растена сум со таа музика со Мерлин , Хари Мата Хари , Уu- група , Дугме , Сребрена Крила , Балашевич , Прљаво Казалиште, Чорба , све е то за мене дел од моето детсво и мие драго.

не сум некој голем љубител, ама ако има некоја добра песна ја слушам

некој песни се моногу добри а некој безвеза сепак младината сега во моментот повеке слуша српско и бугарско

ima stvarno dobri pesni ali nekogas pretetuvaat so nekoj so nemaat vrska

Ако мислиш на турбо фолк, тогаш одговорот ми е ист ко и за бугарската: not my cup of tea.

Аз като чуја за ср'бска музика и все си мислја за Лепа Брена и Драгана Миркович... друго в БГ не се е чувало... е, Горан Брегович е друга работа... но за сериозна ср'бска музика ништо не знам...

Катастрофа......

Сакам српско, ама оние хитови старите што се.Овие новите ама поп,рок.Не сакам многу турбофолк, ама ако сум излезена со друштво кое ја слуша таа музика и јас слушам,пошто неам некој друг избор.

Слушам српско има некои стварно добри песнички што ми се свиѓаат...

дефинитивно не, зошто ? - Па секој ден нова песна иставаат, имаат неколку илјади пејачи, во Србија секој 4-ти е пејач, песните сите слични како во една "гаража" праени. Но, сепак СО ГОЛЕМ ИСКЛУЧОК на старите србски песни, тие се далеку подобри од овие денешниве, немам такви в компјутер, но сепак кај и да ги слишнам се добри за слушање. :)

Српскиот турбофолк не го бива. (ме потсеќа кога патувам со автобус за на море). :pos2: А за српската музика у глобала nothing special. Добра е за пијанчење

Од кога турбофолк српско почна да се набројува во музика...??? :/
Иначе, има одлични спрски бендови !

Треба да се размислува за нешто што не е музика? :)

Стварно е глупо тоа што под српска музика се подразбира турбо фолк... Најголем дел од моите омилени групи се српски (што значи дека свират српска музика) па немаат никакви допирни точки со турбофолк... Блах...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom