Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Што мислите за српската музика???Добра е??:pos2::pos2::pos2:
Ја нема да кажам што мислам,зашо ако почнам да кажувам до утре...
Оставам на вас да се изјасните:salut:

мислам. значи, постојам.
алколол. српска музика. супер.

Па вака сеа... Слушам се вклучувајки и србизми и убај ми се. Ако не се тие на шо ке се опиваме??? Ке треба да слушаме метал или панк и да се дрогираме (немојте да ме сватите дека тие шо слушаат вакви музики се дрогираат). А и на шо ке се смееме?? Има една тема турбо-фолк стихови..... Толк од мене.

Ива фала шо нема да почнеш да кажуваш зашо ако почнееш....и фала шо ни даде простор, нам, да си кажеме што мислиме.

Сега на памет ми дојде и една позната изјава на Аце Русески...

Инаку за музиката на браќата од север мислам дека е есенцијална.

Да точно... мислам значи постојам. Или бар така мислам...

Dzish напиша:
Ако не се тие на шо ке се опиваме??? .

vo pravo si samo srpskata muzika lezi vaka za pienje(moze i nesto makedonsko).... btw srpskata muzika spored mene e mnogu dobra:baeh:

Ко за пиење ја бива за дневна уптреба слабо,а и новиве песни последниве неколку години шти ги вадат не им се толку опасни имаат скратено на ''Јамахите'' и ''трилерите'' им се се послабо застапени што ги направи по подносливи за слушање оние порано беа за самоубиство.

nema nekoj kvalitet vo muzikata...
ali za pienje i za packanje oci na narodot top.
vo vreme koga propagjase jugoslavija se sirese takva muzika... zemjata propagja lugjeto si peat si pijat na site im e se super :) komunizam jebiga.

Не заборавајте дека освен Гранд продакшн, има и некои други продукции на север кои вредат некакво внимание.

На пример, дали некој чул за "Неверне Бебе"?

Само не ми е јасно зошто сите мислите дека српската музика е стриктно турбо фолк? Колку ограничено од вас дечки, срам ве било.:pos:

ПС.„Ти си ми у крви”...

јас незнам ништо друго освен за пијанчење:kesa:

па и да имаат, некоја "нормална" музика, тие самите ќе си ја "преобратат" во музика за пиење и сечење вени. ти си ми у крви е една од нив. нормална, убава песна. за пијанчење -)) штета.
не ради друго, туку им ја презирам музиката. или барем голем дел од неа.

Па добро сеа не е само пијанчењето... Има и добри балади кои стварно ги поштовам ама некако се од ”старото кино”... Новиве некако се слушаат 2 недели и чаос (ако не се испијаниш ти избега песната :):))...

Српската музика значи како и нашава музика се разликува. Оние песни со завивање или безвезни рими со некоја мешавина од армоника тарабука и клавијатура со гитара или у два збора ТУРБО ФОЛКОТ е срање. Иначе има квалитетна српска музика, имаат добри групи. Единствено што слушам српско е BAD COPY дечките се лудница, вреѓаат се што е шабанарско се што е фенси тренди и све све:pos:

Mene od srpska muzika mi se svigja samo rap, a inace ovaa "najeksopniranava" (turbofolk) mi e epten losa. Turbofok i bugarsko spored mene e najlosa muzika sto voopsto postoi.
Ubavo kaza точкест i epten dobro ja objasni. Inace za toa sto pisav pogore deka samo rapot mi se svigja na "Bad Copy" mislev. :)

Dodji na Bad Copy zurku ! :)

VOTKA I DZIN TO JE SADA IN DOBRA LOVA BRZA KOLA RIBE OKO STOLA
ma sto sakas poveke
:)
a da ne spomnuvame ona.. pijem na eks, pola vino pola voda... i red takvi drugi

Абе зависи за каков вид музика станува збор.Иначе во секој поглед српската музика не е лоша едино оние што се песни фолкерски ама онака забегани што нема врска текстот со било што.А иначе српскиот јазик како јазик во музиката е многу добар.Мн ми се свиѓа.Еве да на пример српските панк групи : Six Pack i Hocu? Necu! се многу добри.Многу ми се свиѓа јазикот како се совпаѓа со мелодијата и песната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom