Што мислите за српската музика???Добра е??:pos2::pos2::pos2:
Ја нема да кажам што мислам,зашо ако почнам да кажувам до утре...
Оставам на вас да се изјасните:salut:
Па вака сеа... Слушам се вклучувајки и србизми и убај ми се. Ако не се тие на шо ке се опиваме??? Ке треба да слушаме метал или панк и да се дрогираме (немојте да ме сватите дека тие шо слушаат вакви музики се дрогираат). А и на шо ке се смееме?? Има една тема турбо-фолк стихови..... Толк од мене.
Ко за пиење ја бива за дневна уптреба слабо,а и новиве песни последниве неколку години шти ги вадат не им се толку опасни имаат скратено на ''Јамахите'' и ''трилерите'' им се се послабо застапени што ги направи по подносливи за слушање оние порано беа за самоубиство.
nema nekoj kvalitet vo muzikata...
ali za pienje i za packanje oci na narodot top.
vo vreme koga propagjase jugoslavija se sirese takva muzika... zemjata propagja lugjeto si peat si pijat na site im e se super komunizam jebiga.
па и да имаат, некоја "нормална" музика, тие самите ќе си ја "преобратат" во музика за пиење и сечење вени. ти си ми у крви е една од нив. нормална, убава песна. за пијанчење -)) штета.
не ради друго, туку им ја презирам музиката. или барем голем дел од неа.
Па добро сеа не е само пијанчењето... Има и добри балади кои стварно ги поштовам ама некако се од ”старото кино”... Новиве некако се слушаат 2 недели и чаос (ако не се испијаниш ти избега песната )...
Српската музика значи како и нашава музика се разликува. Оние песни со завивање или безвезни рими со некоја мешавина од армоника тарабука и клавијатура со гитара или у два збора ТУРБО ФОЛКОТ е срање. Иначе има квалитетна српска музика, имаат добри групи. Единствено што слушам српско е BAD COPY дечките се лудница, вреѓаат се што е шабанарско се што е фенси тренди и све све
Mene od srpska muzika mi se svigja samo rap, a inace ovaa "najeksopniranava" (turbofolk) mi e epten losa. Turbofok i bugarsko spored mene e najlosa muzika sto voopsto postoi.
Ubavo kaza точкест i epten dobro ja objasni. Inace za toa sto pisav pogore deka samo rapot mi se svigja na "Bad Copy" mislev.
VOTKA I DZIN TO JE SADA IN DOBRA LOVA BRZA KOLA RIBE OKO STOLA
ma sto sakas poveke
a da ne spomnuvame ona.. pijem na eks, pola vino pola voda... i red takvi drugi
Абе зависи за каков вид музика станува збор.Иначе во секој поглед српската музика не е лоша едино оние што се песни фолкерски ама онака забегани што нема врска текстот со било што.А иначе српскиот јазик како јазик во музиката е многу добар.Мн ми се свиѓа.Еве да на пример српските панк групи : Six Pack i Hocu? Necu! се многу добри.Многу ми се свиѓа јазикот како се совпаѓа со мелодијата и песната.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.