Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Од 1 јајце има негативен ефект, а тек па од 6, али резултатите се пред здравје кај 95% од оние кои вежбаат сериозно.
Јас јадам по едно цело јајце на ден веќе цела година, ќе тестирам крв сега деновиве па ќе видиме, ама не верувам дека ќе има промена.

Јас јадам по едно цело јајце на ден веќе цела година, ќе тестирам крв сега деновиве па ќе видиме, ама не верувам дека ќе има промена.
Муабетов е за едно цело живо или за едно цело готвено?
Зашо ако е за готвено веза нема зашо ја јадам по 2-3 цели јајца 4-5 дена неделно и неам проблем со холестеролот (на секои 3-6 месеца проверувам крв)

Ако сакаш резултат у вежбање да, ако сакаш здравје (на долг рок) не.
Зборев со едно другарче од теретана вика пие по едно живо јајце секое утро,па ме интересира кои се придобивките во која смисла би имало резултат при вежбање?

Муабетов е за едно цело живо или за едно цело готвено?
Зашо ако е за готвено веза нема зашо ја јадам по 2-3 цели јајца 4-5 дена неделно и неам проблем со холестеролот (на секои 3-6 месеца проверувам крв)
За едно готвено, варено. Мислам дека нема разлика кога станува збор за количината на холестерол дали е живо или готвено?

Зборев со едно другарче од теретана вика пие по едно живо јајце секое утро,па ме интересира кои се придобивките во која смисла би имало резултат при вежбање?
нема придобивки
најдобро вари ги јајцата

Дали е препорачливо и колку е корисно пиењето на живи јајца ?
sekoj den pijam po 7 jajca nagladno 3 celi 4 samo belka vejke 4 meseci. 12 jajca dnevno 7 zivi 5 vareni. nema zijan delkaj![DOUBLEPOST=1486190424][/DOUBLEPOST]i ovaj negobiva

Attachments

• 16265676_1531160713575575_5649635038824000966_n (1).jpg
    16265676_1531160713575575_5649635038824000966_n (1).jpg
    38,6 KB · Прегледи: 19
Зошто живи јајца стварно не ми е јасно, ајде ризикот од салмонела ке то тргнам на страна, кога е термички не обработено јајцето само 50% се апсорбира протинот, или шема е сега билдерите така прават

Нема никакви посебни придобивки, посебно не од само 1 јајце кое ќе ти даде отприлика 6 грама протеин.
Плус, тоа UpperCut што го спомна погоре, апсорбцијата на протеин кај живо јајце е помала:
Some older athletic diets use to propose eating just raw eggs. This is a foolish attempt at taking in additional protein. Eating raw eggs (or raw egg whites) will only result in about 50% absorption of the available protein. That means that if you eat enough raw eggs to give you 40 grams of protein, your body will only absorb 20 grams.

Eating just raw egg whites results in the same (or worse). Egg whites have a huge amount of a substance called "avidin," which loves biotin. As a matter of fact, once the avidin-biotin forms a bond, the body can't break it apart. So you will develop a partial or full Biotin Deficiency Syndrome. Cooking your eggs (or egg whites) will quickly denature the protein avidin and will allow you to absorb 98% of the protein. In short, always cook your eggs.
http://www.bodybuilding.com/fun/drryan28.htm

gradi so triceps i grb so biceps ne se trenira. koga treniras gradi tricepsot e najoptovaren posle pak go vezbas i slabej toest nemas dobar napredok go susis. taka trenirav 4 meseci nikakov efekt. sekoja muskulna grupa treba da odmori 72 casa. premnogu go trupas grbot so vratiloto. gradi biceps grb triceps ramo trapez noze samii. den pauza i posle pak isto. koga se trenira noze nese pravi kardio ne se vozi tocak ne se trca ne se vezbat drugi muskulni grupi nozete se golem muskul i se treniraat sami. napravi mali izmeni vo programcevo i ke se sredi :) dobar vnes na proteini i jgh imas, so suplementi koristis i kako ti e ishranata ?
Бате значи ова ти е програма за сила, може некои измени да се направат навистина за подобар одмор на мускулите но пред се ова ти е 5x5 се вртат 6/7 вежби цело време не можеш да ги искомбинираш никако подруго освен вака (со мали измени добро пресметани она беше набрзинка вчера) - squats, bench press, overhead press, deadlift, pull ups, dips и biceps curls...

Диетата ја немам составено целосно за 7 дена, ама кога ќе се вратам после од тренинг че ти пратам одприлика што и како содржи...

Bodyweight вежби во 5х5 ми е непрактично.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Bodyweight вежби во 5х5 ми е непрактично.

Точно, ќе треба да додаваш тежина со тегови на појас, иначе само со телесна тежина 5 репетиции е само загревање.

@Macedonian97 пробај ја програмата на www.stronglifts.com, имаш 5 вежби вкупно, правиш по 3 на тренинг. Јас ја почнав пред 2 недели па ќе видиме резултат.

Точно, ќе треба да додаваш тежина со тегови на појас, иначе само со телесна тежина 5 репетиции е само загревање.

@Macedonian97 пробај ја програмата на www.stronglifts.com, имаш 5 вежби вкупно, правиш по 3 на тренинг. Јас ја почнав пред 2 недели па ќе видиме резултат.
Фокусот се става на сompound вежби заради нивната ефикасност и практичност посебно во оваа 5х5 програма каде што нема многу простор за експериментирање.
Се знае што се вежба, како се вежба и што да се очекува.

Ево пример од starting strength.
b6262eeb077492a38e6cf9258245fd2c.jpg

Баш таа ја симнав на телефон ако не се лажам. Да јас ставам тег меѓу нозете, оти појасот и не ми е некој квалитет од superior14 е добар е ама незнам се сомневам дека ако ставам 10ка може да се направи никаков...

ПС. Јас сакам да си направам нешто мое, што ми одговара на телото бидејќи секое тело различно а јас имам сила да одам и ниво погоре со мојот максимум... Деновиве ќе скоцкам нешто па ќе споделам со вас можеби и на некој ќе му помогнам...

Како е подобро да се почни, со кардио или тежински тренинг?
Имам некаде 6/7кг за симнување и повеќе внимание обрнувам на кардиото и прво за лентата и точакот се фаќам, а оној тежинскиот тренинг го оставам за крај и многу често не го ни практикувам оти сум преморена.
Како е правилно?

Како е правилно?
Правилно е исхраната да ти е средена, да спиеш асално и редовно, да вежбаш тоа што ти се допаѓа повеќе, да бидеш континуирана и да не забораваш дека треба да одмораш 2 пати неделно отприлика.
Не е баш пожелно да ти е во ист ден кардио и тежински.
Одвои ги.
Ако ти се прави повеќе кардио тогаш деновите вака:
Кардио, Тежински, Рест, Кардио, Рест, Кардио, Тежински, Рест, Кардио, Тежински, Рест, Кардио итн. итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom