Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дали оние три типа на тело имаат врска?
Јас испаднав дека сум ектоморф и за да се здебелам треба да вежбам 3-4 пати неделно, со 2-4 вежби за мускулна група, 2-4 серии со 6-8 повторувања со релативно големи тежини.

Нешто слично вежбав пред една година и имав за мене многу добри резултати, едино само градите ми беа полошо развиени.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Дали оние три типа на тело имаат врска?
Јас испаднав дека сум ектоморф и за да се здебелам треба да вежбам 3-4 пати неделно, со 2-4 вежби за мускулна група, 2-4 серии со 6-8 повторувања со релативно големи тежини.

Нешто слично вежбав пред една година и имав за мене многу добри резултати, едино само градите ми беа полошо развиени.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Да, навистина има врска.

Дечки што викате за програмчево?
Понеделник: 5x5 програма (Гради, Вратило, Чучњеви)
Вторник: Кардио
Среда: 5х5 програма (Мртви дигања, overhead press, barbell bicep curl)
Четврток: Кардио
Петок: 5x5 програма (Пропаѓања (гради+трицепс), Вратило, Чучњеви)
Сабота: Одмор
Недела: Одмор

Диета со 3.5k kcal, 180г. протеини, 300г. јаглено хидрати - додаток чисто креатин 5 грама и 3 грама beta alanine.

Петпати на вратило ќе се креваш ?

Дечки што викате за програмчево?
Понеделник: 5x5 програма (Гради, Вратило, Чучњеви)
Вторник: Кардио
Среда: 5х5 програма (Мртви дигања, overhead press, barbell bicep curl)
Четврток: Кардио
Петок: 5x5 програма (Пропаѓања (гради+трицепс), Вратило, Чучњеви)
Сабота: Одмор
Недела: Одмор

Диета со 3.5k kcal, 180г. протеини, 300г. јаглено хидрати - додаток чисто креатин 5 грама и 3 грама beta alanine.
gradi so triceps i grb so biceps ne se trenira. koga treniras gradi tricepsot e najoptovaren posle pak go vezbas i slabej toest nemas dobar napredok go susis. taka trenirav 4 meseci nikakov efekt. sekoja muskulna grupa treba da odmori 72 casa. premnogu go trupas grbot so vratiloto. gradi biceps grb triceps ramo trapez noze samii. den pauza i posle pak isto. koga se trenira noze nese pravi kardio ne se vozi tocak ne se trca ne se vezbat drugi muskulni grupi nozete se golem muskul i se treniraat sami. napravi mali izmeni vo programcevo i ke se sredi :) dobar vnes na proteini i jgh imas, so suplementi koristis i kako ti e ishranata ?

Има кај нас на пазаров преворкаут што не содржи кофеин?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Дали е препорачливо и колку е корисно пиењето на живи јајца ?

ако сакаш здравје (на долг рок) не.

Ако мислиш на покачен холестерол, треба по 5-6 цели јајца да јадеш на ден за да би имал некој негативен ефект.

Ако мислиш на покачен холестерол, треба по 5-6 цели јајца да јадеш на ден за да би имал некој негативен ефект.

Од 1 јајце има негативен ефект, а тек па од 6, али резултатите се пред здравје кај 95% од оние кои вежбаат сериозно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom