ГТЦ vs. Рамстор?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
За шетање, разгледување (и за паркинг) - Рамстор, а за купување ГТЦ. Цените во Рамстор се превисоки:toe:

Кога го правеле Рамстор сакале да направат нешто помодерно но пак не им успеало баш.. :toe:

ГТЦ макар и Рамстор многу често го посетувам ама неможе да се прави споредба со двата во никој случај.

Од ГТЦ нема погнасен трговски центар моментално. Океј, освен "трговскиот" во Шутка. Вециња кои попладне не работат, а претпладне во кои чешми не работат, во кои ако мочаш или недај боже какнеш гарант фаќаш некоја бактерија, во кои обавезно некој ескалатор кој не работи е "затворен" со корпа за отпадоци, трговски во кој те гњават улични продавачи на се и сешто и питачи...гнасотија.

Рамстор без двоумење. Поубав, посреден, почист. Одма знам што е, каде е, си шетам по продавници, купувам, потоа одам и си пијам кафе или јадам. ГТЦ... има 4 - 5 асални продавници каде можам нешто да најдам. Така што во секое време, мојот избор е Рамстор и само Рамстор.

Рамстор, бидејќи многу посветски ми изгледа, како една целина, како една нова приказна која те дочекува кога влегуваш во него, додека ГТЦ ми е онака, обичен, а и плус тоа што го навел Мистичен во постот над мене...

ГТЦ е постар и позаникаде и се губи покрај рамстор во секој поглед, ама......( секогаш има ама)
јас на пример неможам Рамстор да го сварам никако и ГТЦ овој пат и покрај сите негативни особини си го сакам повеке:pipi:

Ако не се лажам ГТЦ е правен во 70тите....тогаш било woooww...

Ама сепак неможе да се спореди со Рамстор затоа што не е уложувано во него...замислете гнас ти е да се фатиш за оградата на ескалаторот...плочки распукани и сл....е ко ќе уложат во него милионски суми за реставрација и хигиена тек тогаш ќе бидам по цел ден ако треба у ГТЦ...а вака јок!!!

А тоа Соравија поголема катастрофа неам видено...со кој памет се нафаќаат газдите дуќани да отвараат таму незнам...ако издржи повеќе од 3-4год како шопинг центар ја ќе си го делнам!!!

Би го избрал Рамстор бидејки е почист,нема питачи,чисти вециња,поубав амбиент освен за цените што се повисоки од ГТЦ.Али сепак-Рамстор.
:salut:

ХАХА со ова ме насмеа. Еве јас пример колку толку што сум шетал по земјава ама еве ќе земем и од брат ми па и мои пријатели што шетале по европа. Рамстор каков што го имаме ти е секој втор трговски во секоја европска метропола. И од надвор и од внатрешен поглед се прилично исти само се разбира не се сите рамстор. Еве за пример што ми е најсвежо во Будимпешта последно што шетав трговските им се баш налик на рамстор само што се малку поеќе поголеми инаку буквално такви се. А и што иам гледано и на слики од Прага па и Лондон ќе ги видите дека и таму се е исто.

HA HA gospodin PROSETAN milo mi e mn so te nasmeav a i uste pomilo mi e sto si prosetan niz site golemi metropoli...Znaci jas ne rekov deka vo drugi zemji nema "MOLOVI" nalik na Ramstore,TUKU kazav konkretno za RAMSTORE (kako ime..kako gradba na koja pisuva RAMSTORE do cie ime stoi edno mizernoto zajce (nemozev poslikovito da ti objasnam)) deka go ima vo zemjite koi se vo razvoj itn itn...da ne se povtoruvam od predhodniot post :smir:

Баш сеа во Турција приметив дека таквите центри како Рамстор ги има ама буквално насекаде, па дури и in the middle of nowhere, преполни со бутици опасни, altinbas златари, king burger-и итн... и ми текна дека кај нас со еден таков во центарот на Скопје се посравме што го отворија, ама тоа е :icon_lol:
Мојот избор е Рамстор, доволно пишале другите...а Гтц?..Ај да не беа другите фалинки, ок, ама тоа за хигиената што го пишал Мистичен е толку мизерно и никакво!!! А вистина е, јбг!
Се нaдевам во иднина ќе се научиме на култура и ќе никнат уште поубави, кои ќе знаеме да ги чуваме :wink:

ovoj protiv onoj...Ne se zainteresirani za vas...tuku vasite Pari

no mislam deka ramstor se poinventivni...ednostavno postavija kolku tolku nekoi novi standardi

Во гтц има повеќе да избереш а рамстор веќе не е тоа тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom