Wimbledon 2018

• Креатор на темата Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои турнирот?

• Роже Федерер

• Новак Ѓоковиќ

• Рафаел Надал

• Ернестс(Лорд) Гулбис

• Милош Раониќ

• Џон Иснер

• Хуан Мартин Дел Потро

• Серена Вилијамс

• Доминика Цибулкова

• Јелена Остапенко

• Кики Бертенс

• Aнжелик Кербер

• Некој друг...

• Некоја друга...

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ау каква информација стигна сега хахахаха

The match between Nadal and Djokovic will resume tomorrow (if it doesn't finish by 11pm tonight) under the roof, unless both players agree for it to be opened. #Wimbledon

И каква е информацијата? Сосема вообичаена, такви се правилата. Мада јас сум 100000% сигурен ако е сончево дека двајцата ќе се согласат без кров да се игра.

Прејак меч нема што, да умрат Андерсон и Иснер што замараа 20 саати и што нема да се заврши денес.

Не очекувам дека ќе сакаат и двајцата на кров да се игра затоа ми е чудно,а и не сум сретнал некој меч ваков што ќе се прекине со кров и мора да се п очне со кров затоа.
Него мање битно,брутален брутален тенис неам коментар.

Види го Надал кретенов, како ќе го изгуби сетов не ми се верува. Го разнесе од основна линија цел трет сет, Новак само сервира и ништо не прави и на крај глеј...

Е што толку ве изнервираа Иснер и Андерсон, што демек ако не се Новак, Надал или Федерер мечот автоматски е за никаде и ако трае многу значи дека замараат. А ако Новак игра 6 саати со Федерер или Надал тогаш мечот е најдобар во историјата.

Е што толку ве изнервираа Иснер и Андерсон, што демек ако не се Новак, Надал или Федерер мечот автоматски е за никаде и ако трае многу значи дека замараат. А ако Новак игра 6 саати со Федерер или Надал тогаш мечот е најдобар во историјата.
Бегај бе сервер ботови ќе гледам 7 саата, гони ги у пичку материн. Глеј го ова ниво на тенис што се игра сега, разлика 500 000 класи.

Аууу ебате тајбрејкот ме измори и мене :D

Ми фалеше малце ваква тениска возбуда. :D Дај боже утре последна да биде, да може да ја гледам на мира.

Не дека сум навивач на Надал, но ретко кој нема да се сложи дека беше за нијанса подобар во третиот сет. Едноставно влакно одлучи да го земе Новак.

nenormalni se i dvajcava, kakvi udari izigraa u tajbrejkov, u dosta kriticni momenti, ovie dvajca, i federer, tolku, nadal so drop shotot, so onoj forhend na linija za set topka, novak so dropot isto, pa so bekhend dlabokive paraleli aiaiaiaiaiii.

i obicno se iritiram na vakvo prekinuvanje, ama pauzava ko naracana dojde za novak, fizicki dosta padna, rekov i pred nekoj den, ne e onoj stariot, 70% dali e spremen za slem i igranje u 3 seta, ama ritrnot samo mu e vraten ko i stara dobra vremena. Da prodolzea denes skoro siguren bev deka cetvrtiov set ke idese kaj nadal, osven ako ne padnese on u igra i u ezero 200 forhendi da dae, i da ne pogodue prv servis ama tesko toa so nego, vaka utre novak odmoren, ednostavno mora da ide all in na cetvrtiov set, ko da nema utre.

svaka cast i za dvajcava, falese ova u pm, na tajbrejkov poise se ispotiv od nadal .

На крај овие ќе бидат умрени против Андерсон, не обратно. Со вакво ниво на тенис 5 сета ако играат, ќе бидат умрени у недела.

Нема да играат 5 зашо ќе заврши 3-1 за Новак. Утре свеж ќе го доврши Рафа како денес во првиот сет и тоа е тоа. Шансата беше Рафа да го земе сетов и утре целиот притисок да биде врз Новак, плус ќе имаше Рафа бар сет фора, вака... Иначе победников го одлучија двете одвратни двометрашки гомна Иснер и Андерсон, да се играше цел меч денес тешко дека ќе издржеше Ноле во овој ритам 4 или 5 сетови. Третиот сет од основна линија беше разнесен, само сервисот го држеше и го додржа во игра. Огромна штета за Рафа, три сет топки, три тацни за 18 ГС титула.

Во колку сатот ќе се продолжува, некое инфо?

Aко веќе не го укинуваат срањето од правило да се игра на два разлика во петтиот сет, тогаш барем во вакви ситуации каде едниот меч е класик а другиот од дома не ги знаат дека играат тенис, нека го стават класикот прв на програма. Така ќе може дебилите да играат до вторник ако сакаат па во среда нека биде финалето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom