Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Miki доказот е насекаде мислиш Вселената случајно е настаната? , сам рече дека има креатор , ти нетреба да сумљаш во својот креатор.
Двата очигледни и опфатни докази се:Не бе...Ја‘ мислам дека Вселената е од тебе настаната па ми треба доказ дека стварно си ја створил...
А доказот е?...
Двата очигледни и опфатни докази се:
- Светот околу тебе, со неговата сложеност и подреденост и
- ти во Светот, со вродениот разум и слободна волја.
Во Црквата, створеноста на Светот се потврдува со т.н. закон за природната креација, кој вели дека се‘ што естворено, има свој Творец.
Еве го те цитирам тебе.
Исто како и твојот Бог![]()
јас прашав прв, ајде понуди таму докази ли што ќе понудиш. може, ајде ете ти одгворив на твоето прашање. ајде сега приложи докази.
А доказот за Божјото непостоење е?...![]()
Само неписмен, може да бара доказ за непостоење.
Се докажуваат афирмативните тврдења.
Ај тогаш дај ги доказите за непостоење на алах, зевс, тор, один.Само писмен може да даде доказ за она кое од него се бара.
Личните ставови и личните неверувања не се никава вистина и истата не е предмет на докажување и побивање.
Затоа, напни го својот гениј и одговори; кој е доказот за Божјото непостоење?
Да ти помогнам, пошто гледам дека ем не знаеш, ем не ти „иде; наиме, изнеси ги факторите кои го спречуваат Божјото постоење и тоа ќе биде сосема доволен доказ дека не постои можност за постоење на Бог.
Ај тогаш дај ги доказите за непостоење на алах, зевс, тор, один.
Двата очигледни и опфатни докази за Божјото постоење се:
- Светот околу тебе, со неговата сложеност и подреденост и
- ти во Светот, со вродениот разум и слободна волја.
Во Црквата, створеноста на Светот се потврдува со т.н. закон за природната креација, кој вели дека се‘ што е створено, има свој Творец.
Разбира се, доколку не мислиш дека самиот си производ на некој бесмислено-бесцелен статистички случај...
Кој има очи-нека види.
Кој има уши-нека слуша.
П.С.
И сега, доказот за Божјото непостоење е?...
Кажи ми колку вечности ќе треба да те чекам....
тогаш тврдам дека бог е жена и живее во иглу на марс
докажи дека не е така
а твоето трдења се како проверени? ти не изложуваш докази туку тврдења.Штом твоето тврдење стане вистинито и проверливо, дој на форумов ма муабет.
Има време, ќе пораснеш...
а твоето трдења се како проверени? ти не изложуваш докази туку тврдења.
тврдиш дека светот постои затоа што некој бог го создал, без конкретни докази.
и разум, слободна волја, јас мислев тоа бог го забранува и презира. барем така пишува во книгата
Твоето пишување глупости на форумов е доказ за себе дека ти си неинтелигентна личност. А тоа не се докажува туку здраворазумно се констатира како вистина.Очигледноста од постоњето на Светот и на твоето постоење во Светот, сама по себе е очигледен доказ, а очигледноста, природно, не се докажува, туку зраворазмно се констатира како таква.
А убо ти реков, иди порасни па дој на муабет...[DOUBLEPOST=1532197939][/DOUBLEPOST]
Очигледно, имаш проблем со мислењето, оти ти е 118% погрешно, Дај провери се и посочи ми во која книга се забранети разумот и слободната волја...
Ќе можеш, нели?...