Шо би ве натерало да станите Атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Horny Junkie
  • Време на започнување Време на започнување
Чудно како овие побожните луѓе секогаш зборуваат за љубов, за љубезност кон сите, а постојано ги навредуваат другите
Многу горчина сте полни, не знаете вие да сакате
Земи читни малку Библија и ќе се описмениш.
И не се лути како мало дете...јас само сакам да ти помогнам да прогледаш.

Помогни си себе и од некое повисоко место скокни....може и со библијата у рака да пробаш.

Помогни си себе и од некое повисоко место скокни....може и со библијата у рака да пробаш.
Научните закони оставам на вас да ги докажувате....научњаците кои го бараат Бога ама не им оди од рака

Кажи дечак...што те мучи?
Бараш доказ за Бог?
Тој е на секаде, ама ти си заспан и не можел да го видиш.
Еве јас ќе ти дадам докази за постоењето на Бог.
Бог е љубов....можеш да ја докажеш љубовта?
Бог е 1....1+1+1=1......можеш да разбереш виша математика или ни тамлица множење не знаеш?
Бог е До....до ре ми фа сол ла си до....се разбираш од музика?...октави знаеш што се? Да ти го објаснам зконот за октавите?....

Јас еве како човек што се бави со музика досега во музичка теорија или музика немам најдено Бог ако си заинтересиран може да дискутираме и на таа тема.
Дур сме кај библијата , што мислиш ние досега ја немаме прочитано што сме олку скептични?

Јас еве како човек што се бави со музика досега во музичка теорија или музика немам најдено Бог ако си заинтересиран може да дискутираме и на таа тема.
Дур сме кај библијата , што мислиш ние досега ја немаме прочитано што сме олку скептични?
Repetum- madre studiarum est

Сфативме трол си , океј океј

Научните закони оставам на вас да ги докажувате....научњаците кои го бараат Бога ама не им оди од рака
Пошо "сте го нашле", па сеа ние "непросветлените" треба да трпиме омаловажување и потсмевање? А вие, место да си уживате, се пцуете и плукате по форуми?[DOUBLEPOST=1532186954][/DOUBLEPOST]Repetitio est mater studiorum е вистинската форма, така учевме у школо....кој одел.

Кажи дечак...што те мучи?
Бараш доказ за Бог?
Ќорав си?....Тој е на секаде, ама ти си заспан и не можел да го видиш.
Еве јас ќе ти дадам докази за постоењето на Бог.
Бог е љубов....можеш да ја докажеш љубовта?
Бог е 1....1+1+1=1......можеш да разбереш виша математика или ни тамлица множење не знаеш?
Бог е До....до ре ми фа сол ла си до....се разбираш од музика?...октави знаеш што се? Да ти го објаснам зконот за октавите?....
Се прашувам дали разбра?..имам и одговор....разбра како теле кое гледа во шарена врата.
Одговорет е во тебе..само ти си заспан и не гледаш подалеку од твојот нос.
Repetum- madre studiarum est

математика не знаеш, музика исто, латински пак ич
а и неписмен си

Баравте докази за постоењето на Бога....ви дадов докази.
Ако не разбирате не е мој проблем.
А вие учените научњаци толку знаење имате....ама имате еден проблем...не знаете каде да го барате Бога.

Баравте докази за постоењето на Бога....ви дадов докази.
Ако не разбирате не е мој проблем.
А вие учените научњаци толку знаење имате....ама имате еден проблем...не знаете каде да го барате Бога.
Што се случи со она „... сочувствувајте со луѓето, бидете љубезни спрема нив, бидете скромни, кротки и трпеливи.“
или си го испуштил тој дел од светото писмо

Што се случи со она „... сочувствувајте со луѓето, бидете љубезни спрема нив, бидете скромни, кротки и трпеливи.“
или си го испуштил тој дел од светото писмо
Хахаххааха...пак не си разбрал....
Јас не сум Мики....

Не ми ја сфати поентата , поентата не ми беше да ти дадам доказ , поентата ми беше да ти објаснам дека неможам да ти дадам доказ 100% сигурен дека непостои Бог , исто како што неможам да негирам дека непостои микробски чајник помеѓу Земјава и Марс како што вели Bertnard Russell.Ама нели микробскиов чајник од Russell не го земаш во предвид поради тоа што секој нормален човек ќе рече дека нема докази за тоа и дека е смешно да се дискутира такво нешто и дека според сите околности премногу мала е можноста да постои таков чајник поради што чајниците се измислица од луѓево и мали се можностите некој да ги смалил на микробско ниво и да ги пратил вселена да орбитира како планета , веруваш ли ти дека постои тој микробски чајник?.
Да поедноставиме , истата шема е и со Јахве затоа според тебе нема доказ дека непостои Бог ако бараш таков доказ нема никогаш да го добиеш.

Да поедноставиме; дали Вселената постои од денот од твоето раѓање?

Да поедноставиме; дали Вселената постои од денот од твоето раѓање?
Не поради тоа што јас ја направив Вселената а ти секој ден ми се молиш мене јас Јахве твојот единствен Бог.

Нов сум јас на форумов, ти можеби 2006-та си ги напишал. Де ако не те мрзи пак напиши ги и јас да прочитам

Двата очигледни и опфатни докази за Божјото постоење се:
- Светот околу тебе, со неговата сложеност и подреденост и
- ти во Светот, со вродениот разум и слободна волја.

Во Црквата, створеноста на Светот се потврдува со т.н. закон за природната креација, кој вели дека се‘ што е створено, има свој Творец.

Разбира се, доколку не мислиш дека самиот си производ на некој бесмислено-бесцелен статистички случај...

Кој има очи-нека види.
Кој има уши-нека слуша.

П.С.

И сега, доказот за Божјото непостоење е?...
Кажи ми колку вечности ќе треба да те чекам...[DOUBLEPOST=1532188813][/DOUBLEPOST]
Не поради тоа што јас ја направив Вселената а ти секој ден ми се молиш мене јас Јахве твојот единствен Бог.

А доказот дека си ја направил Вселената е дел од твојата фантазија или ќе треба да те чекам да го изнесеш доказот и на форумов?...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom