Шо би ве натерало да станите Атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Horny Junkie
  • Време на започнување Време на започнување
хоре,

токму твојава тактика на јавно покажување неспособност за одговараање на поствено прашање ја сметаш за своја доблест?...:icon_lol:

Еве го уште еднаш моето прашање до тебе:

https://forum.kajgana.com/threads/Шо-би-ве-натерало-да-станите-Атеисти.93218/page-5#post-8451685
јас прашав прв, ајде понуди таму докази ли што ќе понудиш. може, ајде ете ти одгворив на твоето прашање. ајде сега приложи докази.

јас прашав прв, ајде понуди таму докази ли што ќе понудиш. може, ајде ете ти одгворив на твоето прашање. ајде сега приложи докази.

Ништо од твојот доказ, така?...Напросто, го нема.

Туѓ срам ме јаде кога читам што пишува.Ептен во тесно е фатен.Еден одговор нема дадено изминатите години.

Да имаше бог ти немаше да постоиш. Срам ќе го фанеше од тебе и ќе те уништеше.

И, дека ти ојде доказо‘? Го нема или уште го бараш? Штом го најдеш, повели, изнеси го вака јавно, на форум, за да имам(е) причина да се откажам од Бога.

Ајде, чекам...

И, дека ти ојде доказо‘? Го нема или уште го бараш? Штом го најдеш, повели, изнеси го вака јавно, на форум, за да имам(е) причина да се откажам од Бога.

Ајде, чекам...
А твојот доказ некогаш ќе го видиме или уште го немаш доизмислено.

А твојот доказ некогаш ќе го видиме или уште го немаш доизмислено.

Доказите на кои се повикувам, веќе ги имам напишано на форумов.

Твојот доказ се‘ уште не си ги напишал на форумов, од проста двојна причина-ем не го знаеш, ем не постои.

„Дупло голо„, како што рече лицето Б.Ц.

Доказите на кои се повикувам, веќе ги имам напишано на форумов.

Твојот доказ се‘ уште не си ги напишал на форумов, од проста двојна причина-ем не го знаеш, ем не постои.

„Дупло голо„, како што рече лицето Б.Ц.
Нов сум јас на форумов, ти можеби 2006-та си ги напишал. Де ако не те мрзи пак напиши ги и јас да прочитам

Еве, ти разбираш англиски. И сега?...Кај ти е доказот?
Не ми ја сфати поентата , поентата не ми беше да ти дадам доказ , поентата ми беше да ти објаснам дека неможам да ти дадам доказ 100% сигурен дека непостои Бог , исто како што неможам да негирам дека непостои микробски чајник помеѓу Земјава и Марс како што вели Bertnard Russell.Ама нели микробскиов чајник од Russell не го земаш во предвид поради тоа што секој нормален човек ќе рече дека нема докази за тоа и дека е смешно да се дискутира такво нешто и дека според сите околности премногу мала е можноста да постои таков чајник поради што чајниците се измислица од луѓево и мали се можностите некој да ги смалил на микробско ниво и да ги пратил вселена да орбитира како планета , веруваш ли ти дека постои тој микробски чајник?.
Да поедноставиме , истата шема е и со Јахве затоа според тебе нема доказ дека непостои Бог ако бараш таков доказ нема никогаш да го добиеш.

Темава требало да се вика: Шо би ве натерало да станете атеисти и дали само MIKI1

Атеист тешко, може деист. Или во контекст на темава тоа му доаѓа исто?

"Доказите ги има напишано"....некој ѓутуре-цитат со Коринтијаните и љубовта божја и другото му е сведено на патетична офанзива со мото "дај доказ дека не постои бог", а на истата се научил да одговара со една фраза дека не видел доказ и дека ништо не признава. Дали е трол или тешка глуперда не е ни битно. Во секој случај, не влегува во калапот на верник кон кој и атеист и припадник на друга религија би имал почит, туку е еден фундаменталист што малтретира на форум и тоа е тоа (од целата негова егзистенција). Не ми се верува дека постои по непопуларен лик на форумов.

Еден доказ, само еден доказ дадете за постоењето на бог, доста е.
Кажи дечак...што те мучи?
Бараш доказ за Бог?
....Тој е на секаде, ама ти си заспан и не можел да го видиш.
Еве јас ќе ти дадам докази за постоењето на Бог.
Бог е љубов....можеш да ја докажеш љубовта?
Бог е 1....1+1+1=1......можеш да разбереш виша математика или ни таблица множење не знаеш?
Бог е До....до ре ми фа сол ла си до....се разбираш од музика?...октави знаеш што се? Да ти го објаснам законот за октавите?....
....Изменето од модератор...

Кажи дечак...што те мучи?
Бараш доказ за Бог?
Тој е на секаде, ама ти си заспан и не можел да го видиш.
Еве јас ќе ти дадам докази за постоењето на Бог.
Бог е љубов....можеш да ја докажеш љубовта?
Бог е 1....1+1+1=1......можеш да разбереш виша математика или ни тамлица множење не знаеш?
Бог е До....до ре ми фа сол ла си до....се разбираш од музика?...октави знаеш што се? Да ти го објаснам зконот за октавите?....
Чудно како овие побожните луѓе секогаш зборуваат за љубов, за љубезност кон сите, а постојано ги навредуваат другите
Многу горчина сте полни, не знаете вие да сакате

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom