Претчувство!

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Имате претчувство дека партнерот ве изневерува,неговите постапки не се исти како порано,нешто е изменето,но никој не ви кажува во очи и немате никаков доказ за такво нешто. Што ќе направите?Ќе барате докази за своите сомнежи или нема да му верувате на претчуството?

Море не да се потпирам на претчуствооо... :uvo:

Дури и да нема никакви знаци од негова страна дека ме изневерил или дека некоја глупост направил, дури и да е се навидум најсовршено како што било,штом ми се јави тоа лошо претчуство или не дај боже на сон да ми се јави нешто после што ќе се осеќам лошо, не 99% туку 199% сум сигурна дека нешто направил.

Никогаш до сега ме нема излажано и секогаш се поставило како вистинито. Затоа едно големо Фала на моето претчуство кое редовно го слушам и ќе го слашам :)))

ако осекаш дека нешто не е во ред , не е во ред . Шта се тиче рамиз штом осека такви симптоми да си ја пази жената :vozbud:

Имате претчувство дека партнерот ве изневерува,неговите постапки не се исти како порано,нешто е изменето,но никој не ви кажува во очи и немате никаков доказ за такво нешто. Што ќе направите?Ќе барате докази за своите сомнежи или нема да му верувате на претчуството?

Јас му верувам на претчувството.

Сепак, секогаш е добра работа да се разговара со партнерот за тоа. Ако има проблем, отворената комуникација е незаменлива во пронаоѓањето на решението.

А ако партнерот избегнува отворен разговор за тоа, е тоа е веќе знак (значи претчувството е потврдено). И тоа е веќе причина да му се лутиш на партнерот.

Начелно, ако тој/таа шара на страна, ама секогаш ти пружа љубов колку што бараш и кога ти треба - зошто мислиш дека те изневерува? Ако твоите очекувања од него/неа се исполнети, не те изневерува.

Значи, преиспитај си ги своите очекувања и барања од него/неа и разговарајте за тоа.

Pretcustvo .......nikogas ne me izlazalo ednostavno znam ne znam zosto ne znam od kade ali koga ke se javi i najmaliot crv na somnez da me jade ednostavno znam ama kolku sakam da veruvam e toa e vistinskoto prasanje.

Abe ako bi imale pretcuvstvo togas idite po toj/taa i videte dali ve laze ili ne a site imame pretcuvstvo vo nekoja dolga vrska koga partnerot se menuva ne se ponasa kako porano i toa normalno na sekoj ke mu e sumnivo i ke mu e cudno i ke saka da znae sto e rabotata i zatoa pusteto partnerot na pr ke kaze da ide kaj nekoj/a prijatel/ka i odete vie i taka 3-4 pati pa i 5 neka bidat ako ne ve izlaze a odi sekogas kaj taa znaci toa e polnenje na pamet od tie licnosti i samo odeluvanje a ponasanjeto na partnerot veruvajte ke se smeni........

Предчувството е нешто несигурно секако мора да се побараат докази.

ко ке имаме такво претчувство станваме параноични оти многу го сакаме/бендисваме партнерот и нејкиме да го изгубиме... или обратно :toe:

имам имам...Го мрзам тој осечај...Кога стомаков ми се превртува..Кога осеќам дека се случува нешто а неможам да превземам ништо без докази....тотално сум деконцентрирана.Секој негов потег го мерам и премерувам...Се ми изгледа како превара...Тотално лошо чуство. А кога моите сумњи ке се изреализираат се оскеам ко више гомно на светов и си викам зошто не реагирав коа можев...:tapp:

Ако си добро фокусиран на нештото, секоја мала несвојствена промена, те прави параноја од човек. И почнуваш да тестираш, анализираш, секоја постапка на партнерот. Би рекол дека е грд осечај.

Што ако таа параноја ни ги отворила очите, за нештата што сме биле слепи (верувале)?:raz:

Сигурноста во себеси, понекогаш ја разбива сигурноста во другите. According to me.

Имав такво искуство и бев 80% сигурна дека ме изневерува, на почеток на врска бевме...И иако си се надевав дека не сум во право (или не сакав да прогледам), сепак излезе дека сум...Ми призна

Точни ми се претчуствата и коа ја прашав излезе „не те сакам поише... уствари.... абе те сакам ама не ми е исто ко порано... абе незнам“ Ама боље шо ја прашав него да си ќутеше она...

незнам дали јас грешам ама мислам дека ако каже сама ке се фати во лагата:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom