Пиштол на дијаболи

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување
:tapp:
Дај бе нека го изнесе некој од дома детево да види што како оди, само на теорија е...
Нема потреба од тоа...
Доколку не сум во право, ќе можеш да докажеш без да го правам тоа..

Порано имав една пушка на дијаболи.Ама не пукав многу.Не ме пуштаа заради опасноста да не повредам некој или уште полошо сам да се осакатам:pos2:

Ќе ти треба дозвола за него... тоа веќе е опасно оружје со голема моќ :smir:
Не е многу опасно... Веќе купив, не треба ништо :) Сакаш да те земам некој ден да пробаш како мава? Многу е интересно и пред се тивко.

Си убил кокошка со пушка, т.е. снајпер на дијаболи, оние пластичнине?
Druze siguren si deka ne moze. I so vozdusna puska ne moze da se ubie covek zosto i nejzinite dijaboli ili kako se vikaat se so mali dimenzii pa pak umiraat luge pukani od vozdusna puska.. Pozdrav.

Druze siguren si deka ne moze. I so vozdusna puska ne moze da se ubie covek zosto i nejzinite dijaboli ili kako se vikaat se so mali dimenzii pa pak umiraat luge pukani od vozdusna puska.. Pozdrav.
Со разумна количина дијаболи ( најмногу 100 ), изработени од пластика, со маса проближно иста на дијабола, во форма на топка, испукани од пнеуматска пластична направа како оние кои се користат во детцките играчки, шансите да се убие птица, т.е. кокошка, се мнооогу мнооогу мали, речиси и да не постојат.
Масата и аеродинамичноста на дијаболите за воздушна пушка се поголеми. При истрелувањето, им се дава поголема енергија. Поради нивната форма, притисокот при удар ќе биде многу поголем. Поголем од потребниот да ја пробие човечката кожа. Доколку се повреди некој важен крвоносен сад, може да настапи и смрт.

Кон болдуваното:
Масата е поважна од димензиите. Помалите димензии ја намалуваат силата на аеродинамичниот отпор. Масата ја зголемува кинетичката енергија при константна брзина. Од ова знаеш што следи...

Доколку сеуште мислиш дека моите теории не се точни, тогаш можеме да поекспериментираме малку кога ќе ( и ако ) дојдам во Струмица...

Тоа што го постира е „рекла, кажала“...
Ако имаш нешто, теорија, со која ќе докажеш дека моите теории не се точни, тогаш постирајго тоа.

Со разумна количина дијаболи ( најмногу 100 ), изработени од пластика, со маса проближно иста на дијабола, во форма на топка, испукани од пнеуматска пластична направа како оние кои се користат во детцките играчки, шансите да се убие птица, т.е. кокошка, се мнооогу мнооогу мали, речиси и да не постојат.
Масата и аеродинамичноста на дијаболите за воздушна пушка се поголеми. При истрелувањето, им се дава поголема енергија. Поради нивната форма, притисокот при удар ќе биде многу поголем. Поголем од потребниот да ја пробие човечката кожа. Доколку се повреди некој важен крвоносен сад, може да настапи и смрт.

Кон болдуваното:
Масата е поважна од димензиите. Помалите димензии ја намалуваат силата на аеродинамичниот отпор. Масата ја зголемува кинетичката енергија при константна брзина. Од ова знаеш што следи...

Доколку сеуште мислиш дека моите теории не се точни, тогаш можеме да поекспериментираме малку кога ќе ( и ако ) дојдам во Струмица...

Тоа што го постира е „рекла, кажала“...
Ако имаш нешто, теорија, со која ќе докажеш дека моите теории не се точни, тогаш постирајго тоа.

a да земеш пушки пиштољи и да гаѓаш кокошки за промена чисто ради забава а не да си тупиш вака мозок ?

a да земеш пушки пиштољи и да гаѓаш кокошки за промена чисто ради забава а не да си тупиш вака мозок ?
Ова го правам ради чиста забава. Уживам додека го правам ова.
И не е тупење мозок, туку, ова е најкраток извадок од тоа што јас го мислам, и не трошам многу време за размислување за олку едноставна работа.

Ова го правам ради чиста забава. Уживам додека го правам ова.
И не е тупење мозок, туку, ова е најкраток извадок од тоа што јас го мислам, и не трошам многу време за размислување за олку едноставна работа.

симпатично на свој изопачен начин , али ако ти е забавно респект кој сум јас да судам.

Druze ajde molim te ne go navreduvaj Ag0ra posto toj samo kazuva negovo mislenje i tolku. Pozdrav.

ти бе бичиклиски портпарол да не си му ? кај прочита дека го навредив ?

Лејј дома ги имам 101..кога сум бил мал сум ги чувал како очите и сега ми стојат спомен..:vozbud:

c c c moree davate kilo ipol vino za pishtol na dijaboli more nenormalni:)))))

тууууу.......колку вакви имав еј...замалце еднаш на мајками око ке и истерав...

имам Р99 Walther пиштол на дијаболи .. многу е јако :helou:

Ех на времето колку ги имав над 10 ама сите ги кршев после една недела:nesvest: знам имав и една пушка на дијаболи од 500-600 денари и ја имав над месец дена:)
Инаку кај нас у маало у мода беа пиштолите на вода и секој ден дома жива вода си одевме:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom