Kaде можам да набавам воздушна пушка и по која зена?
eeee jaki bea..... Tie vreminja koga se gadzavme so pistolite na dijaboli.....Opasna rabota imav eden snajper so zum domet imashe 120m i sekogash mene me stavaa vo timot od najdaleku da gi tepam ama nikogash ne gi pogoduvav

ednostavno ne mi odeshe

ednas duri i kokoska ubiv so snajperot od togash sobira prasina na tavan
Си убил кокошка со пушка, т.е. снајпер на дијаболи, оние пластичнине?
Нема теоретска можност да се направи тоа.
Зошто?
Хипотетички, да земеме растојание од 0,1 метар ( т.е. си пукал од 10 центиметри). Масата на една дијабила ќе ја измериме. Можеме да тестираме колкав притисок треба да има некој мал предмет за да ја пробие кожата на кокошката. Одкако ќе го дознаеме ова, ќе можеме да пресметаме која брзина ќе треба да ја има дијаболата, за да има доволно кинетичка енергија за да има доволна сила за при ударот во кокошката да предизвика доволен притисок за да навлезе во телото на кокошката.Верувам дека ќе добиеш неразумно голема брзина. Толкава брзина нема шанси да внесеш со пластична пнеуматска направа како што е „снајперот“ на дијаболи. А и да можеш, што е многу малку веројатно, кога во пресметките ќе го земеш и аеродинамичниот отпор, ќе дојдеш до резултат кој ќе ти каже дека не е возможно да го направиш тоа што го постира.
Брзината со која се испукува дијаболата, може да се пресмета ако се знае масата на дијаболата, патот кој ќе го помине, т.е. 120 метри ( доколку е вистина ), и силата на аеродинамичниот одпор...
Веројатно не зборуваше за направа која испукува пластични дијаболи...а доколку за таква направа зборуваше, тогаш не ја кажуваш вистината, т.е. не е точно дека си убил птица, поточно кокошка со него..да не кажам дека лажеш во врска со тоа...