9 годишниот Матеј му пишува на Буш

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Деветгодишниот Матеј, исфрустриран о последните бламажи на Грција му пишува писмо на Буш. Едноставно, но сепак длабоко и вистинито писмо низ призмата на еден деветгодишен интелигентен Македонец. Го познавам матеј лично.

Писмото може да го прочитате на

http://umdiaspora.org/content/view/319/1/

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
И мислите дека ќе прочита?

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
тешко да поверувам дека ова е напишано од 9 годишно дете...и дури ако е треба да се запрашаме во каква средина живеет децата???

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Деветгодишниот Матеј, исфрустриран о последните бламажи на Грција му пишува писмо на Буш. Едноставно, но сепак длабоко и вистинито писмо низ призмата на еден деветгодишен интелигентен Македонец. Го познавам матеј лично.

Писмото може да го прочитате на

http://umdiaspora.org/content/view/319/1/
:bravo: за Матеј!

И мислите дека ќе прочита?
Матеј треба да дојде кај тебе и да те подучи малце за некои работи изгледа.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Матеј треба да дојде кај тебе и да те подучи малце за некои работи изгледа.
Oлади бачко!
Никој лошо не кажа за детево, се е ок тоа, мене муабетот ми беше дали вреди тоа, дали Буш ќе му рече свака ти час или браво на детево.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Браво за Матеј иако мислам дека можел многу поефективно да го потроши своето време.Јас не знам дали на друго место во светот децата се толку инволвирани во политиката како кај нас.
-Мојата 5 годишна ќерка пред некој ден ме прашува зошто и Украина моментално немала пристап во НАТО,се разбира поттикната од разговорот пред тоа кога морав неколку часа да и објаснувам зошто Македонија не е поканета во НАТО.
Треба ли да створиме аверзија и омраза кон Грците и пола ЕУ кај нашите деца затоа што ја немаме нивната подршка барем за вакви нормални прашања како што е името?

Член од
6 ноември 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
9-годишно дете го нема напишано ова...сакаш да ми кажеш дека дете од 3то или 4то оделение го напишало ова???

НОУ ВЕЈ ХОЗЕ!

N

n/a

Гостин
Треба ли да створиме аверзија и омраза кон Грците кај нашите деца затоа што ја немаме нивната подршка барем за вакви нормални прашања како што е името?
Treba.
Ama seriozno...treba.

Nema zosto da se pravis fin so nekoj sto na sekoj cekor ti pravi steta.
I te mrazi od dnoto na dushata i saka da ne postois.
Piiih...kako samo jas ke im objasnam nekoi raboti,samo da znaes:
Z.Koga ke vidis grk...(toa e onoj `cicko` sto mnogu galami,crn e ko glamja i obicno e debel i prost) ,pusti mu go kucheto da go izede...
D. Ama tato ...ke go boli...
Z.Nema...ubavo mu e na nego koga mu pravis taka.On se raduva.Zemete stapovi posle toa i skrshete mu nekoja koska,ostajte go bez zabi posto oni mnogu cenat koga se bez zabi u ustata,pljukni mu u jadenje,opcuj go za majka i prasaj go koj k.r bara u zemja kaj nas,dupni mu gi gumite na kolata,gagjaj go so kamen i pachki i vikni me najbrzo sto mozes.:wink:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zevsus ti kako i sekogas MNOOOGU FIN... :)

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Треба ли да створиме аверзија и омраза кон Грците и пола ЕУ кај нашите деца затоа што ја немаме нивната подршка барем за вакви нормални прашања како што е името?
Да!
Грците уште од мали се заучувани на нивната историја, и уште од мали се научени да го мразат нашиот народ!
Нема грк кој нас не сака, барем ја така мислам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Appearently, we can not enter N.A.T.O. because we have an identity and they should have two.

Колку и да сакаме да кажеме,не е напишано од него.
Ги знам 10 годишните деца што учат со сестра ми,не може ваква реченица да се склопи.
Потегот е на место,ама требало повеќе лаички,вака е тешка бламажа,да се молиме да не го прочита

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Appearently, we can not enter N.A.T.O. because we have an identity and they should have two.

Колку и да сакаме да кажеме,не е напишано од него.
Ги знам 10 годишните деца што учат со сестра ми,не може ваква реченица да се склопи.
Потегот е на место,ама требало повеќе лаички,вака е тешка бламажа,да се молиме да не го прочита
Se soglasuvam, kolku i da e intelegentno detevo sepak ima nekoi raboti so dete od 9 godini nemoze da gi napise...no i taka nema da go procita

B

Borg_Drone

Гостин
Браво за Матеј иако мислам дека можел многу поефективно да го потроши своето време.Јас не знам дали на друго место во светот децата се толку инволвирани во политиката како кај нас.
-Мојата 5 годишна ќерка пред некој ден ме прашува зошто и Украина моментално немала пристап во НАТО,се разбира поттикната од разговорот пред тоа кога морав неколку часа да и објаснувам зошто Македонија не е поканета во НАТО.
:vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Хахахах друже ме насмеа
Ќерка ти ме потсеќа на мене така и јас како мал само гледав вести и го прашував татко ми што со Русија, што со Америка :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Мали се децата за да до детали се замараат со ова...иако да,треба да знаат некои работи

Kajgana Shop

На врв Bottom