- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 2.454
- Поени од реакции
- 5.712
Родител треба да ми префрли висока сума на пари на моја сметка, зборам над 10к евра. Дали овие пари се даночат, бараат потекло, дали се бара причини зошто се префрлува?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не.Родител треба да ми префрли висока сума на пари на моја сметка, зборам над 10к евра. Дали овие пари се даночат, бараат потекло, дали се бара причини зошто се префрлува?
@GagsСакам да ја сменам НЛБ, препорака за банка? Сакам добро електронско банкарство, не ме интересираат кредити, соработка за фирма итн, јас сум просечен човек кој сака се што може да се заврши преку телефон. НЛБ е ваква али почнаа на се и сешто да ставаат провизии.
+ единствена банка во МК што работи со Garmin Pay.Халк. Топ е електронското, режиски трошоци се без провизија, интерен налог 5 денари, екстерен (према други банки и трезорска сметка) 15 денари. Опција за вадење пари од банкомат без картичка (Смарт кеш), опција Смарт сенд- да пратиш пари со еден клик без провизија 24/7 ( али ова е само према корисници на оваа опција од Халк Банка), и уште еден куп добри ствари.
Ај да ги кажеме негативните…Не.
Автоматски споено мислење:
@Gags
Халк. Топ е електронското, режиски трошоци се без провизија, интерен налог 5 денари, екстерен (према други банки и трезорска сметка) 15 денари. Опција за вадење пари од банкомат без картичка (Смарт кеш), опција Смарт сенд- да пратиш пари со еден клик без провизија 24/7 ( али ова е само према корисници на оваа опција од Халк Банка), и уште еден куп добри ствари.
За електронско подигање сѐуште не почнале, ама кај и да е... Ме интересира, во која земја освен во Македонија наплаќаат ако подигнеш свои пари од шалтер? Каде наплаќаат ако повеќе од три пати си ја провериш состојбата на сметката на банкомат? Не ми текнува за други бисери, сигурно ги има
Зависи што бараш, како бараш и зошто бараш. Да, се слагам дека има и такви вработени како што кажа, меѓутоа за другото можеш да си издејствуваш и да ти пратат во која филијала ти сакаш, иако една ти е матична. Ќе си побараш на шалтер да ти ја пратат картичката во која филијала и да сакаш и тоа е тоа. Али не навлагам понатака, секој си има различно искуство. За обнова на картичка не треба сам да побараш него автоматски се реизработува, нешто грешно си разбрал. Едино да не си ја користел долго време па системски да ти ја затвориле и ти да дојдеш после 300 години и да се чудиш зошто не ти е реизработена.Ај да ги кажеме негативните…
Строго пто и да правиш или да имаш потреба те праќаат во матичната односно онаму каде што си ја отворил сметката, за обнова на картичка треба да побараш сам да изработат и нормално да си ја подигнеш од матичната банка, им се јавуваш во кол центар ти викаат јавете се у матичната банка, работат доста неписмени па идеш да затвориш дебитна ти затвараат бизнис картичка и така
Во последно време тоа навистина им е проблем, јас живеам во помал град и има 3 нивни банкомати, неќна 2 беа без пари за среќа од третиот извадив, за што се работи не знам, ама веројатно нивната служба која полни пари по банкоматите веројатно е недоволно ажурнаОвие од Нлб најутепана банка се, треба цел град да го извртам и да имам среќа да погодам банкомат кој има пари. Уште еднаш да ми се деси ова и ги мењавам кој ги ебе, се утепав од даваање екстра пари на други банкомати за да извадам пари кога ми треба итно