Кога чекањето преминува во залудно губење време?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
С

Сатори

Гостин
Што мислите дали е возможно да чекаме на некоја личност, многу долго време, со години без никаква гаранција дека ќе бидеме со таа личност,но сепак постои надеж се тоа добро да заврши.
Дали е тоа чекање или губење време?:nesum:
Кога таа личност е причината поради која живеете!

Џабе ќе си чекаш :) ако тој сака да е со тебе ќе е со тебе а нема да ти речи чекај ме ја пак ќе се вратам .. ако заминал некаде гарантирано ќе си најде некоја а ти ако немаш попаметна работа .... чекај си :smir:

Вака сеа,во секоја смисла чекањето и не е баш најисплатливо.Да се чека некој со години како што викаш мислам дека нема смисла.Но викаш `таа е причината поради која живеете`...е тука веќе не е сеедно.Јас сум тип на човек што не е трпелив но кога се работи за љубовта можам се да претрпам..а и мнгу работи имам претрпено..мислам дека ако има смисла чекањето,не е туку така не е залудно.Јас мислам би чекала..но со граница да не дојде до само изгубено време и нерви.А тоа ќе биде кога на крајот ќе му се види почетокот или опашката...

Зборувам за лош тајминг...тука е, ако не беше тука :(

Zavisi od covekot i od toa za kakva ljubov stanuva zbor. Ako si vistinski zaljuben togas ke bides i vistinski zaslepen za se sto se slucuva okolu tebe pa nema da ti bide precka cekanjeto i ke zivees vo iluzijata za vremeto koga ke bidete zaedno.

sekako deka e vozmozno...
se dodeka taa licnost e pricinata poradi koja ziveeme ne bi rekla deka toa e gubenje vreme...koga ke nemame veke nikakva nadez-duri togas ne vredi da cekame no se dodeka ima nadez, se dodeka nie sepak se nadevame deka na krajot ke ispadne dobro...togas vredi da cekame :toe:

Кругот се врти или кој што чека ке дочека...
Има некогаш шанси некогаш не! Се зависи од човекот,карактер,ова она... Сеа треба да си ептрен глуп/а за да чекаш без никаква надеж да ти дал/а тој/таа!

Ако е таа љубов вистинска,ако не е некоја неозбилна симпатија,тогаш ДА вреди да се чека.Вистинската љубов - сама по себе ќе си дојде.
Меѓутоа многу често мислиме дека сме ја пронашле вистинската љубов, ама таа не ни била возвратена и тогаш нема зашто да се чека.
Меѓутоа вистинската љубов е судена, таа е секогаш возвратена.

Одлуката за чекање на некоја особа со мала надеж дека се ќе биде во најдобар ред,ја носи секој индивидуално.Неможе никој да ти гарантира дека се ќе биде идеално и дека ќе дочекаш на крајот.Но она дали тоа ќе претставува губење време,се заклучува покасно, или ќе пукнеш од чекање или ќе дочекаш.
Додека тој некој вреди и заслужува,можеш да направиш се за него,но големи се шансите и да се разочараш.

Дали да се чека некој е индивидуална одлука баш како што вика leandra. Ама дали се исплатело или не.... Зависи од исходот на целата таа работа. Никој со сигурност неможе да ти предвиди како ке излезе. Еве еден ваков пр. Таа го чека него да се врати од странство 5-6 години. И тој се враќа ама некако не е истиот човек. Сменат за 180 степени. И неа не и се бендисува промената... И на крај одлучува дека тој не е за неа.... Во секој случај не му посакувам на никој да се најде во таква ситуација +(секако ова е најцрното сценарио што може да се деси во мојот филм:wink:). Може се да е добро (она што сите се надеваат и го посакуваат)...

Што мислите дали е возможно да чекаме на некоја личност, многу долго време, со години без никаква гаранција дека ќе бидеме со таа личност,но сепак постои надеж се тоа добро да заврши.
Ти можеш да чекаш, да си правиш филмчиња дека ќе бидете заедно, дека и тој ги дели твоите чувства...Ама кога ќе погледнеш од друг аспект-ако се сакате и двајцата (а сте блиску, нели не зборуваме за заминување во странство и слично) ќе сте биле одамна заедно.
Значи-нешто не штима.
А дека можеш да чекаш, можеш. Ама долго време без никаков одговор ќе влијае врз интензитетот на твоите чувства. Полека се помалку и помалку ќе мислиш на него, полека ќе се откажуваш од секаква помисла дека ќе бидете заедно.
И на крај ќе дојде некој прекрасен (во секоја смисла на зборот) тип и ќе ти го одземе здивот, и ќе сфатиш дека залудно си се тегнела со претходниот.:)
Дали е тоа чекање или губење време?:nesum:
Кога има чекање во прашање, особено чекање со години како што спомна ти, и те како е залудно потрошено време. Само ти треба време да го сфатиш тоа.
Кога таа личност е причината поради која живеете!
Ќе се научиш дека живееш заради многу причини, многу срца, многу души на кои веројатно многу повеќе им значиш ( на ваков или онаков начин) отколку на оној што го чекаш.

Не вреди да чекаш и само џабе да си праиш илузии. :nenene:

Подебилна работа од тоа нема. toae:
Ај да чекаш некој месец али поише време не. hehe:

Дечкото се договорил со девојката да се чекаат на одредено место во 6 саатот.Дошол дечкото на време,девојката ја нема.Чекал до 7,девојката ја нема.Дошло 7:30 веќе,од девојката ни трага ни глас.Се изнервирал дечкото и се решил:Ќе ја чекам до 8,ако не дојде до 9,во 10 си одам!

Затоа што споменуваш чекање со години, се наметнува заклучокот дека нешто не е како што треба, и дека ваквото чекање може да се изедначи со губење време. Ок, сметаш дека има надеж...Но зарем не помислуваш дека после толку време, надежта е залудна?...Затоа што, без разлика на околностите, доколку и двајцата го чувствувате истото еден за друг, сигурно до сега ќе изнајдевте начин да бидете заедно.
И велиш дека таа личност е причината поради која живееш...Но, тоа било така до сега. Уште утре може неочекувано да се појави некој друг кој ќе стане иста таква причина.
Прексрасно и ретко е тоа што можеш толку време да имаш интензивни чувства кон некој. Али кога нештата не се движат на подобро, не дозволувај истото да те ограничува. Обиди се да го тргнеш "фокусот" од него. Така ќе видиш и други вредни нешта околу себе. И ако бидеш со некој друг, не значи дека целосно ја искучуваш можноста да бидеш некогаш заедно со него. Затоа што ако е љубовта обострана, сама ќе си го најде патот. Кога е само прашање на време. А времето ќе те научи и дека можеби не сте еден за друг.

Но што ако надежта е сигурна и се случиле многу многу работи помеѓу вас двајца и фктот дека можете да бидете заедно и на двајцата ви е добро обработен, само знаете дека од икс причини кои нема потреба да ги објаснувам сега е лошо време нешто да се почне и + веќе имате оставено многу зад вас, секој ден се гледате, заедно сте, ама ако прерасне во нешто повеќе ќе биде уништено од страна на некој друг.И затоа треба време, треба да се почека, па дури и тоа да значат години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom