Сликање

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување

Сликање

• Природа

Гласови: 64 58,7%
  • По дома

Гласови: 12 11,0%
  • Под вода

Гласови: 8 7,3%
  • Животни

Гласови: 2 1,8%
  • Друго

Гласови: 23 21,1%

• Вкупно гласачи
    109
Претежно цртам природа,но некогаш и апстрактн мотиви

Портрети- не. Врска немам од портрети. Исто и животни. А толку имам желба барем некоја квази скица да направам и никако не успевам. :(
Природа (жива) е она што знам да го сликам, акварел, нема утка тука.
Планински пејзажи, плажи, водопади, куќички на планина, сонце, вода, земја, шуми, џунгли... Ма сВе знам, ако е природа.:girlinluv:
Razorblade Kiss напиша:
Па апстрактни работи,најчесто црно-бела обработка,таа највеќе ми лежи некако.
И тука ме бива по малце, а и со туш ако имам мноооогу време, зашто нерви... Немам. :)
Цртам кај што ми текне, во било која позиција, било кое време, било што. Еден молив или парче графит и лист хартија - секогаш имам. :)

Не аматер, не лаик... Везе неам, ама ќеиф ми е да цртам. Многу! :) И баш затоа многу строго си се оценувам сама себе, ама само како ликовен уметник. :)
А кога ќе завршам некој цртеж, сум си најгорда и најсреќна на свет, зашто кога станува збор за уметност, сум перфекционист, и штом јас, сум ставила дата и потпис во долниот десен агол... Значи го бива!:je:

боја....

во секој сличај обожавам да сликам со четка, односно сакам да си играм со боите и тоновите без разлика на теметиката која ми доага како моментална инспирација.....

Во последно време ме мрзи да сликам досадно ми е некако

inaku pod priroda moze da se kaze deka SE se podrazbira.
zivotni , pod voda , vo vozduh itn

Се разбира природа...

Дома не гледам нешто многу што би можел да сликаш освен да експериментираш со светлина, сенки ова она. Промени на перспективи итн, сепак тие работи дали подобри ќе излезат ако би сликал природа.

Секогаш сликам различно зависи како сум расположена. Ама ако треба да бирам од наведените од анкетата највеке слика природа.

порано сликав историски работи, како цркви, музеи, стари куќи ама сега немам време, а кога би имал би продолжил

painting_canseliet.jpg

Ми се свиѓа како е насликано

Сликав само кога одев на училиште.. Не ме интересира многу сликањето но на училиште сакав да сликам природа..

Mnogu sakam da slikam priroda uzivam vo prirodata:)
samo uste da imav talent

obozavam da slikam... na pokrako vreme slikam apstraktni crtezi a koka imam poveke slobodno vreme i poveke inspiracija slikam zivi predmeti takvi kakvi sto se... Priznavam nemam mekoj ogromen talent....:kesa:

Lele kolku samo Ne me biva za crtanje ako videte moj crtez sigurno ke pomislite deka go nacratalo dete od prvo odd.Ne za dzabe imav najnisko mislenje po likovno:icon_redf:icon_redf

Апстракција...

природа дефинитивно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom