Вадење нов пасош/лична карта

• Креатор на темата Креатор на темата arizanov
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе важат кај нас..

Ама плачкиве се за одмори по Халкидики и шопинг по Солун!
А таму пилето не пее рано на сабајле ;)
Нема проблем за странство, таму шибаш со меѓународна, секако ако имаш пасош со северна, ако не ке возиш локал.

И 10 години да одложат, ако нема како да се закаже преку телефоните (не креваат или исклучуваат) и ако страната онлајн за закажување не работи, џабе.
Налепниците се друга приказна, ги нема. Се надевам не ги прават со домашен печатар, тотална неорганизираност.

И 10 години да одложат, ако нема како да се закаже преку телефоните (не креваат или исклучуваат) и ако страната онлајн за закажување не работи, џабе.
Налепниците се друга приказна, ги нема. Се надевам не ги прават со домашен печатар, тотална неорганизираност.
pecatarot nema nalepnica od dui zatoa ke pocekame

До кога е рокот на важност за ЛК со Република Македонија?За ова ништо немаат кажано

Нема проблем за странство, таму шибаш со меѓународна, секако ако имаш пасош со северна, ако не ке возиш локал.
По дифолт и таа е неважечка бидеејќи е врзана со постоечката возачка
Автоматски споено мислење:

А реално и никој не бара меѓународна него возачка освен нели ако има сообраќајка иако јас и бев еднаш учесник па ни тогаш не побараа

Kako beshe naslovot na TV serijata?
You asked for it ?
нормален ли си ти бе? кога беше тоа?

ја едвај ја памтам таа емисија, а не овие тука сите што се вчера родени

Сите се надеваа дека ќе ги продолжат роковите за вадење нови документи, дури некои и се силеа демек кој бе кој ќе ме натера да сменам документи,за сега истите паника да ги фаќа.
Не знам со кој ум некои се надеваа дека пасошите ќе важат и по 12 февруари.
Јас извадив нов пасош пред два месеци, се сликав без термин, се изначекав два сати во редот ама битно завршив работа.

Една па му напишала во коментар на министерот како да се вратела од соседството оти не и биле сменети документите, нека ја врати тој шо ја убедуваше дека ќе и важат после рокот.

Дека сме дно од држава сме, ама баш дека со оваа багра не си начисто требаше сите со време да си ги средат документите. Гужвите се последниве месеци, претходно мислам дека без проблем вадеа документи
така е, граѓаните си се криви

Зошто не си извадиле на време? А? Што чекале толку?
:tapp:

синоќа излезе дека од Меџитлија враќале камиони поради МКД кодот што е во возачка, а и во сообраќајна, па и Меѓународна возачка
Денес МОЛК, ама на ТВ само слика од Табановци, нема од премини спрема Грција..
Агенции не знаат, АВТО МОТО МОЛК, упатува на МВР ???
А пари за пасош, туристички аранжмани, примаат :cool:

Абе одам да вадам пасош по брза постапка, чекам 2 часа, искочив од работа се брукам пред претпоставени за да не ми земат ден од одмор, па 4 дена после тоа отидов после работа пошо до 7 и пол работат навечер и викам ај да си го земам раат пасошот коа видов 453543534534 луѓе чекаат за да земат пасош по итна постапка... :facepalm: Значи за пасош по ИТНА постапка, каде плаќаш 6500 денари чекаш 2 саати и после тоа уште 3 саати да си го земеш пасошот. Како бе да не бидеме револтирани бе све да им ебам најмило што имаат.
Хах, ти и добро си поминал.

Колку луѓе знам што платиле брза, се сликале и успеале да го земат - за месец дена, некој за месец и пол...
како кој.

Хах, ти и добро си поминал.

Колку луѓе знам што платиле брза, се сликале и успеале да го земат - за месец дена, некој за месец и пол...
како кој.
Па пола од тие што чекаа со мене беа вратени, на сите им рекоа дојди утре, а тоа веќе им се дешавало трет или четврти пат. Страшна работа жими се, ја убеден бев дека и мојот нема да е готов, ама ете што викаш имав среќа и си го подигнав и се беше ок. Не се опишува со зборови нервозата и гневот кај луѓето што чекаа, буквално немаше еден што не е нервозен и што е опуштен.

Абе одам да вадам пасош по брза постапка, чекам 2 часа, искочив од работа се брукам пред претпоставени за да не ми земат ден од одмор, па 4 дена после тоа отидов после работа пошо до 7 и пол работат навечер и викам ај да си го земам раат пасошот коа видов 453543534534 луѓе чекаат за да земат пасош по итна постапка... :facepalm: Значи за пасош по ИТНА постапка, каде плаќаш 6500 денари чекаш 2 саати и после тоа уште 3 саати да си го земеш пасошот. Како бе да не бидеме револтирани бе све да им ебам најмило што имаат.
Te molam kazi kako uspea da zakazses voopsto, jas ne uspevam da dobijam telefonski za da zakazam //liniite im se iskluceni!//, preku webot na mvr i uslugi.gov.mk isto ,,ne zakazuva,,. Pomogni za nacinot na koj zakaza za itna postapka, neophoden mi e. Blagodaram

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom