Нема проблем за странство, таму шибаш со меѓународна, секако ако имаш пасош со северна, ако не ке возиш локал.Ќе важат кај нас..
Ама плачкиве се за одмори по Халкидики и шопинг по Солун!
А таму пилето не пее рано на сабајле![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема проблем за странство, таму шибаш со меѓународна, секако ако имаш пасош со северна, ако не ке возиш локал.Ќе важат кај нас..
Ама плачкиве се за одмори по Халкидики и шопинг по Солун!
А таму пилето не пее рано на сабајле![]()
pecatarot nema nalepnica od dui zatoa ke pocekameИ 10 години да одложат, ако нема како да се закаже преку телефоните (не креваат или исклучуваат) и ако страната онлајн за закажување не работи, џабе.
Налепниците се друга приказна, ги нема. Се надевам не ги прават со домашен печатар, тотална неорганизираност.
Имате цели десет ипол години да ги смените, не знам шо се жалите
Ни треба delorean со flux capacitorИмате цели десет ипол години да ги смените, не знам шо се жалите
Mislish do 2024??
Ќе кажат викендот пред да истечеДо кога е рокот на важност за ЛК со Република Македонија?За ова ништо немаат кажано
По дифолт и таа е неважечка бидеејќи е врзана со постоечката возачкаНема проблем за странство, таму шибаш со меѓународна, секако ако имаш пасош со северна, ако не ке возиш локал.
сите кои имаат кредити имаат важечки лични картиДо кога е рокот на важност за ЛК со Република Македонија?За ова ништо немаат кажано
нормален ли си ти бе? кога беше тоа?Kako beshe naslovot na TV serijata?
You asked for it ?
така е, граѓаните си се кривиСите се надеваа дека ќе ги продолжат роковите за вадење нови документи, дури некои и се силеа демек кој бе кој ќе ме натера да сменам документи,за сега истите паника да ги фаќа.
Не знам со кој ум некои се надеваа дека пасошите ќе важат и по 12 февруари.
Јас извадив нов пасош пред два месеци, се сликав без термин, се изначекав два сати во редот ама битно завршив работа.
Една па му напишала во коментар на министерот како да се вратела од соседството оти не и биле сменети документите, нека ја врати тој шо ја убедуваше дека ќе и важат после рокот.
Дека сме дно од држава сме, ама баш дека со оваа багра не си начисто требаше сите со време да си ги средат документите. Гужвите се последниве месеци, претходно мислам дека без проблем вадеа документи
синоќа излезе дека од Меџитлија враќале камиони поради МКД кодот што е во возачка, а и во сообраќајна, па и Меѓународна возачкаНема проблем за странство, таму шибаш со меѓународна, секако ако имаш пасош со северна, ако не ке возиш локал.
Хах, ти и добро си поминал.Абе одам да вадам пасош по брза постапка, чекам 2 часа, искочив од работа се брукам пред претпоставени за да не ми земат ден од одмор, па 4 дена после тоа отидов после работа пошо до 7 и пол работат навечер и викам ај да си го земам раат пасошот коа видов 453543534534 луѓе чекаат за да земат пасош по итна постапка...Значи за пасош по ИТНА постапка, каде плаќаш 6500 денари чекаш 2 саати и после тоа уште 3 саати да си го земеш пасошот. Како бе да не бидеме револтирани бе све да им ебам најмило што имаат.
Па пола од тие што чекаа со мене беа вратени, на сите им рекоа дојди утре, а тоа веќе им се дешавало трет или четврти пат. Страшна работа жими се, ја убеден бев дека и мојот нема да е готов, ама ете што викаш имав среќа и си го подигнав и се беше ок. Не се опишува со зборови нервозата и гневот кај луѓето што чекаа, буквално немаше еден што не е нервозен и што е опуштен.Хах, ти и добро си поминал.
Колку луѓе знам што платиле брза, се сликале и успеале да го земат - за месец дена, некој за месец и пол...
како кој.
Te molam kazi kako uspea da zakazses voopsto, jas ne uspevam da dobijam telefonski za da zakazam //liniite im se iskluceni!//, preku webot na mvr i uslugi.gov.mk isto ,,ne zakazuva,,. Pomogni za nacinot na koj zakaza za itna postapka, neophoden mi e. BlagodaramАбе одам да вадам пасош по брза постапка, чекам 2 часа, искочив од работа се брукам пред претпоставени за да не ми земат ден од одмор, па 4 дена после тоа отидов после работа пошо до 7 и пол работат навечер и викам ај да си го земам раат пасошот коа видов 453543534534 луѓе чекаат за да земат пасош по итна постапка...Значи за пасош по ИТНА постапка, каде плаќаш 6500 денари чекаш 2 саати и после тоа уште 3 саати да си го земеш пасошот. Како бе да не бидеме револтирани бе све да им ебам најмило што имаат.