Вадење нов пасош/лична карта

• Креатор на темата Креатор на темата arizanov
  • Време на започнување Време на започнување
Nema da kaznuvaat za vozacka so staroto ime. Malku izjavata im e nejasna, i mislam deka se odnesuva na toa deka vo slucaj na nezgoda/nesreka, nema da vazi osiguritelnata polisa. Osiguritelnata kompanija moze da se povika na dejure nevazecka vozacka dozvola, kade sto ne sledi pokrivanje na osiguranje. Toa im e muabetot.
Па и тоа им е потенцирано исто како што е потенцирано да не се вози со возачки дозволи на кои стои Македонија, што значи дека од среда ако немаш северна возачка, ти немаш никаква возачка и како таков си на тапет за казна пошто возиш кола со невалидна дозвола.

Личните карти ќе важат, ако е така ондак секој може да се повика на неважечки документ.

Не знам, дај боже да грешам ама ми нема логика некако.

Па и тоа им е потенцирано исто како што е потенцирано да не се вози со возачки дозволи на кои стои Македонија, што значи дека од среда ако немаш северна возачка, ти немаш никаква возачка и како таков си на тапет за казна пошто возиш кола со невалидна дозвола.

Личните карти ќе важат, ако е така ондак секој може да се повика на неважечки документ.

Не знам, дај боже да грешам ама ми нема логика некако.
Noviot minister veli deka kaznuvanja nema da ima.

еве на официалниот ФБ сајт на МВР...
....Предупредуваме и дека во случај на настаната штета при евентуална сообраќајна несреќа, поради невалидната возачка дозвола, граѓаните кои немаат валидна возачка дозвола ќе мора да ги сносат последиците околу евентуалната штета. ...

Ова не ми е ПРАВНО ЈАСНО, како знам ШТЕТАТА е на товар на виновното возило, а друго е ако возачот бил пијан, дрогиран или без валидна дозвола, за тоа тој си плаќа казна, НО ТОА НЕ ВЛИЈАЕ на тоа кое возило е виновно ??????
Еве кандидат со авто школа нема дозвола никаква, ај удри го и тој нека плаќа штета без врска на ситуацијата ???

Noviot minister veli deka kaznuvanja nema da ima.
Ama ne kaza taka ministerot. Dvosmisleno se izjasna i on. Rece deka sushtinata ne e kaznuvanjeto, tuku deka osiguritelnite kompanii vo slucaj na nesrekja moze da se povikaat na nevazecki dokumenti i da baraat regres. Nikade ne rece deka nema da kaznuvaat.

Eve slushnete na 02:20

Ama ne kaza taka ministerot. Dvosmisleno se izjasna i on. Rece deka sushtinata ne e kaznuvanjeto, tuku deka osiguritelnite kompanii vo slucaj na nesrekja moze da se povikaat na nevazecki dokumenti i da baraat regres. Nikade ne rece deka nema da kaznuvaat.

Eve slushnete na 02:20
проблемот е до Осигурителните компании, кој си земаат право да не исплаќаат штета за многу работи, без обзир дали тоа има врска со сообраќајната несреќа ..
т.е., и другиот возач да е виновен, тој ќе си биде виновен, ама тебе не ти дават пари...сам ќе си ја праиш колата..
По логика на осигурителните и пешак на пешачки на зелено да оди и да е удрен нема да земе пари без тужење , ако има промили алкохол, а и ако нема северна лична карта ?????
ПА по која ПРАВНА логика на ПОСТАРИ СОПСТВЕНИЦИ на Возила осигурителните компании им НАПЛАЌААТ КАЗНА на технички, а и никогаш да немале штета !!!!! ?????

Мислам дека друга е вистинската причина што возачките ќе се третираат како неважечкки и со изминат рок на важност како основа за казни од 13.02, не се само осигурителните компании. Замислете сега колку ќе има барања за вадење на возачка по итна постапка, колку дополнително пари ќе влезат во буџет.

еве на официалниот ФБ сајт на МВР...
....Предупредуваме и дека во случај на настаната штета при евентуална сообраќајна несреќа, поради невалидната возачка дозвола, граѓаните кои немаат валидна возачка дозвола ќе мора да ги сносат последиците околу евентуалната штета. ...

Ова не ми е ПРАВНО ЈАСНО, како знам ШТЕТАТА е на товар на виновното возило, а друго е ако возачот бил пијан, дрогиран или без валидна дозвола, за тоа тој си плаќа казна, НО ТОА НЕ ВЛИЈАЕ на тоа кое возило е виновно ??????
Еве кандидат со авто школа нема дозвола никаква, ај удри го и тој нека плаќа штета без врска на ситуацијата ???

Spored zakonot ti NEMASH vozacka. I koj nema vozacka po avtomatizam nema nishto zaginato na ulica i avtomatski si kriv.
Seedno shto nekoj od pozadi te cuknal dodeka si stoel na semafor.
A vozilata so stara soobrajcanja se racunaat za neregistrirani i so toa neosigurani.

Auuu, povtorno izliv na neizzivean humor na tipicnoto makedonce, prosledeno so kletvi ko nekoi babi i iselenicki djuboks malodusno sitenje. Opaki decki ste nema zbor.

А по законот, дали смее да не им работи ни интернет страната, ни на услуги гов мк, ни еден од двата телефони да не функционира? И дали според истиот тој закон, кој и да е, може да немаат налепници???
Дали нешто работи у државава? Едношалтерски?

Auuu, povtorno izliv na neizzivean humor na tipicnoto makedonce, prosledeno so kletvi ko nekoi babi i iselenicki djuboks malodusno sitenje. Opaki decki ste nema zbor.
Kako beshe naslovot na TV serijata?
You asked for it ?
Автоматски споено мислење:

А по законот, дали смее да не им работи ни интернет страната, ни на услуги гов мк, ни еден од двата телефони да не функционира? И дали според истиот тој закон, кој и да е, може да немаат налепници???
Da,
9kite im rabotat.

Spored zakonot ti NEMASH vozacka. I koj nema vozacka po avtomatizam nema nishto zaginato na ulica i avtomatski si kriv.
Seedno shto nekoj od pozadi te cuknal dodeka si stoel na semafor.
A vozilata so stara soobrajcanja se racunaat za neregistrirani i so toa neosigurani.
не е така, на суд паѓа таа кривица...ете авто школа нема дозвола..
еден колега, инаку професор на факултет се пенеше, намерно ќе удрам и паркирано нерегистрирано возило, тој е крив... Едно е крив за сообраќајка, друго логика на осигурителни компании за исплаќање на штета без тужби... ајде вози на црвено и удри возило кое го управува некој без дозвола , нека имаа повредени, па ќе видиш точно како е.. а осигурителна ако може, се обидува ништо да не плаќа... уште ехЈУ на другар му се закануваа дека ќе го тужат, зошто имал мала сообраќајка и скршил ретровизор од кола, а кој бил многу поскап од нивниот интерен правилник, кој го праеле спрема делови за 101...
Автоматски споено мислење:

нема налепници, ама има НОВИ таблици.. у Грекос деца ќе ти ги истругаат налепниците:confused:

Последно уредено:
Не верувам, изгубив сообраќајна јули 2022 и извадив нова (за технички преглед октомври 2022) и Северна е, сега баш гледав
Јас не изгубив, ама зошто не ми сменаа принципиелниве идиоти?

не е така, на суд паѓа таа кривица...ете авто школа нема дозвола..
еден колега, инаку професор на факултет се пенеше, намерно ќе удрам и паркирано нерегистрирано возило, тој е крив... Едно е крив за сообраќајка, друго логика на осигурителни компании за исплаќање на штета без тужби... ајде вози на црвено и удри возило кое го управува некој без дозвола , нека имаа повредени, па ќе видиш точно како е.. а осигурителна ако може, се обидува ништо да не плаќа... уште ехЈУ на другар му се закануваа дека ќе го тужат, зошто имал мала сообраќајка и скршил ретровизор од кола, а кој бил многу поскап од нивниот интерен правилник, кој го праеле спрема делови за 101...
Ne meshaj macki i kvacki!
Avto Shkola e posebna prikazna.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom