Вадење нов пасош/лична карта

• Креатор на темата Креатор на темата arizanov
  • Време на започнување Време на започнување
А како е можно ова, па јас ова за возачките првпат го слушам. Ова не е уставно. По кој закон ќе ме казнат?
И како може лична карта како најстар документ да важи во државата, а возачка да не важи?

Не знаете како ми се споија жичките. Каква држава е ова бе?
Старите документи важат до ноќеска на полноќ, МВР со комплетна информација за граѓанитe
Најмногу пари прает од сообраќајна од казни за секакви ситници.Толку.

Иста причина поради која шо пред 2,3 недели не ми побараа да сменам северна сообраќајна и возачка при регистрација на возило (2020 се до РМ, значи после капитулацијата).И сообраќајна издадена тогаш значи само 3 недели ќе ни важит до утре?
Пак да ги гласате и едните и другите.
Само напалм за овде е решение!

Јас не сум правник, ама нели треба да се изгласа член во законот, за да може мене некој да ме казни утре?
Од утре казнети ќе бидат само тие шо немаат врска со партиите плус Левица...за другите немат проблем...јас лично сменав одамна знаев дека ке е вака.

Дечки зошто не работи онлајн страната на мвр за закажување за документи?
И вистина ли од 13 февруари, возачките со Република Македонија нема да важат дури ни во државава?
Батали ги закажи и плати си преку uslugi.gov.mk
Се средено таму со формулари.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Исто е ова нели, за лични карти, за пасоши и за возачка?
Koleske, ne im raboti webot za zakazuvanje licni dokumenti //i samiot minister go potvrdi istoto vo gostuvanje na tv// t.e. se otvara no ,,ne zakazuva,,. Obrasci za patni ispravi nema //potvrdeno mi e od ,,povisoki,, od mvr//, kako sto i ,,ne e vo funkcija telefonot,, za zakazuvanje.
Ednostavno jas ,,za cudo,, nemam ,,validna vozacka,, so novoto ime, pritoa nema da bidam vo moznost da odam na rabota.
Pasos izvaden pred dve godini odednas mi stanuva nevaliden, nov ne mozam da zakazam //bez problem bi platil i po itna postapka// a ne tek da go podignam.
Sto uste ni ostanuva, KARANTIN vo 4 zida za site koi nemaat sevrerni dokumenti. Sever da gi zeme sose severna.
Nego vencanicive bez ,,severna,, dali ke ni vazat, da znaeme kako da se odnesuvame po doma. Bolna drzava neizleciva

Последно уредено:
Koleske, ne im raboti webot za zakazuvanje licni dokumenti //i samiot minister go potvrdi istoto vo gostuvanje na tv// t.e. se otvara no ,,ne zakazuva,,. Obrasci za patni ispravi nema //potvrdeno mi e od ,,povisoki,, od mvr//, kako sto i ,,ne e vo funkcija telefonot,, za zakazuvanje.
Ednostavno jas ,,za cudo,, nemam ,,validna vozacka,, so novoto ime, pritoa nema da bidam vo moznost da odam na rabota.
Pasos izvaden pred dve godini odednas mi stanuva nevaliden, nov ne mozam da zakazam //bez problem bi platil i po itna postapka// a ne tek da go podignam.
Sto uste ni ostanuva, KARANTIN vo 4 zida za site koi nemaat sevrerni dokumenti. Sever da gi zeme sose severna.
Nego vencanicive bez ,,severna,, dali ke ni vazat, da znaeme kako da se odnesuvame po doma. Bolna drzava neizleciva
Nemam ni jas nishto i veruvam deka ima mnogu takvi kako nas. Sigurno kje ima zastoj i vo trgovija i vo se. Od utre garant pak kje ima haos po marketi kako vo koronata shto beshe. Ne znam kako im e zamisleno da funkcionirame, ama znam deka nema da funkcionira.

I ne beshe tolku do parite problemot kolku shto e do principi. Na koe deredze dojdovme vo sopstvenata drzava. Na albancite ne im e gajle, oni si imaat kosovski dokumenti. Ova e isto ko sto Hitler im prael na Evreite, ama bukvalno…samo ushte davidova zvezda da ni zakacat.

Nemam ni jas nishto i veruvam deka ima mnogu takvi kako nas. Sigurno kje ima zastoj i vo trgovija i vo se. Od utre garant pak kje ima haos po marketi kako vo koronata shto beshe. Ne znam kako im e zamisleno da funkcionirame, ama znam deka nema da funkcionira.
Па нема да функционира никако само што првите неколку месеци ќе има невидена рација и контрола, ќе летаат казни и после најверојатно ќе олабават.
Мада ова беше за очекување дека ќе ни го направат, не знам како не предвидовме. Личната карта ќе ти важи, па дури нема ни да ти праат проблем за излез од граница, ама возачките строго нема да важат.

Лажеше сељачиштето Оливер дека документите без северна ќе важат внатре. Постојат луѓе шофери кои возат само внатре во државава и кои беа излажани дека документите ќе им важат и по истек на рокот.
Размислиле ли безклеточниве единки дека на 13 февруари може да дојдат 50 шофери на Брза помош и да им речат ние со овие возачки не смееме да работиме веќе. Возачи на лекови, гориво, храна.

Nema da vazat vozackite no nema da ima kazni problem ke bide samo ako napravite soobrakajka nema da priznavaat steta radi dokumentite....

Nema da vazat vozackite no nema da ima kazni problem ke bide samo ako napravite soobrakajka nema da priznavaat steta radi dokumentite....
Mисли си дека ќе нема казни. Зошто тогаш ги прогласуваат за невалидни? Личната карта валидна ама возачката не, со други зборови немаш возачка и комотно ќе ти пише казна пошто возиш кола со невалидна возачка дозвола односно со непостоечка.

Mисли си дека ќе нема казни. Зошто тогаш ги прогласуваат за невалидни? Личната карта валидна ама возачката не, со други зборови немаш возачка и комотно ќе ти пише казна пошто возиш кола со невалидна возачка дозвола односно со непостоечка.
Ама како би ме казниле, може ли некој да ми образложи дали е легитимно тоа?
За да ми пишат казна, треба да постапувам спротивно од законот. Како може да ме казнат врз основа на меѓународен договор?

Сеа на избориве пак да си ги гласаат сдс да победат, да влезиме у ЕЈУ

Ама како би ме казниле, може ли некој да ми образложи дали е легитимно тоа?
За да ми пишат казна, треба да постапувам спротивно од законот. Како може да ме казнат врз основа на меѓународен договор?
Не знам, тука ќе има расправии со неписмени полицајци. Со оглед на тоа што е невалидна, ваљда ќе не теретат дека возиме кола без возачка дозвола, така најверојатно ќе важи казната.
Кој може да знае како размислуваат амебите.

Најмногу пари прает од сообраќајна од казни за секакви ситници.Толку.

Иста причина поради која шо пред 2,3 недели не ми побараа да сменам северна сообраќајна и возачка при регистрација на возило (2020 се до РМ, значи после капитулацијата).И сообраќајна издадена тогаш значи само 3 недели ќе ни важит до утре?
Пак да ги гласате и едните и другите.
Само напалм за овде е решение!
Не верувам, изгубив сообраќајна јули 2022 и извадив нова (за технички преглед октомври 2022) и Северна е, сега баш гледав

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom