Led Zeppelin

• Креатор на темата Креатор на темата Razorblade Kiss
  • Време на започнување Време на започнување
Не,темата си е во ред,туку муабетот отиде кај сатаните,а убаво си пишува Лед Цепелин ко наслов...значи мислам општо за нив.музика,се шо е поврзано со нив..па така и ова.Значи,терај работа:smir:

Ја па реков и тебе ти се допаѓаат Цепелин, а бе Трилобајт, брееј.

Нема тука мистерии, никакви, арни си беа, се самоотепа оној будалион од препивање водка и дрога, ојде бендот јабан, оставија добра музика, и то.

Ми се свиѓаа,ги поштував,дур не ми падна в раце плочата...
Led Zeppelin IV
Не се крши бе да видиш,од оние дебелине,ко пита,од Југотон.Ама и најдов крај.Со длето!

In the evening i was Dased and confused when You shook me.
So Thank you "Pagey", "Jonesy", "Bonzo" & "Percy".
I go up the Stairway to heaven, Since I've been love you.
Yes, That's the way to Kashmir, where are the Houses of the holy, which are In The Light.
Because The song remains the same!!!
Even In my time of dying.
:wink:

Многу се дифтари.Иако не ги слушам сепак многу ми се свиѓаат.Просто кажано - ЛЕГЕНДИ ! Поздрав :helou:

MaRiNa`Oh напиша:
Само аман ак да не почниме со таја тема, со Сатаните, преку гла ми е.
Ти не си свесна колку ме нервира таа приказна со окулноста и сите тие сра*а. Ако е така шо треба да кажеме за Ајрон Мејден и онаа песната со 666 што е :pos:

Инаку да ја освежиме темава еве некои клипови што ги најдов на ЈуТуб :wink:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=VaHeTy8X09E[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=ZLo3KBGw8ic[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=pnn4Z6CBr04[/media]

П.С. На Whole Lotta Love попуштете тонот малце е заебан инаку спотот е :vozbud:

еј а сте ја чуле Stairway to Heaven назадчки - creepy :)

pcjodamaster напиша:
Ти не си свесна колку ме нервира таа приказна со окулноста и сите тие сра*а. Ако е така шо треба да кажеме за Ајрон Мејден и онаа песната со 666 што е :pos:

Да си ја слушал песната, ќе знаеше шо треба да се каже... Приказната е како тој се шета, и гледа сатанистички ритуал (...that what I saw that night was real and not just fantasy...) дури и во еден момент вика this can`t go on, I must inform the law...

Spored mene najdobrata grupa sto nekogash postoela.Site vikaat deka Pink Floyd se najdobri ama ako e toa taka togash Led Zeppelin se bez konkurencija. Bashka go imaat ili imaa najdobriot gitarist spored mene na site vreminja Jimmy Page

Да не умреше Бонам, Лед Цепелин никад немаше да се распаднат... :cry:
Освен ако после не се спукаа Плант и Пејџ.

mr.me напиша:
еј а сте ја чуле Stairway to Heaven назадчки - creepy :)

Stairway to heaven е една ако не и најдобра песна шо икад сум ја слушнал. Нормално има и конкуренција (High hopes и слично) ама ипак е неприкословена епска песна или како што рече Сусаро за High Hopes, песна е нешто што го слушаме на радио или ТВ секој ден, а ова е симфонија, нешто што те воодушевува кога го слушнеш и те тера да размислиш што мислеле Пејџ и Плант кога ги пишувале лириките од песната.

Инаку пак да не забегам од темата еве некои интересни факти за Led Zeppelin:

Местото каде што за прв пат свиреле Зепелин (тогаш The New Yardbirs) била Gerrard street. " The whole room just exploded ". коментар на Џон Пол Џонс за таа прва свирка.

Првата песна која била изведена од нивна страна била Train Kept A' Rolling', а таа останала од стариот бенд на Пејџ, The Yardbirds.

Најголемата „војска“ што ја собрале Зеплин на концерт била околу 76,962 (отприлика :)) Инаку картите се продале за еден ден собрале околу 800.000 долари (не дека е некој рекорд ама ипак е многу за 77 година). Концертот се одржал во Pontiac Silverdome, Michigan, U.S.A.

Инаку на имотот на Мик Џегер (
Stargroves) било местото каде што бил сниман (скоро целиот) Houses of the Holy.

И ако немате нешто паметно да напишете ич не се ни мачите. Само дудлате ебате тоа.

Преку кур више со Stairway To Heaven...
Ми се одљуби песната.

Imigrant Song ми е сеа фејв. Фак оф!

Иначе пер,
Ако ги слушаш Цепелин и Ван Хален и омилена ти е Stairway to Heaven тогаш сериозно треба да се преиспиташ. :lud:

Мене во моментот ми е омилена Bring it on home и You shook me. Stairway to heaven ја слушам еднаш во месецот или во две недели. А зашо треба да се преиспитам друже? И од Van Halen иам само 4 песни на компјутер инаку :) Него ми се свиѓа Франкенстратот и затоа го ставив во потпис :wink:

Зарем имате омилена ПЕСНА? од Led Zeppelin...дај бе...сите песни од Led Zeppelin си имаат своја тежина. Дури и Hot Dog си има своја тежина иако звучи како песна направена од прдешката на Пејџ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom