Led Zeppelin

• Креатор на темата Креатор на темата Razorblade Kiss
  • Време на започнување Време на започнување
Од инспирација од Jimmy Page. Прочитај малце ќе го најдеш тоа. А за името сум прочитал во Ролинг Стоун дека е така добиено. Не дека потонале, шо знам.

Еве за тапингот инаку.
Van Halen has claimed he developed his signature tapping approach after studying the guitar solo from the Led Zeppelin song "Heartbreaker" (played by Jimmy Page):
I think I got the idea of tapping watching Jimmy Page do his "Heartbreaker" solo back in 1971. He was doing a pull-off to an open string, and I thought wait a minute, open string ... pull off. I can do that, but what if I use my finger as the nut and move it around ?" ... I just kind of took it and ran with it.

Едит: Се извинувам за дезинформацијата Колбас е во право за името сеа прочитав.
The band completed the Scandinavian tour as "The New Yardbirds". After some discussion, "Led Zeppelin" was chosen as a new name. There is some confusion around how this name was chosen. A popular version which has become almost legendary, comes from Keith Moon and John Entwistle, drummer and bassist respectively from The Who, suggesting that a possible supergroup containing themselves, Jimmy Page, and Jeff Beck would go down like a lead zeppelin, a term John Entwistle used to describe a bad gig.[11] The group deliberately dropped the 'a' in Lead at the suggestion of their manager, Peter Grant, to prevent "thick Americans"[7] from pronouncing it as "leed".

многу фанови на групава глеам има. епа супер :)

Абе и јас знаев дека Џонс свири бас,ама официјално во нивното резиме пишува дека свири и на клавијатури,па си велам подобро да ја напишам онаа верзија на црно-бело.Ама еве готово,променивме и горе,за да не збуниме уште некој.

И јас ги слушам Лед Зепп... Тие беа меѓу првите групи што почнав да ги слушам...

А инаку инцидентот со името за Зеплин е уствари кога зеплин настапувале под име The New Yardbirds, утнале свирка. И Кит Мун им рекол дека ќе потонат како оловен зепелин т.е. Lead Zeppеlin. После го изоставиле А за да нема грешка у изговарање. И воала :vozbud:

Едно време коа бев швркната по Лед Цепелин сакав да си истетовирам Zoso на нога...
Zoso ејкеј Џими Пејџ. Ама нишо.
Така да, сеа ќе си мрчам...

Се поманијачил нешо по окултизмот па затоа симболиве на 4-тиот албум. Нема врска дека се келтски. Сам си го измислил неговиот под влијание на тие окултистички учења.

Btw, и давал сугестии на Роулинг коа го пишуела Хари Потер.

Имам прочитано некаде дека Џими Пејџ имал врски со култни учења, дури и ја купил куќата на неговиот учител (му го заборавив името). И дури дека Stairway to Heaven наназад пуштена е нешто worship Satan нешо срање и глупости. Како и да е Џими Пејџ е еден од највлијателните гитаристи во историјата на музиката, со култ или не.

Има многу толкувања за `Zoso` на Пејџ, едното од оние што повеќе ми се свиѓаше е дека всушност тоа е целиот животен циклус... О-Ѕ-О моментот треба да претставува сексуален однос, т.е. чин на оплодување.

pcjodamaster напиша:
Имам прочитано некаде дека Џими Пејџ имал врски со култни учења, дури и ја купил куќата на неговиот учител (му го заборавив името). И дури дека Stairway to Heaven наназад пуштена е нешто worship Satan нешо срање и глупости. Како и да е Џими Пејџ е еден од највлијателните гитаристи во историјата на музиката, со култ или не.

skoro ti e tocna prikaznata, ali ne se sekiraj sussaro sigurno ke ni ja kaze......:zver:

pcjodamaster напиша:
Само аман ак да не почниме со таја тема, со Сатаните, преку гла ми е.

cw.gif
Мораше да се сврти на муабетот за сатаната.

Нормално, зато е отворена темава, хелоу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom