Каде може да се најде најдобриот бургер во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Que
  • Време на започнување Време на започнување
Не заебавајте бургерот у задњиве 5-6 години стана главна храна за хипстери и мислам дека ги престигна и сушито и веганите. Од тука влече корени целата наука околу него. Мене ми е фетиш па затоа сум му навлезен длабоко. Секое идење у Веро на месара по пола саат мењаме рецепти и искуства со жените што работат.

Не заебавајте бургерот у задњиве 5-6 години стана главна храна за хипстери и мислам дека ги престигна и сушито и веганите. Од тука влече корени целата наука околу него. Мене ми е фетиш па затоа сум му навлезен длабоко. Секое идење у Веро на месара по пола саат мењаме рецепти и искуства со жените што работат.

Aбе и јас јадам бургери, ама зошто би јадел бургер, кога за слична цена (2-ца по 1/2) има пица - која е далеку повкусна?

За вкусови не се дискутира поготово не за различни работи. Да мериме чиј бургер е бољи, да, али со друга храна не споредуј пошто е different ball game.

А за парите пишав и претходно дека ние уште претвараме у нешто што количински ни дава поише. Дали економските прилики од овие 30 години не научиле така или незнам што е. Едноставно ко ти бара душа нешто треба да ја послушаш :) не е само да напуниш желудник количински :) Мене лично ниедна пица неможе да ми замени добар квалитетен гурмет бургер. Цената на бургерот ја разглобивме прееска дека без 300 МКД не треба да биде.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Првпат кога ја видов темава помислив дека е за Бест (американ) бургер во Чаир шо го отворија. :icon_mrgr: Глеам доста идат таму... има доста задоволни, шо знам. Ја искрено уште неам пробано од Ројал, ниту од 7ца, ниту од Бургер кинг. Уствари имам пробано само од Вили, лани негде, ма да тоа не е ни бургер. Така што шо и да кажам поврзано со нив, ќе излажам. :icon_mrgr:

Еве една статија, може ќе ви се најде...

Првпат кога ја видов темава помислив дека е за Бест (американ) бургер во Чаир шо го отворија. :icon_mrgr: Глеам доста идат таму... има доста задоволни, шо знам. Ја искрено уште неам пробано од Ројал, ниту од 7ца, ниту од Бургер кинг. Уствари имам пробано само од Вили, лани негде, ма да тоа не е ни бургер. Така што шо и да кажам поврзано со нив, ќе излажам. :icon_mrgr:

Еве една статија, може ќе ви се најде...

Свиткале џам со статијата. Али ајде нека се почне од негде. До вчера medium да нарачаш со лажица око ќе ти вадат али добро е, го поминавме и тоа :) За 2-3 години мислам дека ќе доживееме бургер револуција и нормално ако економскиот развој го дозволи тоа.

Месото им е полно со антибиотици, бактерии и хормони.. Видеото горе ти е 4 минутна реклама за Мекдоналдс и лош пример за нивниот (не)квалитет. Пушти некој документарец од типот на Super Size me да видиш какви влијанија има ваквата храна на човечкото тело или Food Inc. кој прикажува на кој начин се огледуваат животните во фармите на големите корпорации..
:pos:

Тип што дневно внесува по 5.000 калории (од кои третина од шеќери) без физичка активност се здебелува 11 кила и ги криви Мекдоналдс за тоа... Да да да... Топ си, кис4е.
Ај прочитај објективно мислење за "документарецов".

А за второво, демек месото што го купуваш од месара е од животно што го галеле цел живот, така?

A што ќе кажете за Мr Burger кај млеченн???

Аха, да, 30.000 Мекдоналдс локации ширум светот и според тебе има толку многу месо во светот што дури и го замрзнуваат, па и со години... Од прва рака ти кажувам дека месото не им стои замрзнато повеќе од 3 дена.
Еве како е процесот на правење плескавици.

Всушност, можеш и сам да си направиш плескавица што ќе биде без ништо додадено во неа (освен сол и бибер по пржење) и ќе осетиш дека е иста ко таа од Мекдоналдс.
Како можеш да днесуваш такви погрешни заклучоци?
Мекдоналдс рестораните на ги прават плескавиците на лице место туку ги добиваат замрзнати, например додека да стигне до Македонија ехеее.

Како можеш да днесуваш такви погрешни заклучоци?
Мекдоналдс рестораните на ги прават плескавиците на лице место туку ги добиваат замрзнати, например додека да стигне до Македонија ехеее.
Не донесувам заклучок, ти кажувам информации од прва рака.

Таа фамозна "Седмица"

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=130918

Десетина лица затруени во болница - затворена најпознатата скопска сендвичара

Десетина лица се во болница откако, како што изјавиле се затруле со храна од познатата скопска сендвичара "Седмица" лоцирана во Карпош, инфпрмираат од миностерството за здравство

- До завршување на вонредниот надзор бројката на лица со стомачни тегоби, проливи, гадење, повраќање и висока температура 39-40 степени изнесува; 9 лица згрижени на ЈЗУ УК за инфективни болести и фебрилни состојби од кои 5 хоспитализирани и 4 амбулантски лекувани, а на инфективното одделение во ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември" во моментот во дневна болница беа згрижени уште тројца пациенти." велат од Министердтвото за здравство.

Извршена е вонредна контрола и земени се брисеви од вработените и работните средини како и мостри храна.

Наложена е вонредна дезинфекција а објектот е времено затворен.

Вчера јадев, баш од Лептокарија.
ГГ.

Таа фамозна "Седмица"

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=130918

Десетина лица затруени во болница - затворена најпознатата скопска сендвичара

Десетина лица се во болница откако, како што изјавиле се затруле со храна од познатата скопска сендвичара "Седмица" лоцирана во Карпош, инфпрмираат од миностерството за здравство

- До завршување на вонредниот надзор бројката на лица со стомачни тегоби, проливи, гадење, повраќање и висока температура 39-40 степени изнесува; 9 лица згрижени на ЈЗУ УК за инфективни болести и фебрилни состојби од кои 5 хоспитализирани и 4 амбулантски лекувани, а на инфективното одделение во ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември" во моментот во дневна болница беа згрижени уште тројца пациенти." велат од Министердтвото за здравство.

Извршена е вонредна контрола и земени се брисеви од вработените и работните средини како и мостри храна.

Наложена е вонредна дезинфекција а објектот е времено затворен.
Се нафрли некој против 7 затоа е ваква веста.

Чудно е некако, бар кај нив е онака чисто кога ќе влезеш за разлика од други сендвичари низ градов. Aли све се дешава, затоа летно време никако купување од сендвичарници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom