Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па дискриминирани уште, може да се види и овде, не се применува правотото и законите во населбите каде живеат албанците.
Знаев дека си ме предрасудил, албанец и сигурно е муслиман, во ниту еден пост не сум го бранл исламот, само сум потенцирал дека треба рамномерно да се третираал религиите, во спротивно контрапродуктивно ќе е.Имам многу работа и слабо го следам форумов деновиве, ама......постов ти е многу контрадикторен во однос на претходните. Тебе ти смета што луѓето од твојата националност се претежно религиозни. До самиот народ е дали ќе прифати такво нешто или не. Зошто обвинуваш некого дека ви ја наметнал религијата? Истиот процес е и кај Македонците со тоа што трендот мислам дека е обратен - порано беа помалку религиозни. И не е чудо во земји со распаднат систем и поредок и живот во хаос скоро 30 години. Дури и во самата Албанија сте критикувани од таканаречените прозападни политичари за тоа, ама лицемерието е осуетено кога истите тие се гушкаат со овдешните албански политичари, а да не речам да им ја координираат офанзивата против оваа држава. Реално, гледате само што да добиете од државава - ама не е ова Германија или Швајцарија за да имаме безмерно да ви даваме.
За тоа што ние би прифатиле никој не може да тврди. Ако мислиш на тоа што ние меѓу себе би си збореле - тоа е едно. Тоа што политичарите „одлучуваат“ е друго. Класичен пример е Пржино. Во Пржино седнаа да преговараат последните четворица што имаа право тоа да го праат - убрљани во крв и гомна до гуша и Европа ги седнува да „се договорат“ - многу нормално, затоа што може да се уценуваат. Кај вас е проблемот што сакате се' одеднаш да добиете. Тоа боде очи, тоа би го нервирало секој народ на планетава. Малку треба човек да прошета и ќе види каква лепеза од имигранти живеат низ Европа, во поранешните колонијални сили, во Германија која е предизвик за цел свет...и сега вие барате чисти држави у сред Европа - тоа е нереално. Не може државава глава да крене на ниедно поле....и во време кога економски сме на бетонско дно, правото е тотално контролирано, здравство и образование се меѓу последните во светот и пак доаѓа некој ваш хир прв да се реши......не иде така.
А колку сме ние либерални - е тука грешиш многу. Ова што вие го добивате никаде го нема, буквално. Знаме на матичната држава не вадите пред општина, немате никаков однос кон него, го мразите, јазикот си го користите и пред законов каде сакате, како сакате, општините ви се (често и нелогично) кроени со оној идиотски закон за територијална организација за да имате доминантно население....ние сме единствена држава во свет каде што ромите имаат буквално се' - на пример една циганска држава како Бугарија, у која пола од населението е ромско, па немаат таков третман.
Да бевте мнозинството градско и образувано население проблемите ќе беа многу помали, а ова ти го кажувам затоа што имам комшии што се такви. Со луѓето никој никогаш не влегол у некаков дуел на тема националност, а да не речам и дека воопшто некој се карал со нив, иако населбата во која живеам има минимален процент албанци. Не викам дека сите мора да живеат во град, ама има некоја разлика во култивираност меѓу градско население и рурално, а второто често не знае баш достоинствено да си ги артикулира барањата. Ама поентата ми е дека повеќе е кај вас дека не сакате да живеете со нас, отколку кај нас - Македонците се многу потолерантни и ова што го читаш од навреди овде е гнев кој се создава од револт и немање усул. На постовите на кои јас ти одговарам и тебе ти личи дека се националистички (а ги лајкуваат некои што ме мразат од дно на душа), треба да гледаш како на анти-националистички, што е огромна разлика. Дозиран национализам продаваа дпне со дуи, што им гарантираше мнозинство, а беа во коалиција две тотално неприродни страни - што е иронија и патетика и го има само кај нас. Сега сдс не може и не знае да игра на карта на национализам и не може да си ги маскира огромните отстапки и затоа има вакви реакции кон заев, според мене со право. Спремен е во гз да се е** за било што ќе му се побара од надвор со надеж дека некој од надвор ќе се потегне да ни ја реши економијата, пошо ни тој, ни прилепскиот паторски магистер, ни тој вашиот дрвосечач за к не ги бива за економија, а не ги ни интересира.
За да ја биде државава треба да им најдеме чаре на манипулаторите и манипулираните. Собери храброст да си ги критикуваш и своите. Ова е држава што не може да се справува со поплави и пожари, а не да праи „инжињеринг“ и манипулации со малцинства.
Лично јас ништо не барам од државава повеќе од правата на македонецот, барам еднаквост, проблемот е што ти мислиш дека јас треба да имам помалку од тебе. Муабетот дека ние ја имаме Албанија или Косово како резерва па ако не ни се допаѓа да одиме таму во најмала рака е нацистички.Реално, гледате само што да добиете од државава - ама не е ова Германија или Швајцарија за да имаме безмерно да ви даваме.
Не сум сигурен дали го има или го нема некаде во светов, само знам дека тоа вам не ви се допаѓа, и вие не сте ни го дале, така решиле сосема трети, уште рамковниот го сметате како дискриминаторски кон вас, не е фер кога ќе ви текне да се фалите дека сте либерални. Знам дека има либерални македонци, сум студирал меѓу нив, ама мнозинството не сте, имате фобија кон албанците.А колку сме ние либерални - е тука грешиш многу. Ова што вие го добивате никаде го нема, буквално.Знаме на матичната држава не вадите пред општина, немате никаков однос кон него, го мразите, јазикот си го користите и пред законов каде сакате, како сакате, општините ви се (често и нелогично) кроени со оној идиотски закон за територијална организација за да имате доминантно население....ние сме единствена држава во свет каде што ромите имаат буквално се' - на пример една циганска држава како Бугарија, у која пола од населението е ромско, па немаат таков третман.
Тотално се согласувам, мислам дека државата требаше да игра поголема улога за тоа, уствари никогаш не работела на таа насока, тука според мене е целиот проблем.Да бевте мнозинството градско и образувано население проблемите ќе беа многу помали, а ова ти го кажувам затоа што имам комшии што се такви.
Да бе, Зидан давал оставка, поѓаволите...Дали вакво нешто изјавил вашиот угледен бос, или изјавата е извлечена од контекст?
Прегледај го приврзокот 191605
Los albaneses, a la cabeza en el mercado de drogas - XLSemanal
Па вие сте барале не сум барал јас.Па дискриминирани уште, може да се види и овде, не се применува правотото и законите во населбите каде живеат албанците.
Aj ќе бојкотираме попис, гласаме на референдум против промена на името, на претседателски и парламенарни избори за ВМРО-ДПМНЕ. И ќе ја спасиме Македонија!Попис во април 2020.Не случајно е одбран тој период.Сите граџани од други ред ке бидат во Македонија бидејки тој месец ке постат а на 24.05.2020 е бајрам.Самиот попис е контровезен бидејки ке нема пописен материјал, населението ке биде попишано електронски со лап топ.Морам да кажам дека треба НИЕ Македонците да го блокираме овој попис бидејки е наместен.Без попишен материјал и тајминг договорен од сите партии да не се прифати попис.
Од пописот зависат многу работи, како опстанокот и развитокот на ш.ќиптарските барања и продолжување на мандатот на оваа мафијашка анти Македонска власт.
Да не го лапнеме на суво, опаметете се Македонци.![]()
Aj ќе бојкотираме попис, гласаме на референдум против промена на името, на претседателски и парламенарни избори за ВМРО-ДПМНЕ. И ќе ја спасиме Македонија!![]()
Има уште за работа, не би рекол дека сѐ е испродадено. Допрва следни главното. Откако ќе му се допосерат на името, уставот, идентитетот, двојазичност и тн., мислам дека следно на што ќе се работи е проектот "Швајцарија на Балканот".Мене ме интересира кога Заев ќе го смени уставот, не дали туку кога...што му останува на ВМРО да брани, знаме и грб? Намерно сака да го продаде уставот и идентитето Заев за да му одземе аргумент на ВМРО, може СДСМ ќе се уништи и изгуби на идни избори (сега, следни или за 4-5 години) ама ќе го заебе гадно ВМРО зошто веќе ќе нема што да брани. Продадена држава од А-Ш не се брани.
Што се битни разговорите? Знаеме дека со години се правеа разговори за решение за името. Ама не вакви решенија. Впрочем, камо и Зоки само на збор да останеше. Дали некој имал намера не ми е важно, важно ми кој ќе ни го смени личниот опис.
Ме интересира дали и „в кревет“ ќе го носи. Рекла, секогаш. Како фетиш.
od lokalnite do denes, site sto se unapredeni vo administracija na grad skopje se albanciПа дискриминирани уште, може да се види и овде, не се применува правотото и законите во населбите каде живеат албанците.