Подароци за посебни денови во вашиот живот...

• Креатор на темата Креатор на темата Слушаш Ли
  • Време на започнување Време на започнување
Јас купувам само за роденден, една/две/еtc година, валентин, и за добар blowjob.

Наместо да и купуваш нешто,организирај едно меанче,порачај мезалк,кило ракија и ќе и го направиш денот незаборавен:)После на некое местенце каде има жив настап и за крај или кревет или инфузија.
Јас одсекогаш ова сум го сакала за подарок,наместо некои глупости,кутии,слики, парфеми,танги,манги...Сама ќе си купам што ми треба,подарокот треба да биде комплетно организирано изненадување.Добро некои сакаат да поминат и само со кафе во бифе,ама нив им се простува :icon_lol:

последен поклон шо сум го купил беше шише добро вино и 2 чаши :smir:

Што ќе подарите за Денот на вљубените?
Овде може да давате идеи и мислења за место и поклон кој би го подариле на својот/та сакан/а .
Јас на пример би сакала да најдам убава голема украсна кутија , да ја наполнам со чоколатца во вид на срце и да направам перниче-срце сопствено и да ја подарам на својот сакан...
Но ако дадете и подобри идеи можеи ќе ме предомислите со вашите идеи...:vozbud:

Нешто клише, мече, парфем, долна облека..
Во план ми беше изненадување домашна атмосфера, онака филмски, но сакала ресторан, so there's no point now surprising her, is there?

Домашна атмосвера, музика од Мерлин Менсон, еден џоинт, разголени, напалени и многу секс...секси долна облека како подарок!

Прошлата година и подарив празно цеде на кое пишуваше 4,7 гигабајти љубов. Оваа година планирав уесбе од 8 гига(пошо се зголеми љубовта) ама тапа сум со пари така да ништо.

Јас? Ќе си самоподарам две со две: васпитни шамари и литри смрдливо вино.

Шознам никогаш не сум го славел овој свети Валентајн ниту пак свети Трифун, сеа први пут во врска во овој дел од годината и скрос сум неискусен со овие работи. Нит ми се слави празници, никогаш не сум во празнично располжениe, па незнам шо да прам, да и купам мече или не, како и да е глупо ми е. Празник си е празник кога не одиме нашколо, а не вака.:icon_lol:

Па никогаш на таа дата немаме отидено да го кроиме лозјето, не знам повеќето го сметаат како изговор како добро да се очукаат повраќање, итн.

Абе добро е, знаеме дека сте православни / католици.

Истиов муабет го слушам со години = не сме ова, не сме она.

Темава ако беше во религија тогаш ок, можеше да се замараме дали да се слави еден или друг празник. Во општи муабети, тој што го слави денот нека си каже што ќе подари!

Добро бе верници, вие стварно не се сфаќате и не знаете што сакате. Во религија на атеистите да можевте очите ќе им ги ископавте и на клада ќе ги запалевте, а тука си поклонувате разни глупости и славите католички празници иако сте ортодокси!

Ви треба специјален ден годишно за да му докажете на некој дека го сакате, тоа не можете преку целата година да го покажете, нели? Бедно е, неможам да опишам колку 14ти февруари ми е беден празник, затоа што и она што се прави во глобала се прави без емоции, само затоа што на некој му текнало да искажува љубов еднаш годишно.

Не сум вљубена, ниту пак верувам во тоа што вие го нарекувате љубов. Не го славам Сент Валентајн, затоа што на луѓето што ми значат тоа секојдневно им го докажувам преку своите постапки. Но, за да се задржи симболиката, се дружам со виното. Многу подобар празник отколку било кое квази искажување на емоции.

Никогаш не сум го славел и нема никогаш да го славам овој празник...Како прво и основно тоа не е наш празник...А како второ ние имаме друг празник на тој ден..А тој се вика Св.Трифун...Всушност,ова не беше православен христијански празник,така???...Или не сте православни?..неможам никако да го сватам славењето на овој празник..Исто како да славите бајрам ви е ова...ама ај...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom