Повеќе дебитини картици на иста трансакциска?

• Креатор на темата Креатор на темата ivanov90
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 август 2016
Мислења
32
Поени од реакции
12
Дали е возможно да се извадат повеќе дебитни картици (Виза/Мастер) со различни броеви на иста трансакциска сметка? И од која банка?

Дали е возможно да се извадат повеќе дебитни картици (Виза/Мастер) со различни броеви на иста трансакциска сметка? И од која банка?

Извади си од повеќе банки. И онака имаш само една трансакциска сметка.

Земи си по една Виза/Мастер Дебит на сопственикот и една дополнителна (обично на член на семејство), само не знам дали носат ист или различен број.

Можеш да имаш и повеќе од една транскациска сметка и тоа од иста банка.

Да, една девизна и една денарска трансакциска, тоа е максимумот. Сите други сметки се поврзани со една од овие двете.

Да, една девизна и една денарска трансакциска, тоа е максимумот. Сите други сметки се поврзани со една од овие двете.

Двете се поврзани да, ама може и двете да се денарски, лично имам две трансакциски сметки во иста банка.

Не сум сигурен како оди јас имам 5 сметки 3 трансакциони МКД ЕУР и УСД (исти број само различен суфикс МКД, ЕУР, УСД соодветно) и 2 штедни МКД и УСД ист број различен суфикс. А една дебитна каритчка кој ми е само поврзана со трансакционата денарска за другите 4 сметки треба да одам на благајна. Сето ова само во една иста банка. Фати му го крајот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom