Преспав

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно и најдобра наша серија снимена од Салон Хармони па наваму. Јелена Јованова ми е најдобра во нејзината улога, одлични и Игор Стојчевски, Владо Јовановски.
Ама полошо од ликот на Тијана нема.
Ќе ја стават Каролина наместо неа без гајле биди :icon_lol:

ама не им текнува дека ние сме паметен народ не туп ко американцине .

Паметен народ не се смее на „хумор“ левел театарче лево ќоше од пред 30 години, со исто толку години стари идиотски несмешни стереотипи (Зафирчев), лошо преглумавање и неуспешно копирање на странски ситком неколку еона понапреден во хумор, иако е исто постар од 30год (Fawlty Towers). За laugh track-от не ни отварам уста колку е дебилно.

Незнам што ви е комплексов на „какво е такво е наше е“, затоа сме вакви затуцани како што сме, од што се тапшаме по грб за секоја идиотарија дека сме најбољи. Настрана кинематографија и све, очајно е све друго.

Паметен народ не се смее на „хумор“ левел театарче лево ќоше од пред 30 години, со исто толку години стари идиотски несмешни стереотипи (Зафирчев), лошо преглумавање и неуспешно копирање на странски ситком неколку еона понапреден во хумор, иако е исто постар од 30год (Fawlty Towers). За laugh track-от не ни отварам уста колку е дебилно.

Незнам што ви е комплексов на „какво е такво е наше е“, затоа сме вакви затуцани како што сме, од што се тапшаме по грб за секоја идиотарија дека сме најбољи. Настрана кинематографија и све, очајно е све друго.
Епа затоа е таа гледаноста плус пред 30 години правеле далеку подобри серии од сега. Има и солидни докази дека и комшите крадат од пример е Сашко и Сашка или Анѓелка и Анѓелко по комшиска база.

Сите ги нервираат Зафирчев и Тијана, тие и за кои јас лично сметам дека се „убутани“ во ситкомов :icon_mrgr:

Нешто што ми падна во очи е кога го прикажуваа тој промотивен рекламен спот за Преспав пансионот.
Прикажуваат како изгледа однадвор пансионот и прикажуваат некоја така постаро одморалиште не толку уредено во Преспа за на крај да покажат некоја понова градба со ковано железо надвор уредено се тип топ.
Тој објект работи како хотел во Отешево и плажата е таму.Многу убаво место вреди да се посети.

Хуморот малце е тиња али ок е сега засега.

Можеле и нешто да снимаат надвор во Преспа, да не биде монотоно внатре едни те исти кадри. Можеби пишав ама пак ќе пишам на Тијана не требале да и дадат улога на германка, туку да си остане своја да си биде Тијана, исто и за Зафирчев мислам, не мислам дека он глуми ептен лошо напротив добар е и добро го говори хрватскиот јазик но не ми е нешто баш стил за него глумава.

Оваа серија продукциски и содржински е подобра од било што што сме снимале последниве 15 години од жанр играна програма. Зошто да не се признае тоа?
Сега не може да го рамниме со српска, турска, хрватска продукција ама се работи за голем чекор во македонската играна продукција.

Оваа серија продукциски и содржински е подобра од било што што сме снимале последниве 15 години од жанр играна програма. Зошто да не се признае тоа?
Сега не може да го рамниме со српска, турска, хрватска продукција ама се работи за голем чекор во македонската играна продукција.
Добро бе зошто да не може да се рамњаме со хрватска или со србија ?
Шо демек кај нас нема квалитетни актери/режисери ?
Не е тоа проблемот, туку проблемот е што критериумите ни се толку доле што се заводолуваме со било што. Утре македонска реклама да се сними сите ќе свршаваме зошто ипак нешто се снимало...

П.С. идете у темата за земјотреси да видите шо ви се вика експерти, сите знаат тектоснките плочи кај се, шо се, зошто се, па дали ќе има у Италија или кај нас земјотрес...
Е тоа ви се експерти, а не ја шо сум си кажувал свое мислење :D

Oчекувaнo е дa се имa oнaј теaтaрски мoмент кaј глумциве зaтoa штo 70 % oд времетo гo пoминaле сo теaтaрски претстaви и чaт пaт кoгa биле снимaни им се чини декa "истo кo нa филм" глумaт.

Тоа е тоа што сакав и јас да го пишам. Немаме глумци за камера, уште мислат дека се пред публика во театар и гестикулациите и говорот им е театарски. Хуморот не го коментирам пошто е субјективна перцепција а продукцијата мене ми се чини најдобра до сега. Гледав само една и лично не ме заинтересира да гледам повеќе. Чим разбрав дека свекрвата многу се смеела на серијата инстант баталив : ))

Добро бе зошто да не може да се рамњаме со хрватска или со србија ?
Шо демек кај нас нема квалитетни актери/режисери ?
Затоа што сега почнуваме со снимање, почетници сме во играни серии. Со секоја следна треба да сме подобри од Преспав.

Онаа на Алфа, народните приказни на Канал 5, е тие не се вредни за коментар, ама Преспав е продукциски многу подобра од сите тие.

Затоа што сега почнуваме со снимање, почетници сме во играни серии. Со секоја следна треба да сме подобри од Преспав.

Онаа на Алфа, народните приказни на Канал 5, е тие не се вредни за коментар, ама Преспав е продукциски многу подобра од сите тие.
А потсети ме, пред Панкот не е мртов или пред Балканкан колку време жаревме и палевме на Балканот у филмската индустрија па шо тие 2 филма излегоа како супер филмови ?

Како шо зборев и до сеа, проблемот ни е шо се тапкаме цело време по рамо и онака си плачеме „ејјјј абе па како да иаме добри серии коа не утепаа со турскине“...
Ебате дефитизмот ебате...

се ми се чини декa серијaвa е нaпрaвенa и е тoлку труд влoженo вo неa се сo цел дa се вoспитa прoстaтa мaсa кoјa гледa турски серии.
Срaмoтa е вo 21 век зa еднa нaцијa дa гледa турски серии. Тoa требa дa дoјде некoј кaкo хитлер и секoј штo гледa дa се утепa

се ми се чини декa серијaвa е нaпрaвенa и е тoлку труд влoженo вo неa се сo цел дa се вoспитa прoстaтa мaсa кoјa гледa турски серии.
Срaмoтa е вo 21 век зa еднa нaцијa дa гледa турски серии. Тoa требa дa дoјде некoј кaкo хитлер и секoј штo гледa дa се утепa
Тешко неа искрено ако толку се труделе само за да го постигнат тоа. Многу е лошо кога ќе се потцени „простата“ маса, и продуктот да биде нешто вакво.

Јас еве, тргнувам од тоа дека не се задоволувам со просечни работи, не одам од претпоставката дека „како за наши стандарди е ок“ и сите клише коментари кои поминуваат кај македонски филм или серија. Треба еднаш да излеземе од медиокритетот, да бараме да ни се нуди повеќе, како што останатите земји блиску до нас го прават тоа. Еве една Романија е светлосни години пред нас затоа што доживеа револуција во кинематографијата токму со раскажување светски приказни, не локални, не „ко за наши стандарди“ или „прв филм му е на режисерот, што сакаш ти“. (а тој истиот режисер е дебитант на 45 годишна возраст и којзнае кога уште еднаш ќе сними филм)

се ми се чини декa серијaвa е нaпрaвенa и е тoлку труд влoженo вo неa се сo цел дa се вoспитa прoстaтa мaсa кoјa гледa турски серии. Срaмoтa е вo 21 век зa еднa нaцијa дa гледa турски серии. Тoa требa дa дoјде некoј кaкo хитлер и секoј штo гледa дa се утепa

А која е разликата од „простата“ маса што гледа турски серии, до „непростата“ што се воодушевува на серии од калибар на Преспав? И двата типа на серии се одлично испродуцирани али се апсолутно дно во поглед на све останато (глума/хумор/драма/режија итн.). Get off your high horse само затоа што некој има поразличен вкус од твојот, па Хитлер за едните ама другите се врхунац на уметноста демек. Пошто преглумавањето на Зафирчев и Стојчевски се поразлични од преглумавањата и плачките во турските серии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom