Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На Салах па ептен подобро беше :D
Што знам, мене ми е кул вакво претставување, иако можеле подобро да го направат со истава идеја. Баш би сакал повеќето клубови да почнат да бараат интересни начини на кои би можеле да ги претстават новите засилувања. Верувам дека на глобално ниво таквиот маркетинг има голем импакт. Многу поголем од само да се твитне со слика, еве го, потпиша.
Мора брендот да расте :icon_mrgr:
Со Салах беше штосно, пошто сите замараа да се објави Салах и он сам си се најави, лично и персонално. Ова.........дно, реално. Не дека ваков начин на претставување што се практикува не е интересен, зборам конкретно за овој очај.

Да дееее, кога почнаа и другите клубови, сега мора маркетингот да се работи, ова она, а Стормзи кога сними видео со Погба (што и до ден денес мислам дека е најпрегледуваниот твит на платформата) у несвест паѓавте. Истото беше и Манчестер кога почна да шета по турнеи во Америка и Кина пред 15 години, на Малезијци фори им продавале :icon_mrgr:
Не знам за другите, мене кул ми беше тоа со Стормзи и Погба лани, неколку пати го изгледав. Фино беше песничето, сигурно сега да пуштам одма ќе се сетам на текстот како одеше :D:D

Јас секогаш сум за добар маркетинг. Се заебавам тука само кога се прават глупи муабети извадени од рака за влијанието и приходите од таков маркетинг. Челзи сега почнува со Најк еве и многу повеќе очекував од претставувањето на дресовите. А они само два твита пуштија, еве ви ги, овие се. Претходните години со адидас баш се подобрија со промоциите, сега ќе им треба време и со овие изгледа. Некои вакви ствари мене ептен ми се свиѓаат:
Овде одеа со фора its blue, what else matters? и додека траеше периодот за при ордер, не се знаеше каков е дресот, фановите знаеа само дека е плав, а нели blue is the color :D
Исто и ова...

За претставување на играч ова на Челзи им е прв пат вака да направат некое видео, па се надевам ќе продолжат, а со тоа и ќе се подобруваат.

А пред 15 години поима немам што се случувало :toe:

Со Салах беше штосно, пошто сите замараа да се објави Салах и он сам си се најави, лично и персонално. Ова.........дно, реално. Не дека ваков начин на претставување што се практикува не е интересен, зборам конкретно за овој очај.
Што конкретно е очајно? Бара детето дрес од Рудигер, и го објавуваат дека потпишал.
Тоа со замарањето анаунс на твитер сите го прават и веќе стана досадно, а секако и не е Ливерпул со Салах првиот случај во кој се искористило тоа за да се објави играчот, па не сфаќам што е очајно во тоа да пробуваш да најдеш некој нов, интересен начин.

Што конкретно е очајно? Бара детето дрес од Рудигер, и го објавуваат дека потпишал.
Тоа со замарањето анаунс на твитер сите го прават и веќе стана досадно, а секако и не е Ливерпул со Салах првиот случај во кој се искористило тоа за да се објави играчот, па не сфаќам што е очајно во тоа да пробуваш да најдеш некој нов, интересен начин.
Ако отидеш во официјален фан шоп на Челзи и побараш на дресот да ти пишува Меси, ќе те вратат или ќе ти го испечатат?

Ако отидеш во официјален фан шоп на Челзи и побараш на дресот да ти пишува Меси, ќе те вратат или ќе ти го испечатат?
Абре што има врска тоа дали стварно ако отидеш ќе те вратат. Реклама е, ако почнеме да редиме така... :D
Битно пробале да направат нешто поразлично за да го испромовираат новото засилување. Дали ќе има влијание врз фановите на Челзи ќе си видат они. Индивидуално дали ти се свиѓа тебе не е битно, секако и они не го правеле за навивач на Ливерпул од Македонија да посака дрес од Рудигер :icon_mrgr:
Општо, не се согласувам дека може да се каже дека е очајно. Се согласувам дека можело подобро, ама сепак прво им е, и за онака просечен трансфер. За Лукаку сигурно ќе смислат нешто подобро :icon_lol:

Ќе отворам нова тема деновиве, да знаете. :D

Абре што има врска тоа дали стварно ако отидеш ќе те вратат. Реклама е, ако почнеме да редиме така... :D
Битно пробале да направат нешто поразлично за да го испромовираат новото засилување. Дали ќе има влијание врз фановите на Челзи ќе си видат они. Индивидуално дали ти се свиѓа тебе не е битно, секако и они не го правеле за навивач на Ливерпул од Македонија да посака дрес од Рудигер :icon_mrgr:
Општо, не се согласувам дека може да се каже дека е очајно. Се согласувам дека можело подобро, ама сепак прво им е, и за онака просечен трансфер. За Лукаку сигурно ќе смислат нешто подобро :icon_lol:

Знам дека е реклама ама рекламата е очајна, тоа сакам да кажам. Реклама е и Дедо Мраз со Кока Кола и онаа касиеркана што вика „ах тие сапуни“ за Тео сапуните или оние „случајнине“ што кажуваат дека перат со Гонг, па со гонг се разбира.

Јаја Туре го заебаваат за маицата, али како се движи смешно. :D Гундоган како изгубен, ни здраво не им рече.

DEaQYafW0AE8VNi.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom