Почина DJ Бабура

• Креатор на темата Креатор на темата пм=MGLpM
  • Време на започнување Време на започнување
Бог да го прости !!!

Љупчо Петровски
? ? ???? - 22 јануари 2016

Лесна му земја
нека почива во мир

R.I.P. :(

Mногу добар,љубезен и приземјен дечко.Ке го паметам по супер музиката што ја пушташе во Колосеум на времето и Интермецо до пред некое време.Уствари кај и да пушташе,беше вон сериски.Така македонски диџеј да знае да осети публика не сум сретнал како него.
Нека почива во мир :(

Mногу добар,љубезен и приземјен дечко.Ке го паметам по супер музиката што ја пушташе во Колосеум на времето и Интермецо до пред некое време.Уствари кај и да пушташе,беше вон сериски.Така македонски диџеј да знае да осети публика не сум сретнал како него.
Нека почива во мир :(
Јас имам отидено 2 пати и тоа во Колосеум, човекот знаеше што им на треба на луѓето и како да ги дигне. Тоа беше некаков музички оргазам на неговите настапи, едноставно ја чуствуваш енегергијата негова која тој ја споделува преку музиката.

Многу е битно и важно дека беше оргинален човек.

Само да не бидам лошо сватен...дали работно место Д:Џ: влијаело нешто на ова прерано негово
заминување од нашиов свет.
Не сум одел по сегашниве клубови.Т.С. еве во оваа Македонија,
но нели тоа работно место таму по тие диска и клубови е малку подигнато од подиумот долу.
Па нели во тие клубови и диска се многу „пуши“ тутун и се е задимено(ете кој бил нека каже).
Па таму погоре е и најзагаден воздухот-најгуст со Никотин, а никотинот убива зар не.
А тоа работно место е непрекинато таму бар 6 часа, дишење густ чад од тутун.(што е полошо и од пушење)
(или грешам забрането е пушење таму додека се одржува диското и се пушта музика)

Само да не бидам лошо сватен...дали работно место Д:Џ: влијаело нешто на ова прерано негово
заминување од нашиов свет.
Не сум одел по сегашниве клубови.Т.С. еве во оваа Македонија,
но нели тоа работно место таму по тие диска и клубови е малку подигнато од подиумот долу.
Па нели во тие клубови и диска се многу „пуши“ тутун и се е задимено(ете кој бил нека каже).
Па таму погоре е и најзагаден воздухот-најгуст со Никотин, а никотинот убива зар не.
А тоа работно место е непрекинато таму бар 6 часа, дишење густ чад од тутун.(што е полошо и од пушење)
(или грешам забрането е пушење таму додека се одржува диското и се пушта музика)
Анчо, одамна нема веќе пушење по клубовите. Тоа е една работа друга работа е тоа што не е само он, мој најдобар другар воедно и член беше тука на кајгана, почина од мозочен на 27 години, така да многу млади заминуваат кој од рак, кој од мозочен, кој од сообраќајќа.

Така да жалосно е за секој живот изгубен прерано, уште пожалосно е што Бабура остави мали две дечиња и сопруга.

Нека почива во мир. Ќе остане еден и единствен најдобар македонски DJ на сите времиња.

:(

Koга почнав еден период да слушам електронска музика прво од македонски диџеи што слушнав беше Бабура и Никифор. Криво ми е што не сум бил на нивни журки.

Нека почива во мир. Еднаш си помислив кај го снема чоеков, немам слушнато за него одамна нити активен е. Последно го имам видено на тв тогаш кога со Тамара ја направија онаа Со маки сум се родила на проектот од агенцијата за млади и спорт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom