RIP David Bowie

• Креатор на темата Креатор на темата DanielVogel
  • Време на започнување Време на започнување
Се шокирав кога разбрав пред неколку сати за смртта на камелеонов . Бог да го прости . Музичкиот свет изгуби одличен уметник во секоја смисла . Сега ја разбирам донекаде неговата најнова песна и спот Blackstar . Воопшто незнаев дека бил болен од рак . Тешко некој во догледно време да ја надмине неговата огромна харизма и музичка генијалност . Иначе Боуви е еден од неколкуте музичари за кои ми е ептен криво што никогаш не сум ги гледал во живо . Останатите се Queen , Pink Floyd i Tina Tarner . Мислев дека барем Боуви некогаш ќе го гледам во живо на концерт , но ....
Aj Lazarus види ја сега од погоре, и слушај текстот и пази внимателно спотот. Се надополнува на Блекстар....

Aj Lazarus види ја сега од погоре, и слушај текстот и пази внимателно спотот. Се надополнува на Блекстар....

Во право си за Lazarus ( прв пат сега ја слушнав и видов ) , а и името на песната е соодветно .

Не ја бев слушнал Lazarus до денес.
Ја слушнав прееска.
Ме дотепа..
Си знаеше дека не му останува многу..
Ќе те памтиме!

:/

Штета уште една музичка икона си замина. И се помалку ги има и се поретки се вакви генијалци. Музиката останува за генерации и генерации кои ќе ја слушаат и ќе се инспирираат. Патувај Зиги...

Последно уредено:
Бог да го прости !!!

Дејвид Роберт Џоунс Боуви
8 јануари 1947 - 10 јануари 2016

Лесна му земја
нека почива во мир

R.I.P. :(

Инаку верувам дека сте го виделе, ама ако, нека стои тука.

tumblr_nhuxa68O5x1qaetdco1_500.gif

Ме уби веста.....:place::place:

Иако има многу други, со оваа нумера сум емотивно поврзан и ми е омилена...ремек дело.....

Харизма, став, грациозност, талент.....Н Е Н А Д М Н И Н Л И В !!!! ако не сте ја гледале оваа изведба, обавезно до крај гледање!!!!

I absolutely love you !!!!!! :place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom