Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секако, секако!И јас сум за, ако ме примате во друштво...![]()
Сакаш да те пингам на фејсбук?Ајде пиши ме и мене...слабо сум по форумов во последно време, ама ќе гледам да пратам ова најмногу што можам.
Конечно напиша мислење на кирилица. Fuck, yeah!Она што мене ме освои во филмот е самокритичноста како кон себе така и кон бекстејџ Холивуд. Меѓутоа со комичен тон акцентирајќи го gap-от на тој dog-eat-actress свет на луѓето во театарот и платното кои се пред пензионирање во однос со новите, ентузијастичните. Таа транзиција oд владеењето на старците до соборувањето од новите. The queen is dead, long live the queen! Притоа punch-line-от бидувајќи затварање, односно почнување на истиот тој круг одново и одново. Тоа што му ја осигурува позицијата на филмот меѓу најдобрите освен назад опишаното е квалитетот во стандардните аспекти, глума како од главни така и од споредни ликови, а истите тие ликови така фино потковани со дијалози и позадина. Тоа е големата слика, внатрешната интрига и не е баш посебно битна, но сепак работи одлично да ве донесе до крајот без ниту на момент ви стане досадно. Како и се во филмот, се работи како што треба. 4.5 од 5.
Одлично отварање на клубот!![]()
Same here, иако не ми е прв пат. Ако не си ја гледал Downton Abbey серијата на BBC, ти ја препорачувам, затоа што во денешно време такви дијалози и толку елоквентен начин на изразување тешко се наоѓа. Истото ми се случи кога го гледав нашиот „Мирно лето“ на Димитрие Османли - толку убав македонски јазик и такви дијалози денес се научна фантастика.Гледајќи го филмот, бев воодушевен исто и од фактот на каков начин се водени дискусиите наспрема денешните филмови каде што дијалогот е толку прост. Како секоја изговорена реченица да содржи некоја мудрост во себе. Не би можел да бидам сигурен дали и во вистинскиот живот, секојдневието, луѓето тогаш разговарале на тој начин, но едно е сигурно, ние сме подредени наспрема нив кога е во прашање културата.
Ако не си го гледал, мој предлог за Божиќ - седни му на "It's A Wonderful Life" на Френк Капра.Се на се одличен филм, зимава ќе се изгледаат многу класици.
Јас пак мислам дека толку „пресврти“ нема ни во најдобриот денешен трилер.Филмот бил одличен, ама за 1950 година.
Ќе те барав утре, ама nevermind. Ќе беше изненадување така.Се извинувам вака шо навлегувам ама утре одам надвор од државава па незнам дали би имал интернет за да предложам филм (јас сум на ред после гранде-јуве). Така да ја уште од сега да си го кажам мојот предлог па коа ќе дојде време нека се менува насловот.
A Short Film About Love (1988)